La próxima semana sales a la venta anticipada las entradas para la obra teatral `Los Mojigatos'

 

  • L'obra de teatre ‘Los Mojigatos’ es representarà el diumenge 25 d'octubre en el Teatre Payà

  • La venda anticipada d'entrades s'iniciarà dimarts que ve 18 d'agost en horari de 10h a 13h en Buraudio

  • El preu de l'espectacle serà de 10€ amb els descomptes habituals per a persones jubilades i pensionistes, usuaris de Carnet Jove i per a famílies nombroses o monoparentals


 L'actor Gabino Diego i l'actriu Cecilia Solaguren protagonitzaran part de la programació cultural de la tardor de 2020 a Borriana, amb l'obra teatral ‘Los Mojigatos’ que es representarà el diumenge dia 25 d'octubre en el Teatre Payà de Borriana, adaptada a les mesures sanitàries vigents.

La regidoria de cultura posa a la venda de forma anticipada les entrades a partir del pròxim dimarts, dia 18 d'agost, i es podran adquirir en Buraudio (C/ Escorredor, 58). El preu de l'espectacle serà de 10 euros amb els descomptes habituals per a persones jubilades i pensionistes, usuaris de Carnet Jove i per a famílies nombroses o monoparentals.

En aquesta funció, la directora de l'obra, Magüi Mira, planteja qüestions essencials en el funcionament de la parella actual, com ara on estan les línies roges de la nova seducció?, com substituir els vells codis caducs sense convertir-se en unes gates maules?, sabrem afrontar la necessària renegociació de gènere? o com fer l'amor amb plenitud en una relació equilibrada i lliure? Sobre un text d'Anthony Neilson, la trama gira al voltant d’una dona i un home, amb nou anys de bona relació i catorze mesos de sequera sexual, que intenten trobar una eixida al seu problema amb la col·laboració del públic.

Un gran actor, Gabino Diego, i una gran actriu, Cecilia Solaguren, amb totes les seues arts per a emocionar i per a fer pensar, en un joc escènic divertit i polèmic per a espectadors de qualsevol sexe. Molt d'humor i, a vegades, també dolor, per a una parella “a la recerca del sexe perdut”.

L'autor de l'obra, Anthony Neilson, és un dramaturg i director escocès conegut per la seua manera d'escriure en col·laboració amb els intèrprets. La seua obra es caracteritza per l'exploració del sexe i la violència.

El primer treball de Magüi Mira va ser el monòleg de La nit de Molly Bloom escrit per Sanchis Sinisterra, basada en l’Ulisses de James Joyce. Va ser guardonada juntament amb José Luis Pellicena amb el premi Celestina per l'obra Escenes de matrimoni, adaptació teatral de la pel·lícula Secrets d'un matrimoni d'Ingmar Bergman. Magüi Mira era germana del cineasta Carles Mira (1947-1993) i va estar casada amb el dramaturg José Sanchis Sinisterra, amb el qual va tindre dos filles.

L'actor Gabino Diego es va iniciar en el cinema a l'edat de dèsset anys per casualitat, quan es va presentar a una prova per a un paper en Las bicicletas son para el verano. Després d'aquest primer treball, molt ben valorat per la crítica, va decidir enfortir els seus coneixements dramàtics, estudiant amb especialistes com Cristina Rota, Dina Roth, Agustín Alezzo, John Strasberg o Dominic Fazzio. Títols com El viaje a ninguna parte (Fernando Fernán Gómez, 1986), Ay, Carmela! (Carlos Saura, 1990), o El Rey pasmado (Imanol Uribe, 1991) el van convertir en una figura del cinema espanyol. Va guanyar el premi Luís Buñuel per El Viaje a ninguna parte i un premi Goya per Ay, Carmela! A més, va ser nominat al Goya com a millor actor protagonista per El Rey pasmado, com a secundari per Belle Epoque i novament com a protagonista per Los peores años de nuestra vida (Emilio Martínez Lázaro, 1994). Santiago Segura el va recuperar per a la pantalla gran en la pel·lícula Torrent 2: missió a Marbella, després que Gabino fera una xicoteta aparició al primer dels films de la saga. En 2018, va estrenar Tiempos después dirigida per José Luis Cuerda.

L'actriu Cecilia Solaguren ha actuat en El club de la comèdia, la serie Periodistes i ha fet, entre altres pel·lícules Thi Mai (2018) de Patricia Ferreira, El banjo (2014) de Félix Sabroso i Dunia Ayaso, i Toc Toc (2017) de Vicente Villanueva. Ha sigut nominada als premis de la Unió d'Actors a millor actriu per Don Juan, i als premis Ercilla per La cena de los idiotas.