Cultura presenta su programación para el último trimestre de 2019

L'Ajuntament ha preparat per a l'últim trimestre de l'any una programació variada i nodrida per a totes les edats i tot tipus de públic. Un total de 22 actes dels quals es podrà gaudir en els diferents espais culturals de la ciutat i alguna ubicació un poc nova.

El regidor de Cultura, Vicent Granel,i el tècnic de l'àrea cultural, Rafa Marañón, han presentat la programació i ha destacat el treball realitzat per a aconseguir obres “d’alt nivell que passaran per Borriana i que tancaran un any cultural molt important a la nostra localitat”.

En l'apartat de teatre, l'obra més destacada serà 'Cinco horas con Mario' amb Lola Herrera, que arribarà al Teatre Payà el pròxim dia 27 d'octubre a les 19h. Aquesta icònica obra és un dels textos clau del teatre espanyol del segle xx. Escrita per Miguel Delibes i dirigida per Josefina Molina, és un monòleg-diàleg d'una dona, Carmen Sotillo, que acaba de perdre de forma inesperada el seu marit i ella sola vetla l'última nit al difunt allà pel març de 1966.

El preu de l'entrada serà de 10€ en platea i de 8€ en l'amfiteatre, amb descomptes per a jubilats i pensionistes, usuaris de carnet jove i membres de família nombrosa i monoparental.

Una altra obra teatre destacada és en aquesta ocasió per als més xicotets de la casa. La vesprada del 9 d'octubre es representarà al Teatre Payà 'Lù' de Maduixa Teatre a les 18h i a les 19.30 hores, és a dir, es faran dues funcions, cadascuna amb 100 butaques.

La companyia de Sueca guanyadora, entre altres guardons, de tres Premis Max torna al Teatre Payà dins de la programació del 9 d'Octubre. L'espectacle està recomanat per a espectadors a partir de 4 anys i combina la dansa i l'audiovisual i ens introdueix en un món de màgia i poesia a través de punts, línies i formes. El preu de l'entrada serà de 5€ amb els descomptes habituals.

Pel que fa a la resta de propostes teatrals de la programació per als mesos d'octubre, novembre i desembre inclou l'espectacle 'De mare, no hi ha més que una...(gràcies a Déu)' de l'humorista valencià Óscar Tramoyeres, que tindrà lloc el divendres 11 d'octubre a les 22.30h al Teatre Payà.

També el teatre musical familiar 'Descobrint l'illa del tresor' de la companyia Màgic 6, el diumenge 15 de desembre a les 18h al Teatre Payà. Tots dos espectacles tindran un preu d'entrada de 5€ en platea i 4€ en l'amfiteatre també amb els descomptes habituals.

Apartat musical

Respecte a l'apartat musical, el dia 8 d'octubre a les 22h, la vespra de la festivitat del 9 d'Octubre, Sènior i el Cor Brutal presentarà en l'escenari del Teatre Payà el seu nou treball anomenat 'Post'. El grup liderat per Miquel Àngel Landete és un dels grups capdavanters de l'escena valenciana. Les entrades per a aquest concert tindran un preu de 5€ en platea i de 4€ en les butaques de l'amfiteatre. El concert compta amb la col·laboració de l'emac.

La resta de propostes musicals per a l'últim trimestre de l'any serà variat. Toni de l'Hostal, actuarà el dissabte dia 5 d'octubre a les 20 hores al Trinquet Municipal, amb entrada gratuïta, en acabar la partida que començarà a les 18 hores.

També els més xicotets de la casa podran gaudir de la millor música amb Nànets Band Rock, una banda divertidíssima de rock en valencià per a xiquets i xiquetes. Aquest concert tindrà lloc el diumenge dia 13 d'octubre a les 18h al Teatre Payà.

La programació de concerts acabarà amb una proposta de fusió musical flamenca amb el projecte 'Amura' compost per Matthieu Saglio al violoncel, Isabel Julve al cant, ball, palmes i castanyoles i José 'El Piru' a la guitarra. Serà el divendres dia 29 de novembre a les 22 hores al Teatre Payà.

El preu de l'entrada, per als dos concerts del Teatre Payà serà de 5€ en platea i de 4€ en les butaques de l'amfiteatre també amb els descomptes habituals.

La dansa també tindrà protagonisme amb l'actuació de la companyia València Dancing Forward el divendres dia 22 de novembre a les 22h al Teatre Payà. I també tornarà al nostre teatre, el dia 19 de desembre a les 20.30h, el Ballet de Moscou, en aquesta ocasió per a representar 'El Cascanueces'.

Quant a les exposicions, l'últim trimestre de l'any el CMC Mercé acollirà la primera mostra en la província de Castelló de l'Associació Espanyola de Col·leccionistes de Playmobil 'Aesclick'. Amb el títol 'Universo Playmobil', s'inaugurarà el dijous dia 24 d'octubre i estarà oberta fins al 6 de gener. Al mateix temps, tindrà lloc l'exposició 'Ciutat de somiadors' de l'artista borrianenca Sandra Valls.

També l'aspecte folklòric té cabuda en la programació amb la Desfilada del 9 d'octubre i el tradicional Festival de Jotes de Pilar del Centre Aragonès, que tindrà lloc el diumenge 20 d'octubre a les 18h al Teatre Payà.

A més de tota la programació comentada, amb l'arribada del Nadal tindran lloc els tradicionals concerts nadalencs de les agrupacions musicals locals, que són una cita obligada en aqueixes dates tan assenyalades i que ja es presentaran en el seu moment.