La visita a la casa dels Gegants i Cabuts i el concert del Cor Carnevale protagonitzen la festivitat

Amb l'arribada de la celebració de la Mare de Déu de la Mercè i a causa de les circumstàncies sanitàries, Borriana viurà la festivitat amb activitats alternatives al voltant de la parròquia i del Centre Municipal de Cultura la Mercè, antic convent dels mercedaris.

Aquest any, la coneguda festa dels "Cabuts de la Mercè", que reunia centenars de xiquets i xiquetes de la ciutat, serà substituïda per unes jornades de portes obertes a la casa dels Gegants i Cabuts al CMC la Mercè. La jornada està programada per als dies 23 i 24 de setembre de 18h a 20h, en què es podrà visitar els tradicionals gegants i cabuts que cada any acompanyen la festivitat.

A causa de la situació sanitària, serà obligatori l'ús de mascaretes, desinfecció prèvia de mans amb gel alcoholitzat i mantindre la distància d’1,5 metres, per seguir amb el protocol establert i conservar la seguretat de tots els visitants en tot moment.

Al mateix temps, el proper dimecres dia 23 de setembre, amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Mercè, el cor Carnevale de Borriana oferirà un concert a les 21.30h a l'església de la Mare de Déu de la Mercè, amb aforament limitat i seguint totes les mesures sanitària de seguretat establertes.

El programa que interpretaran, dirigit per José Ramon Calpe i acompanyat al piano per Isabel Pellicer, serà el següent: Emperadriu de la Ciutat Joiosa anònim de el Llibre Vermell de Montserrat, Ave Maria de Tomás Luis de Victoria, Ave Maria de Jan Vermolst, Regina Coeli laetare de G. Aichinger, O Sanctissima d'A Parker i R. Shaw, Signore delle Cime de Giuseppe de Marzi, Gloriosa Dicta Sunt de Vytautas Miskinis, Down in the river to pray d'Alison Burns i Gitika Partington, Hallelujah de Leonard Cohenm i Roger Emerson, El Ventall de J. Trayter, La Trompa i Fil i Tramussos d'Àfrica de Ricardo Pitarch, Havanera de Borriana de José R. Calpe, Rondel d'E, López-Chávarri i F. Llàcer Pla.

Vicent Granell, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, ha precisat, "Aquest any, a causa de la situació sanitària, hem hagut de cancel·lar les celebracions populars corresponents a la festivitat de la Mercè, però hem optat per dos alternatives que segueixen les normes de seguretat establertes i ens permeten viure la festa d'una manera diferent".