Cementerio Burriana

- Els nous nínxols se sumen als 140 que el consistori va incorporar l'any passat en la primera fase de les obres d'ampliació


El govern local de Borriana ampliarà el cementeri municipal amb la construcció de 176 nínxols addicionals i urbanitzarà la zona corresponent a l'àrea d'actuació, que se sumarà a l'execució l'any passat de la primera fase de les obres d'ampliació del cementeri que va suposar en el seu moment la incorporació de 140 nínxols nous.

Les obres, adjudicades a la mercantil Consbe SL per un import de 136.402,96€ (IVA inclòs) i un termini d'execució de 3 mesos, han començat avui després de la signatura de l'acta de replanteig que va tindre lloc ahir. El projecte d'obra ha sigut redactat per Durán Moreno Arquitectos SLP.

Segons ha explicat el regidor de Cementeri, Hilario Usó, les obres comprenen els treballs necessaris per a la construcció de 176 nínxols dividits en dos blocs longitudinals de 92 i 84 nínxols, respectivament. A més, inclouen els treballs d'urbanització, amb la creació dels carrers i les zones verdes, i també la xarxa de clavegueram i aigua potable, així com el tancament i els accessos a aquesta zona annexa al recinte actual i l'ampliació de la instal·lació de videovigilància.

L'ampliació d'aquesta fase de la urbanització consta d'una àrea de 518,14m² dins de la qual se situen els dos blocs de nínxols amb 146,56m² de superfície conjunta, amb una superfície per al bloc 1 de 76,56m² i de 70m² la del bloc 2.

Per als nínxols, ha indicat Hilario Usó, s'ha plantejat la solució prefabricada per “la rapidesa en la col·locació i el correcte compliment de la normativa”. L’acabat final del mur que l'envolta, ha precisat, “es realitzarà a base de morter monocapa fi blanc”, i es disposarà també d'una volada d'acer inoxidable sobre els nínxols en la cara sud per a “aportar ombra en les hores de més calor i protegir-los contra les inclemències de l’oratge”.

Així mateix, les obres contemplen les demolicions prèvies necessàries per a l'execució de l'obra, que consistiran principalment en l’adequació de la tanca que comunica amb la següent fase a executar, també es procedirà a l'eliminació de la capa vegetal per a posteriorment rebaixar la parcel·la.

Per al correcte drenatge de les escorrenties superficials procedents de pluges, segons ha indicat el responsable municipal, s'ha configurat un sistema de pendents en el paviment acabat, de manera que es pretén “desaiguar a les jardineres repartides per tota la superfície de la parcel·la”.

En cas de fortes precipitacions, en què la capacitat d'infiltració de les zones verdes es poguera vore superada, ha precisat, s'ha disposat una xarxa de canonada dren perforada de diàmetre 125mm recoberta de grava drenant, en les mateixes jardineres, per a “canalitzar l'excés d'aigua del terreny saturat i abocar-la a la séquia que hi ha adossada al cementeri actual”.

La xarxa d'aigua potable proveirà les fonts i les preses d'aigua instal·lades en el corredor central de l'actuació, a partir del punt de connexió a la xarxa municipal, en què es crearà una xarxa principal formada per una canonada de PVC de diàmetre 60mm, que es repartirà en dos xarxes secundàries.

Respecte a l'equipament, Hilario Usó, ha avançat que es dotarà de bancs lineals prefabricats de formigó i fonts, situades en el corredor central de la parcel·la. A més, es preveu la plantació d'arbratge divers en escocells repartits per la superfície de la parcel·la, així com diverses plantacions en les jardineres, que s'ompliran prèviament amb terra vegetal fertilitzada.