El regidor de Via Pública i Poblats Marítims, Vicent Aparisi, es mostra satisfet de “veure que després de tants anys oblidats per l'anterior equip de govern, Facsa i consistori complim amb el nostre compromís amb el Port i escometem l'obra”

Els veïns del Port de Borriana fa anys que reclamen l'adequació i millora de les voreres de l'avinguda Mediterrània, i després de molts anys sense que s'escoltaren les seves peticions, la regidoria de Via Pública i de Poblats Marítims han aconseguit acordar amb l'empresa concessionària Facsa, l'adequació d'un gran tram pel qual circulen els vianants. El mateix edil, Vicent Aparisi, ha visitat les obres per comprovar l'evolució dels treballs i així “constatar que després de molts anys d'oblit per part de l'anterior equip de govern, hem aconseguit que l'empresa Facsa inicie unes obres i remodelacions que eren necessàries en els conductes d'aigua i les voreres de l'avinguda Mediterrània”.
Els treballs s'emmarquen dins del programa d'Obres de Renovació i Millora de les Infraestructures del Servei de Proveïment d'Aigua Potable i Clavegueram de Borriana en 2016, acordat al seu moment entre Facsa i Ajuntament.
La primera de les actuacions inclou la renovació d'una conducció d'aigua potable, entre el carrer L'Alguer i el carrer Juan Sebastián Elcano. La canonada existent, de fibrociment de 150 mm de diàmetre, presentava deficiències a causa del pas del temps, per la qual cosa s'ha considerat necessari escometre la seva renovació. L'obra es basa en la instal·lació d'una canonada nova de polietilè de 200 mm de diàmetre, que millorarà notablement les prestacions del servei. Però a més, els mateixos treballs de substitució de conductes d'aigua serviran també per a la renovació total del mateix tram de vorera, la qual cosa tal com ha explicat Aparisi “es va aprofitar aquesta actuació per repavimentar tota la vorera, que es troba bastant degradada, amb paviment de terratzo, la qual cosa suposa complir d'una vegada per sempre amb les demandes dels veïns i veïnes de la zona i amb el que es pretén donar un millor servei a la ciutadania”. A més, la mateixa empresa s'encarregarà en les properes setmanes d'iniciar també els treballs de renovació en la mateixa Avinguda, entre el carrer Eslida i el carrer Aín, amb el que quedaran totalment renovades les voreres i conductes de tota la zona.
Finalment, Aparisi també ha volgut destacar que “també hem iniciat les obres per optimitzar l'accessibilitat al carrer Migjorn de la mateixa zona del Port, amb el que seguim treballant dia a dia perquè la via pública de la nostra ciutat siga cada vegada més satisfactòria per a la ciutadania i complisca amb les peticions de bona part de la població”.