El Museu Mòbil d'Art Contemporani, conegut com MUMO, arrancarà la seua gira per la província de Castelló a Borriana. Aquest museu en el carrer realitzarà una primera parada en la Plaça Major del municipi des del 7 al 9 de març, per a tornar a la Plaça la Mercé del 21 al 24 del mateix mes.

 El regidor de Cultura, Vicent Granel, i el Director del Museu del Carmen, Juan Llidó, han presentat en roda de premsa aquest projecte que reuneix 14 obres d'artistes reconeguts internacionalment com Daniel Buren, Nari Ward, Ghada Amer o Miquel Barceló i que ha visitat diferents països d'Europa, Camerun o Àfrica central.

 El MUMO és un projecte original francès dirigit a alumnes de primària amb l'objectiu d'incentivar-los perquè descobrisquen nous artistes i desenvolupen la seua imaginació, curiositat, creativitat i el seu esperit crític amb l'art a través dels museus. De fet, ja s'han organitzat diferents visites guiades amb grups d'alumnes de 6 a 12 anys pertanyents a centres educatius del municipi.

 A partir de les 18 hores aquest museu quedarà obert per als veïns interessats a conèixer les seues obres i s'organitzaran visites guiades gratuïtes en grups de 15 persones. Està previst que el dijous i divendres sant el MUMO estiga disponible tot el dia per al públic en general.

 Després d'estar a Borriana, el MUMO seguirà el seu gira per la província de Castelló per a visitar Onda, Vila-real, Betxí i Castelló fins al 15 d'abril.

El regidor de Cultura, Vicent Granel, ha destacat que “amb aquesta exposició tan nova pretenem acostar l'art als xiquets, però també volem que tota la gent gaudisca de l'art en el carrer, per aquest motiu hàgem seleccionat dues ubicacions diferents, la Plaça Major i la Plaça La Mercé”.