Decidido el Premio de investigaciones históricas 2020
  • Pel treball sobre la participació de Borriana com una de les ciutats de la Plana amb dret a l’aigua del riu de Millars
  • La categoria ‘Francesc Roca i Alcaide’ dirigida a estudiants de l'UJI ha quedat deserta

 L'Ajuntament ha decidit atorgar el premi ciutat de Borriana d'Investigacions Històriques en la categoria general i per import de 2.000 euros a Elisabet Córdoba Rincón, pel treball titulat ‘Documentos referentes a la participación de Burriana como una de las ciudades de la Plana con derecho a las aguas del río Mijares. Nuevas aportaciones documentales del Archivo Municipal de Castellón’.

Així mateix, el consistori ha declarat desert el premi ciutat de Borriana d'investigacions històriques en la categoria Francesc Roca i Alcaide dirigit a estudiants de l'UJI, en no haver-se presentat cap treball.

L'objectiu del premi, segons ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel, és el de fomentar l'estudi i la investigació sobre la documentació o materials històrics relacionats amb la història local de la ciutat.

Enguany, ha destacat Vicent Granel, el concurs ha millorat la seua dotació econòmica i, a més, ha comptat amb la novetat que els aspirants només han hagut de presentar els projectes de l'estudi i tan sols el que ha estat triat ha de desenvolupar-lo i finalitzar la seua investigació. En les anteriors edicions es presentaven les investigacions definitives i completes.

Així, ha indicat, el premi econòmic s'abona en dues fases, la meitat ara en ser triat el projecte i l'altra meitat quan es presente el treball definitiu, que s'haurà de lliurar en el termini màxim d'un any natural des de la concessió del premi.

Criteris de concessió del premi

En relació als criteris de valoració dels projectes presentats, el regidor de Cultura ha assenyalat que s'ha tingut en compte “l'interès i originalitat del tema, el caràcter específic de les investigacions en contraposició a les de caràcter general i la metodologia d'investigació.

També s'ha avaluat l'ús de fonts primàries, la seua fiabilitat, la correcció i claredat de l'expressió escrita del projecte, les pertinents referències bibliogràfiques i documentals, i l’estructura.