El PLeno ratificará la adhesión de Burriana a las ayudas Parentesis
  • El Ple que se celebrarà demà dijous, 4 de febrer, també aprovarà la modificació pressupostària de 148.240 euros necessària perquè el consistori aporte la part que li correspon
  • La tramitació farà possible l'accés a prop d'un milió d'euros per a ajudar a les empreses i autònoms locals més afectats per les restriccions amb aquesta línia d'ajudes que impulsa la Generalitat dins del Pla Resistir

 El Ple municipal ratificarà en la seua sessió ordinària de demà dijous, 4 de febrer, l'adhesió de Borriana al pla d'ajudes ‘Parèntesis’ que impulsa la Generalitat per a pal·liar les conseqüències de les restriccions en els sectors més afectats per la situació sanitària.

D'aquesta manera es dona un pas més cap a la tramitació d'aquesta línia d'ajudes que en total suposarà una injecció de quasi un milió d'euros per als negocis de la ciutat. A més, el ple també aprovarà la modificació de crèdit del pressupost municipal, necessària per a poder aportar els 148.241 euros que li correspon aportar a l'Ajuntament.

Així, del total de 988.267 euros amb què estarà dotat aquest pla a Borriana, el 15% l'aportarà l'Ajuntament, el 62,5% la Generalitat i el 22,5% la Diputació de Castelló.

Durant les pròximes setmanes, i després de l'aprovació definitiva de la Generalitat, el consistori, que serà qui tramitarà les ajudes, implementarà la fórmula i el procediment amb què les empreses podran acollir-se al pla.

Com ha assegurat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “s'està treballant per a tramitar-ho de manera urgent i agilitzar el procés, amb la finalitat que les empreses del municipi puguen cobrar les ajudes al més prompte possible” i, d'aquesta forma, contribuir “a la seua recuperació, a la conservació de l'ocupació i a pal·liar-ne les conseqüències socials”.

Quan estiga disponible el procediment, el Servei d'Ocupació i Desenvolupament Local distribuirà la informació als hostalers de Borriana inscrits en la base de dades municipal per a fer-los arribar la documentació amb rapidesa.

En concret, amb el pla d'ajudes ‘Parèntesis’, emmarcat dins del ‘Pla Resistir’ es rebran 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec, fins a un màxim de 10, i està destinat a cobrir les despeses corrents d'activitat des dels mesos inicials de la pandèmia, concretament des d'abril de 2020.

Quant als destinataris, és el Decret 1/2021 del 22 de gener, del Consell, el que estableix els sectors que poden accedir, com és el cas de l'hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.