La Conselleria concede la mayor subvención al conservatorio de música Abel Mus

El Conservatori Elemental de Música Abel Mus ha aconseguit una subvenció de 56.097,73€ de la Generalitat Valenciana en 2019. Aquesta subvenció constitueix la major quantia de tota la Comunitat Valenciana i suposa una quarta part del total que la Conselleria d'Educació destina als centres d'ensenyaments elementals (206.800€) i implica un augment de quasi 15.000 respecte de l'any passat.

Es tracta de la tercera subvenció que el Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana rep pel seu treball en les àrees de música, amb l'Escola de Música Pasqual Rubert i el conservatori elemental, i dansa, amb l'Escola Municipal de Dansa, les tres les més quantioses en cada categoria.

L'edil de Cultura i president del centre, Vicent Granel, ha explicat que les tres subvencions han pujat respecte a l'any passat, i són “el reflex del fort compromís municipal amb la cultura en el municipi i la seua tenacitat perquè la seua pràctica arribe al major nombre de persones possible a uns preus assequibles”.

En aquestes subvencions es puntua de manera objectiva el nombre de disciplines impartides, la formació i la idoneïtat del professorat per a impartir-les, el nombre d'alumnes, l'esforç econòmic realitzat per l'entitat i per l'alumnat perquè siga una activitat sostenible, la innovació educativa, entre d’altres.

Amb més de 10 anys de vida, el Conservatori Elemental de Música Abel Mus “és un referent en la província i un gran nombre dels nostres alumnes contínua amb els estudis professionals en altres conservatoris, passant any rere any les proves d'accés exigides”, ha explicat Granel.

Així doncs, ha manifestat, “podem estar d'enhorabona a Borriana pel reconeixement implícit que suposen aquestes tres subvencions, al treball d'ensenyament de la música i de la dansa que es porta realitzant des de fa molt de temps en la ciutat i que s'ha mantingut al llarg del temps malgrat els moments de crisi econòmica”.