Les empreses alimentàries aprenen el funcionament del sistema d'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític que permet la prevenció en la gestió de la innocuïtat alimentària

El Saló de Plens de l'Ajuntament de Borriana ha acollit la jornada informativa al voltant de la reglamentació en matèria de perills i punts de control crític dins la insdústria alimentària. Tal i com establix el reglament 852/2004 del Parlament Europeu la implantació del sistema APPCC es obligatòria, pel que els professionals de l'hosteleria o propietaris de comerços dedicats a productes alimentaris han d'anar adaptant part de la seua feina per garantir la innocuïtat dels aliments que distribuixen.
Tal i com han explicat les dues ponents que oferien la xarrada informativa, els objectius principals de la sessió han sigut la profundització en les necessitats i exigències en matèria de seguretat alimentària, i el coneixement dels principis del PPCC com sistema preventiu per assegurar la innocuïtat de tots i cadascun dels aliments amb els que tracten directament els professionals.
Així, la quinzena de professionals assistents a la jornada informativa, entre els que es trobaven restauradors, carnissers, forners o pastissers han pogut conèixer de primera mà les tècniques de treball a seguir a l'hora d'intentar aplicar el sistema analític per tal d'evitar possibles problemes futurs d'higiene o complicacions amb els al·lèrgens. Tal i com destacava la regidora del departament de Comerç, Inma Carda, des d'on s'impulsen aquest tipus de jornades informatives o de formació “el que pretenem és seguir dotant als professionals de cadascun dels sectors pertanyents al comerç borrianenc de les eines i la formació necessària per seguir creixent com a establiments de referència i que tinguen totes les facilitats possibles per anar adaptant-se a les noves exigències en matèria de alimentària”.
Amb la jornada informativa sobre la implantació del sistema APPCC, els assistents ja disposen de la formació adequada pel que fa a l'aplicació dels principis del sistema, una garantia que han de procurar els operadors de l'empresa alimentària i que permetrà, d'ara endavant, l'aplicació de les guies de pràctiques correctes d'higiene i de l'aplicació idònia del protocol marcat des de les institucions europees