L'investigador d'indumentària tradicional Xavier Rausell i la historiadora de l'Art Elena Sales seran els encarregats de dur a terme la conferència sobre Indumentària tradicional a les falles que tindrà lloc diumenge que ve, dia 2 de febrer, a les 18h al CMC la Mercè.

La conferència tractarà de manera didàctica l'evolució de la indumentària fallera i la utilització de la roba tradicional dins de la festa de les falles, i faran un recorregut per models de roba dels segles XVIII, XIX i XX, tant femenina com masculina.

La historiadora de l'Art Elena Sales acompanyarà l'expert en indumentària i l'acte estarà conduït per Diego Palomo. S'abordaran punts d'interès per a totes les persones interessades en la indumentària tradicional, tant fallera com festiva.

A més, es tractaran temes d'actualitat com la utilització de la seda en els teixits o la reproducció d'espolins amb materials diferents de la seda. Sens dubte, una cita molt interessant per a estar al dia de totes novetats que envolten la festa.

F. Xavier Rausell Adrian és investigador d'indumentària tradicional i autor dels llibres Indumentària tradicional valenciana volum I i II, i Indumentària valenciana Al detall. Ha treballat en el Museu Valencià d'Etnologia amb la catalogació i estudi del seu fons d'indumentària. Ha realitzat l'exposició Inventant la tradició del mateix museu i col·labora actualment amb aquesta institució assessorant sobre la nostra roba més tradicional i antiga. Ha publicat nombrosos articles i ha participat en una gran quantitat de ponències i conferències sobre la roba dels valencians en el Museo del Traje CIPE de Madrid o en el Museo del Traje de Soria, entre d’altres. A més és professor d'Història a l'Escola d'indumentària tradicional Cànem.

Elena Sales Tierraseca és llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de València. Compta amb diversos cursos sobre Història de la moda i Història dels teixits i actualment segueix la seua formació a l'Escola Cànem, on va començar en el món de la confecció que la va portar a la creació de la seua pròpia firma SE indumentària. L'any 2018 va ser guanyadora del premi Talent d'indumentària per a joves emprenedors, premi que atorga cada any Fira València. Activa en el món de les falles, ha realitzat diversos articles per a llibrets i xarrades sobre temes d'indumentària, així com textos per al Museu Faller de Borriana.