El centre  Martí de Viciana iniciará el curso con todas las medidas sanitarias y de seguridad
  •  El centre compta amb un protocol d’actuació i les mesures sanitàries corresponents per a la realització del curs amb total seguretat 

El Centre Municipal dels Arts Rafel Martí de Viciana de Borriana ja està preparat per a començar el nou curs el pròxim 28 de setembre. La direcció del centre ha preparat un protocol d'actuació amb una sèrie de mesures, totes encaminades a afavorir la convivència entre la seguretat sanitària i l'ensenyament i gaudi de les arts.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que igual que la resta de centres d’ensenyament, “hem hagut d'adaptar el nostre espai i els horaris perquè el centre siga el més segur possible i minimitzar el risc de contagi de la Covid-19”.

A partir dels principis de manteniment de la distància física de seguretat i del manteniment de la higiene com a factor de protecció, “s'han assumit tota una sèrie de mesures de caràcter individual i col·lectiu amb l'objectiu que l'alumnat i el professorat compten amb total seguretat sanitària i, alhora, puguen gaudir de la música, l'art o la dansa en les seues instal·lacions”.

Així doncs, s'han pres mesures com la restricció de l'accés al centre al professorat i a l’alumnat. La resta de persones ho faran a través de la cita prèvia. Igualment, la matrícula del curs ha sigut realitzada íntegrament mitjançant un procediment telemàtic personalitzat.

D'altra banda, l'alumnat menor de 12 anys serà arreplegat i acompanyat a l'eixida principal del carrer Sant Pere Pasqual, i estarà senyalitzada per tal d’evitar aglomeracions i fer les entrades i les eixides més àgils. A més, s'han programat els horaris d'entrada al centre de manera escalonada per evitar les aglomeracions, i s'han creat protocols d’actuació per al professorat i per a l'alumnat.

Igualment, s'ha senyalitzat la circulació per tot el centre per a fer efectiva en tot moment la distància física de seguretat, i s'han senyalitzat les classes per a situar l'alumnat dins de les aules tot respectant les distàncies de seguretat, i s’han reduït les ràtios.

El centre ha adquirit material de seguretat sanitària, com ara mampares, desinfectant per a totes les aules, estoretes desinfectants, etc. També s'ha decidit reforçar la neteja en les hores de major concurrència.