Borriana retornarà als anys 20 i 30 del segle XX i es convertirà durant el primer cap de setmana d'abril en una ciutat modernista, en què es reviurà l'esplendor i l'auge que el comerç de la taronja va suposar per a la ciutat i que va quedar reflectida en construccions d'arquitectura modernista, segons ha anunciat avui en Fitur l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont.

Es tracta, ha explicat, d'un “esdeveniment singular” que està organitzant la regidoria de Turisme que permetrà “traslladar-nos a una etapa molt pròspera per a la localitat, en la qual el cultiu de la taronja es va convertir en el gran motor econòmic”, ha assenyalat Safont.

Així, els dies 3, 4 i 5 d'abril Borriana serà l'escenari d'exposicions, visites guiades per les joies modernistes de la ciutat, recreacions i teatralitzacions, gastronomia i música, amb el denominador comú del Modernisme, que projectaran una Borriana de fa un centenar d'anys.

La delegació de Borriana present avui en Fitur, en la jornada dedicada a la Comunitat Valenciana, ha estat encapçalada per l'alcaldessa, la regidora de Turisme, Sara Molina, l'edil de Cultura, Vicent Granel, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, amb l'objectiu de promocionar ‘la mar de possibilitats’ i els atractius de la capital de la Plana Baixa, en una nova edició de la Fira Internacional de Turisme. També ha estat present i ha acompanyat la comitiva la Reina Fallera, Elena Pastor.

Respecte al cap de setmana modernista de Borriana, Sara Molina ha destacat que el projecte serà presentat pròximament, i s'emmarca en el desenvolupament del Pla Estratègic de Turisme del municipi, que contempla com un dels objectius per a la consolidació de Borriana com a alternativa turística “potenciar la taronja com a gran valor atractiu i diferencial en el mercat, com un dels eixos sobre els quals assentar el seu desenvolupament turístic”.

A més, ha assenyalat el propòsit d'aprofitar en clau turística un litoral “ben mantingut i poc impactat”. També ha assenyalat, “posicionar-nos amb les activitats educatives nàutiques i la celebració d'esdeveniments esportius vinculats a la vela”, i atraure demanda fora del període estival amb accions, com ara, donar a conèixer “els sabors de Borriana amb una activa proposta gastronòmica que potencie els productes de proximitat tant de la terra com de la nostra mar” i, alhora, “acostar la nostra història, el nostre patrimoni, i la nostra àmplia i qualificada oferta cultural, musical i d'oci”.

La presència de Borriana en Fitur també es farà visible el dissabte 25, en què la regidora, Sara Molina, acompanyada de 70 persones, la majoria representants del món de les falles i falleres de les diferents comissions de la ciutat, confeccionaran en Fitur una Creu de Maig, per a mostrar el treball artesanal i artístic d’aquests monuments.

La regidora ha recordat que les Creus de Maig de Borriana estan declarades Festa d'Interès Turístic Provincial, i es realitzen tots els anys per les comissions falleres i contenen abundants motius i ornaments florals que combinen amb llums, aigua, música i moviment.