exposiciones

L’inici de l’activitat cultural que durant el proper mes inundarà Borriana d’actes amb la programació especial de Sant Blai, ha centrat l’atenció en la inauguració de la mostra de l’artista Antonio Chacón y la seua videoinstal·lació “Enmig de Terres”, on una representació municipal encapçalada pel regidor de Cultura, Vicent Granel, i l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, va voler estar present. Així, la Sala de Mostres del CMC La Mercè acull des d’aquesta cap de setmana el treball de Chacón, una videoinstal·lació que forma part de la seua creació artística des que l'any 2015 se celebrà una exposició col·lectiva a la seu de l'Estudi Isósteles a Borriana, al qual pertany, i on el tema comú era Mar. Profunditat. A partir d'ací, Chacón treballa la idea de fer una creació que tinga com a eix central la Mar Mediterrània, eixa superfície líquida com a punt d'unió o de desunió, com a porta d'entrada i d'eixida, com a vehicle de cultures, d'encreuament de pensaments i de fets.

Juntament amb el conjunt de pedres d'eixa Mediterrània que banya la costa de Borriana, l'autor recull una sèrie d'imatges icòniques i referents de diferents cultures de la Mediterrània, que exposa juntament amb la resta de pedres per evocar i recordar eixe eix de cultures que ha sigut sempre la Mediterrània. Serveix açò de reflexió de la consciència del trànsit de les diferents cultures a través de les aigües de la nostra mar, la mar com l'herència de la Cultura.

Amb aquesta videoinstal·lació, Chacón vol recrear la sensació de col·locar un fragment de la costa de la Mediterrània dins la sala i la costa que ell més coneix és la de Borriana. Ell mateix ha gravat i editat les imatges en les quals es mostra una síntesi dels diferents paisatges que la mar pot oferir-nos, una evocació dels estats d'ànim que hi pot tindre. Amb aquesta mirada, l'autor és un observador del mar i tot el discórrer de la Cultura i la Història que ha anat transmetent-se a través de les sàvies aigües durant totes les èpoques. Paral·lelament, la Caixa Rural de Borriana també inaugurava una mostra de la jove artista local Paula García, on també els i les representants municipals van voler estar presents. Una Paula García que també s’ha confirmat que participarà en la propera edició de l’emac.art, dins la quarta edició del festival que tindrà lloc a Borriana els propers 15, 16 i 17 de febrer, junt a d’altres artistes i creadores locals com Sara Arnau, Amparo Saera, Paula Zorite o Ino Grau. Tal com assenyalava el regidor de Cultura, Vicent Granel, “de nou tenim una mostra del nivell i la renovació constant en la creació artística de la nostra ciutat, amb una proposta tant interessant com la d’Antonio Chacón amb “Enmig de Terres”, i la constant irrupció de joves artistes com Paula Garcia que també podrem gaudir durant la propera edició del emac, que precisament se celebrarà el Centre Municipal de Cultura de la Mercè”.