• Per un pressupost base de licitació de 226.651 euros i un termini d'execució de tres mesos
  • En la licitació també s'adequarà part de les instal·lacions per a dependències de la Policia Local

L'Ajuntament ha tret a licitació de les obres de condicionament i reforma de local del Centre d'Atenció Primerenca (CAT) i dependències de la Policia Local en una nau de l'avinguda Corts Valencianes de la ciutat, per un pressupost base de licitació de 226.651 euros i un termini d'execució de tres mesos.

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha explicat que la ciutat comptarà així amb un Centre d'Atenció Primerenca (CAT) comarcal, orientat al tractament fisioterapèutic i logopèdic de xiquets i xiquetes de 0 a 6 anys amb greus problemes de desenvolupament.

El Plec de prescripcions tècniques i de clàusules administratives particulars que regirà el procediment obert simplificat per a l'adjudicació d'aquest contracte d'obres a través de tramitació ordinària i licitació electrònica, ha sigut publicat en la Plataforma de Contractació del Sector Públic. El termini de presentació de propostes finalitzarà el 13 de juliol.

Per a l'adequació de l'immoble de titularitat municipal que acollirà el Centre d'Atenció Primerenca, el pressupost base de licitació és de 141.651 euros i ocuparà 224 dels 386 metres quadrats de la nau, disposarà de tres sales de consulta, una sala polivalent, dos despatxos i la zona d'espera. La resta de l'immoble, destinat a una aula formativa per a la Policia Local, compta amb un pressupost base de licitació de 85.000 euros.

El CAT, segons ha precisat Safont, atendrà la població infantil amb discapacitat o risc de patir-la que hagen sigut valorats prèviament per especialistes i oferirà prestacions de diagnòstic, coordinació amb els recursos comunitaris i atenció individual i familiar. A més del tractament fisioterapèutic especialitzat i logopèdic, també hi haurà serveis de psicologia, pedagogia i estimulació.

En el seu moment, ha assenyalat l'alcaldessa, les tècniques del Servei municipal d'Atenció al Desenvolupament Infantil (ADI) de 0 a 3 anys, van redactar el projecte que es va presentar a la Conselleria d'Igualtat i compta ja amb el seu vistiplau. Sobre aquest tema, ha concretat que l'ADI és un servei de detecció i actuació sobre xiquets exclusivament de Borriana, mentre que en el nou CAT ja es duran a terme “tractaments més especialitzats, com poden ser els d'audició i llenguatge, i serà un centre que atendrà xiquets i xiquetes també d'altres localitats”.

Per a posar en funcionament el CAT, el consistori ha de posar un local a la disposició de Conselleria i, després, la institució autonòmica serà qui es farà càrrec del personal necessari per a fer realitat aquesta iniciativa.