El Ayuntamiento oferta danza contemporánea

 

  • L'Ajuntament ha programat per a aquest diumenge a les 19h al Teatre Payà Estos días azules... amb Henar Fuentetaja i Miguel Tornero de CocinandoDanza

  • Un exercici de memòria i un homenatge a un dels més grans intel·lectuals a través del moviment


L'Ajuntament de Borriana a través de la regidoria de Cultura, i amb la col·laboració de l'Institut Valencià de Cultura i la participació de Reclam 2020, ha programat l'espectacle interactiu de dansa Estos días azules..., una aproximació a Antonio Machado a través de la dansa, amb Henar Fuentetaja i Miguel Tornero de CocinandoDanza, adaptat a les mesures sanitàries vigents.

L'espectacle, previst per al diumenge que ve 1 de novembre a les 19h al Teatre Payà, tracta de ballar l'obra d'Antonio Machado, recórrer la seua vida i les seues paraules a través del moviment. Un exercici de memòria i un homenatge a un dels més grans intel·lectuals, una oportunitat per a adonar-nos de la vigència de la seua obra i de la seua humanitat.

Es tracta d'un espectacle per a públic general i juvenil, en què la poesia, la prosa, la dansa i el vídeo, es fonen per a traduir en moviment les paraules, els pensaments, l'essència i l'esperit d'aquest escriptor universal, per a acostar-nos aquest autor i el moment històric que li va tocar viure, en el 81 aniversari de la defunció.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que l'obra “se submergeix en la vida i obra de Machado des del moment actual en una busca per redescobrir els llocs i els paisatges que van marcar la seua producció a través de les diferents videodanses que recorren l'obra, enregistrats tots ells en els espais reals on va habitar Machado”.

CocinandoDanza

Henar Fuentetaja i Miguel Tornero, pedagogs, coreògrafs i intèrprets, dirigeixen des de 2013 el seu propi projecte artisticopedagògic, CocinandoDanza. Creen espectacles de dansa amb valors socials i mediambientals i desenvolupen tota una activitat docent al voltant de la dansa i el moviment amb l'objectiu de promocionar i difondre la dansa entre el gran públic. Coordinen des de 2014 l'Escola Municipal de Dansa de Meliana i realitzen de forma regular tallers en centres educatius i culturals.

Estos días azules... és el quart muntatge de llarga durada de CocinandoDanza i compta amb el suport de l'Institut Valencià de Cultura, l'Ajuntament de Sòria, l'Ajuntament de Segòvia, l'Ajuntament de Baeza, l'Ajuntament de Rocafort, la Fundación Española Antonio Machado, l'Ajuntament de Meliana i l'Institut Municipal de Cultura de Meliana. En 2019 l'espectacle va rebre una nominació a Millor Ballarí en els Premis de les Arts Escèniques Valencianes.