Aquest proper dijous, dia 14 de desembre, a les 19 h, el saló de plens de l'Ajuntament de Borriana acull la presentació del llibre "Nou viatge pel País Valencià" de Nèstor Novell i Josep Sorribes.

El llibre editat per la Universitat d'Alacant, la Institució Alfons el Magnànim i Publicacions de la Universitat de València, serà presentat pels seus autors, al costat de Maria Josep Safont, Alcaldessa de Borriana, Vicent Granel, regidor de Cultura, i Josep Palomero, lingüista i vicepresident de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua.

El llibre que es presentarà és una indagació sobre la realitat social, econòmica i humana del País Valencià, i sobre les seves perspectives de futur. Comarca a comarca, amb àmplies incursions històriques, en diàleg amb interlocutors locals i aportació de la bibliografia precedent, es presenta un quadre de conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià.

El volum, seguint el viatge d'investigació iniciat al segle XVIII per Cavanilles a Observacions sobre la Història Natural, Geografia, Agricultura, Població i Fruits del Reyno de València, i ja posteriorment per Joan Fuster a El País Valencià (1982), aporta explicacions històriques, dades precises, informacions de tota mena, i la veu de la gent dels pobles i ciutats, amb el propòsit d'indagar in extenso en un quadre conjunt de les possibilitats i dificultats actuals del territori valencià. Aquest nou viatge a través del territori valencià, a càrrec de dos economistes de trajectòria i experiència contrastades en l'àmbit de l'anàlisi territorial i l'economia urbana, naix de la preocupació pel futur d'aquesta terra en un moment d'inflexió, a través d'un treball que pretén convertir-se en un clàssic del coneixement de la societat i del territori de la Comunitat Valenciana.

 

Sorribes -de la ribera del Xúquer- i Novell -de la Safor fins a Pilar de la Horadada- han documentat que és la Comunitat Valenciana contemporània, tal com és, després de 2008, un territori que venia d'una bombolla immobiliària que va modificar la fisoniomia de molts llocs.