Concurs de música de cambra

El Concurs de Música de cambra Ciutat de Borriana organitzat conjuntament per l'Agrupació Filharmònica Borrianenca i l'àrea de Cultura de l'Ajuntament de Borriana, torna un any més amb l'objectiu de seguir elevant el nivell musical i de participació d'unes darreres edicions que ja han experimentat un gran creixement. .
“Ja fa dos anys que el concurs ha vist clarament incrementat el nivell dels seus participants, i l'objectiu passa per seguir fent créixer un certamen que en les vuit edicions anteriors ja ha aconseguit ser un referent en les nostres terres, i que des de l'organització volem potenciar perquè puga mantenir o fins i tot incrementar l'excel·lent nivell que s'ha creat”, tal com ha explicat el regidor de Cultura, Vicent Granel.
Al costat del regidor, la directora de l'Agrupació Filharmònica Borrianenca, Norma Comes Vidal, ha volgut “animar a tothom a participar d'un concurs que cada any augmenta el nivell dels concerts, i en el qual seguim tenint moltes expectatives perquè a Borriana es puga gaudir de la millor música de cambra any rere any”. A més, el percussionista i responsable de l'organització del concurs, Jesús David Valero ha volgut destacar les “els fins a quatre premis amb els quals s'ha dotat una vegada més al concurs, ja que dins de la Modalitat A para estudiants que no hagen complit encara els 20 anys, tindrem el Premi Juan Gual, remunerat amb 350 euros i el Premi Local Pasqual Rubert amb altres 200 euros. I en la Modalitat B per a majors de vint anys també s'ha establit el Primer Premi Abel Mus dotat de 2.000 euros i el Segon Premi Jose Ferrer, per al qual es destinaran 800 euros”.
Els tres encarregats de presentar la que ja serà la novena edició del Concurs, han coincidit a assenyalar que “malgrat no passar pel millor moment per a aquest tipus de Concursos, el de Borriana no ha parat de créixer des de la seua primera edició, i que tant l'Agrupació Filharmònica, com l'Ajuntament i el CMA Martí de Viciana mostren la seua predisposició a treballar junts per a portar fins a Borriana intèrprets de grandíssim nivell”. La novena edició del concurs se celebrarà durant la completa programació de les celebracions de Sant Blai, el cap de setmana del 22, 23 i 24 de febrer. A més, també han assenyalat que “vist l'èxit de la passada edició, hem avançat la presentació del Concurs per a augmentar així el temps que del que es disposa per a les inscripcions en les diferents categories, i que quedarà tancat en finalitzar el 31 de gener de 2019”.
Des de l'organització, Jesús David, ha volgut avançar que “la Modalitat A interpretarà els seus concerts el divendres 22 de febrer, mentre que la Modalitat B es desenvoluparà tant en la prova eliminatòria del dissabte 23 com en les proves finals que tindran lloc el diumenge 24 de febrer”.