Nuevo  nombre y nueva imagen de la banda de música

 

 Després de més de 100 anys d'història a l’esquena, l'Agrupació Filharmònica Borrianenca modernitza la seua imatge per a adaptar-se als nous temps de l'era digital, amb un nou nom 'Filharmònica de Borriana'. Per a la qual cosa, el dissenyador Juan Tirado ha sigut l'encarregat de realitzar un estudi de la història de la institució cultural i musical de la ciutat

L'edil de Cultura, Vicent Granel, i la presidenta de l'associació musical, Tica Isach, han presentat la nova imatge acompanyats de Juan Tirado. Segons ha explicat Tirado, en la creació de la marca s'ha tingut en compte “l'àmplia trajectòria bandística i el seu valor com a banda simfònica”. Pel que fa al color que representa a la filharmònica es manté el color granat, un color “unificador entre les diverses etapes i utilitzat en l'estendard actual”, ha precisat.

Per aquesta raó, ha indicat el dissenyador, “s'ha buscat no perdre els orígens a través d'un símbol que abasta des del vessant més clàssic fins al més contemporani on passat, present i futur van de la mà en un signe en què una lletra ‘b’ massissa projecta una ‘f’ d'estil clàssic”, per a aconseguir “la metàfora en què municipi i filharmònica s'integren en una història amb un nou horitzó”.

Un dels canvis més significatius és el nom de l'agrupació, “derivat d'una reflexió per la redundància entre les paraules ‘agrupació’ i ‘filharmònica’, ja que una filharmònica implica un grup de persones reunides”, ha explicat Tirado. Pel que fa a borrianenca, fa referència al gentilici de Borriana, per això resulta més coherent parlar de Filharmònica de Borriana (FB).

Tant la presidenta com l'edil han mostrat la seua satisfacció per la nova imatge, que renova “el treball i esforç que realitza la banda de música en la nostra localitat, ja que està present en qualsevol de les manifestacions festives i culturals de la ciutat”, i aquesta nova imatge suposarà no només “resituar-la en la societat borrianenca, sinó també en tota la província”, han manifestat.

En les últimes setmanes, s'ha pogut veure la nova imatge en les marquesines dels autobusos i mupis de la població, amb el lema “estrenem emblema i nom”, que ajuda a comprendre l'origen del nou emblema.

Cal recordar, que l'Agrupació Filharmònica Borrianenca és una entitat Musical amb cent dènou anys d'història, el seu valor social fa que treballen de manera altruista. D'ací que Juan Tirado oferira la idea a l'agrupació de centrar el projecte de fi de grau de disseny gràfic en el qual s'ha redissenyat el nom, l'emblema i la posterior campanya publicitària per a presentar la nova entitat en societat.

Per a la campanya de presentació s'ha treballat el valor social i cultural mitjançant una sèrie de cartells que en el seu conjunt formen una línia de temps dels esdeveniments més significatius, entre ells els previs a la creació de l'AFB que van propiciar la seua formació i que es poden veure a partir d'avui en les xarxes socials de la ja Filharmònica de Borriana.

Santa Cecilia

D'altra banda, la Filharmònica de Borriana inicia aquest cap de setmana els actes en honor a Santa Cecília amb la recollida dels nous músics, la festa de disfresses i el concurs de paelles. El pròxim cap de setmana serà el moment del concert, cercavila i menjar de germanor.