Visita fin de obras de la oficina del CAISS
  • L'alcaldessa ha visitat les obres de reforma de l'edifici de l'antic ambulatori al carrer València per a la reubicació i concentració dels Serveis Socials municipals i el CAISS
  • Demà dijous es traslladarà el mobiliari del CAISS per al divendres obrir les portes en la nova ubicació

 Les obres de condicionament i reforma de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a la reubicació i concentració dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, avancen d’acord amb els terminis previstos i aquesta mateixa setmana començarà a funcionar el CAISS en les noves dependències, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la visita realitzada.

El trasllat del mobiliari es realitzarà demà dijous 9 de setembre, per a quedar instal·lats i a l'endemà començar a donar el servei en les noves instal·lacions, que compten amb una entrada independent pel pati que quan finalitze tota l'obra serà un jardí.

Maria Josep Safont, que ha supervisat el final d'obres acompanyada de la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius, el tercer tinent d'alcalde, Vicent Granel, la secretària provincial de la Seguretat Social i l'arquitecte municipal ha explicat que les obres de la part destinada al CAISS ja han finalitzat.

Durant la visita, Maria Josep Safont ha destacat que les obres, adjudicades a Urbamed Infraestructures SL, amb un pressupost global d'1.415.077 euros, “van a bon ritme” i la previsió és que a final d'any s’acaben els treballs de la resta de l'edifici destinat als Serveis Socials municipals.

Igualment, ha recordat que aquesta “important” reforma és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Amb aquesta transformació, ha ressaltat, es complirà amb l'objectiu de “millorar les instal·lacions de l'antic edifici i reviscolar i dinamitzar l'entorn de la zona urbanística de la Bosca, a més d’acabar amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en un modern i renovat edifici que concentrarà i millorarà altres serveis d'atenció al públic”.

Pel que fa a la intervenció, l'alcaldessa ha explicat que inclou la reforma completa de l'edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l'estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l'alcaldessa de Borriana, consta de dos actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l'edifici es destinarà a la recol·locació dels Serveis Socials i, per una altra banda, part de la superfície de la planta baixa s'habilitarà com a local independent destinat a les oficines del CAISS.