curs internacional mùsica

Borriana acollirà per segon any consecutiu el Curs de Música «Juan Gual Esteve", dirigit per la flautista borrianenca, Eugenia Moliner, i que enguany àmplia les especialitats d'instrument amb la guitarra, i els concertistes, Denis Azabagic i José Antonio Escobar. D'aquesta manera, de l'1 al 5 de juliol, les instal·lacions del Centre de les Arts Martí de Viciana, que col·labora en la celebració del curs, acollirà les classes de concertistes i solistes de primer nivell per als 25 alumnes que han aconseguit entrar en el curs.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha explicat que "estem molt orgullosos amb poder acollir un curs d'aquestes característiques, ja que està dirigit per la figura d'Eugenia Moliner, una borrianenca internacional”, i en aquesta ocasió, “ampliant les especialitats amb la guitarra. És una oportunitat que Borriana ha d'aprofitar culturalment".
Eugenia Moliner ha destacat que “volíem reconéixer la labor musical de Juan Gual Esteve en la localitat, i per un altre, poder oferir un curs d'aquestes característiques amb el nom de Borriana darrere i com a escenari del curs".
Així doncs, l'II Curs de Música de Flauta i Guitarra comptarà amb 25 alumnes vinguts de diferents punts del planeta, com la Xina, els EUA, Xile, i de tota la geografia espanyola. El curs comptarà amb professors de renom a nivell internacional. Al costat d'Eugenia Moliner, membre de Cavatina Duo, professora en la Universitat de Roosevelt i en la Universitat d'Illinois, Chicago, als EUA, estaran presents Juana Guillem, solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya, i professora de la Universitat Alfons X el Savi, la també borrianenca, Maria Bernat, professora en el Conservatori Professional "Mestre Tàrrega" de Castelló, i el pianista, Luis Arias, professor de l'Escola Superior Reina Sofia. En l'apartat de guitarra, Denis Azabagic, concertista i membre de Cavatina Duo, i professor en les Universitats de Roosevelt i d'Illinois a Chicago, serà l'encarregat de la seua direcció, al costat de José Antonio Escobar, concertista, membre del Duo Sud-americà, Barcelona Guitar Studio. El curs està patrocinat per l'Ajuntament de Borriana, el Centre de les Arts Martí de Viciana, Sanycces i Artis Store – Flautes.

A partir del pròxim dilluns, l'alumnat del curs de Flauta Juan Gual Esteve romandrà durant cinc dies a Borriana, per a realitzar classes intensives en les instal·lacions del Centre de les Arts Martí de Viciana, matí i vesprada. En finalitzar el curs, el divendres a les 18.00 hores, i en el mateix Auditori Juan Varea, l'alumnat interpretarà el concert de clausura del curs, i també tindrà lloc el lliurament dels diplomes acreditatius, una cita que també serà en obert per a tota la població i amb entrada gratuïta.