Actos en Burriana para celebrar el 9 d'Octubre 2019

L'Ajuntament ha programat una sèrie d'actes variats en commemoració del 9 d'octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. Serà un total de sis esdeveniments que s'iniciaran el dissabte dia 5 i conclouran el diumenge 13 d'octubre.

Teatre, música i folklore componen una programació per a tota mena de públic, coprogramada per la regidoria de Cultura amb la participació de l'Institut Valencià de Cultura.

El primer dels actes serà una novetat en la programació amb la combinació de dos esdeveniments previstos per al dissabte 5 d'octubre. A les 17.30h al Trinquet Municipal s'iniciarà la partida entre J. Salvador i Carlos contra Carlos i Bueno. Seguidament, a les 20h tindrà lloc l'actuació de Toni de l'Hostal. Amb aquests actes es donaran per iniciades les celebracions del dia dels valencians a la nostra ciutat.

El dimarts dia 8, a les 22h, Sènior i el Cor Brutal presentarà en l'escenari del Teatre Paia el seu nou treball anomenat Post. El grup liderat per Miquel Àngel Landete és un dels grups capdavanters de l'escena valenciana. Amb més d'una dècada de treball, vuit discos i més de 300 concerts segueixen en plena forma amb el seu característic estil de fer rock americà en valencià. El concert compta amb la col·laboració de l'emac.

Per al dimecres 9 d'octubre a les 12.15h s'ha programat la Desfilada del 9 d'octubre amb la participació de la companyia teatral la Fam, del Grup de Dolçainers i Tabaleters de Borriana, del Grup de Danses Tradicionals l'Arenilla de Borriana, de l'Associació de Gegants i Cabuts de Borriana i de la Filharmònica de Borriana. El recorregut serà plaça Major, el Pla i carrer la Tanda, amb final a la plaça de la Mercé.

La vesprada del 9 d'octubre serà molt especial al Teatre Payà amb la representació de la nova obra de la prestigiosa companyia Maduixa Teatre: Lù, un espectacle que combina la dansa, l'enginy i l'audiovisual, creat i dirigit per Joan Santacreu, amb Melissa Usina i Laia Sorribes sobre l'escenari.

Recomanat per a espectadors a partir de 4 anys, i amb un títol que en xinès significa "camí", aquest muntatge ens introdueix en la màgia i la poesia d'aquest món plàstic a partir punts, línies i formes. I també de les pintures d'estil puntillista de la japonesa Yayoi Kusama, que són una de les fonts d'inspiració d'aquest muntatge. A causa de les característiques tècniques de l'obra hi haurà dues funcions una a les 18h i una altra a les 19.30h.

El divendres dia 11 a les 22.30h al teatre Payà serà el torn d'Óscar Tramoyeres que ens presentarà el seu monòleg De mare, no hi ha més que una...(gràcies a Déu). El diumenge dia 13, també al teatre Payà, a les 18h, tindrà lloc l'actuació de Nànets Band Rock, una banda divertidíssima de rock en valencià per a xiquetes i xiquets.

En l'espectacle, es combinen cançons amb temàtiques del món de la infància i els valors endolcits amb temes d'actualitat. Tot en una posada en escena amb músics tocant en directe que es complementa amb diversos sketchs teatrals interpretats per la pallassa Pupetes que interactua amb la cantant i fan participar als xiquets i xiquetes. Un espectacle per a passar un diumenge genial amb tota la família.

Tots els espectacles de les celebracions del 9 d'octubre en el teatre Payà tindran un preu de 5€ platea i 4€ en l'amfiteatre. La venda anticipada d'entrades es realitza en Buraudio (Escorredor, 58) de dilluns a divendres de 10h a 13h i dimarts i dijous de 18h a 20h.