Després de romandre tres dies a la plaça Major de Borriana, el Museu Mòbil d'Art Contemporani, també conegut com MUMO, continua la seua gira per la província de Castelló per a tornar a la plaça de la Mercé del municipi el pròxim 21 de març.

Aquest museu al carrer, que va arribar diumenge passat, ha rebut la visita de 500 escolars i 400 adults durant aquesta primera parada. A través de visites guiades, tant els alumnes en horari escolar com el públic en general en horari de portes obertes han pogut conéixer les obres que reuneix aquest projecte.  Es tracta de 14 creacions en escultura, pintura, fotografia, instal·lació, vídeo i disseny d'artistes reconeguts internacionalment com Miquel Barceló, Maurizio Cattelan o James Turrell.

Vicent Granel, regidor de Cultura, ha destacat “ la gran acollida que ha tingut el MUMO en aquesta primera visita a Borriana. La presència d´aquest innovador museu a la plaça Major ha captat l´atenció del públic que ha conegut les obres d´una manera molt més pròxima en ple carrer, mentre que els escolars han tingut l´oportunitat d´interactuar amb l´art des d´un vessant més pedagògic dirigit a desenvolupar la seua imaginació i el seu esperit crític”.

El MUMO, un projecte original francés que ha visitat diferents països d'Europa, continuarà la seua gira provincial a Castelló, Onda, Vila-real, Betxí i Almassora i tornarà a Borriana del 21 al 24 de març, coincidint amb l'inici de la Setmana Santa. El museu se situarà els dos primers dies en la plaça Major, per a després desplaçar-se fins a la Mercé. Està previst que el Dijous i Divendres Sant aquest museu estiga disponible tot el dia per al públic en general, ja que són dies no lectius i no s'organitzaran visites escolars.