Borriana 2030

- Maria Josep Safont destaca “l’extraordinari treball” realitzat i agraeix la seua “entrega, esforç, obstinació i compromís” amb la reactivació econòmica i social de Borriana


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut aquest matí el document elaborat pel grup d'experts Fòrum Borriana 2030, fruit de l'anàlisi realitzada i conclosa a finals de l’any passat, 2020, que inclou els eixos, les propostes i les conclusions de les comissions de treball, per a la recuperació i transformació del municipi fins a 2030.

En el lliurament del document a l'alcaldessa han estat presents Luis Miguel Batalla, Emilio Dávila, Andrés Gurrea, Juan Alberto Marco, Juan Vicente Moros, Joan Llidó, Manuel Luis Mañó, José Maria Palomar i Julia Penelas, en representació del Fòrum, i la regidora de Promoció Econòmica, Esther Meneu.

Maria Josep Safont ha destacat el “extraordinari treball” realitzat per totes les persones que componen el fòrum i ha agraït “el lliurament de tots ells” i el seu “esforç, obstinació i compromís” amb la reactivació econòmica i social de Borriana. Així mateix, ha qualificat el document “d’aportació importantíssima que ha de fructificar”, i s'ha compromès a “estudiar les propostes per a vore com desenvolupar-les, i quines es poden integrar dins de l'estratègia municipal de ciutat a curt, a mitjà i a llarg termini”.

En aquesta línia, l'alcaldessa ha manifestat que el document pot convertir-se en un full de ruta, encara que, ha precisat, algunes de les propostes plantejades en el document “ja les ha posades en marxa el consistori, o estan en projecte”.

Així mateix, Maria Josep Safont ha manifestat que aquest “ingent treball” respon al concepte participatiu per part de l'equip de govern de les polítiques municipals, i en les quals s'inclou la recuperació del municipi de les conseqüències per la crisi sanitària del coronavirus. L'Ajuntament “ha de fer partícip a la societat civil perquè contribuïsca i col·labore en la reactivació econòmica i social de la nostra ciutat”, ha assegurat.

El document entregat avui pel Fòrum Borriana 2030, fruit del treball al llarg de vuit mesos, conté el disseny de projectes a llarg termini, sobre la base de tres eixos de desenvolupament econòmic, segons els seus promotors “fonamentals per a la ciutat”, l'agricultura ecològica i eficient, un centre comercial d'alt rendiment i turisme sostenible.

El Fòrum Borriana 2030, resultat de la proposició per part de l'equip municipal de govern de crear un grup de treball de caràcter tècnic reduït amb el propòsit d'elaborar un conjunt de propostes per a la ciutat postcovid, està compost per un grup de persones convidades inicialment per l'Alcaldia de Borriana, especialistes de diverses matèries i sectors a les quals els uneix un profund coneixement del territori i de les seues possibilitats i un fort compromís amb la ciutat.

La idea va sorgir en la comissió per a la regeneració i activació socioeconòmica celebrada el 28 d'abril de l’any passat per iniciativa de l'Alcaldia, en què van estar convocats representants de tots els grups polítics municipals, tècnics de l'Ajuntament de diferents àrees de gestió, representants d'associacions empresarials i experts d'entitats externes al consistori.

El Fòrum Borriana 2030 està integrat per Luis Miguel Batalla, Emilio Dávila, Francisco García, José Luis Guillamón, Andrés Gurrea, Joan Llidó, Manuel Luís Mañó, Juan Alberto Marco, Juan Vicente Moros, José Maria Palomar, Julia Penelas i Guillem Ríos.