Acto de reconocimiento a la ciudadanía de Borriana
Burriana rinde homenaje a víctimas de la covid 19 y a la ciudadania
  • Les banderes tornen a flamejar des d'aquesta vesprada a Borriana com a reconeixement a tota la ciutadania per la seua lluita contra aquesta pandèmia

  • Emotiu acte en record de les víctimes del coronavirus i en homenatge a entitats i persones que han contribuït a fer front a aquesta crisi

Borriana ha retut homenatge a les persones que han patit la malaltia de la Covid-19, a les 40 no han pogut superar-la, així com a les que han treballat “amb gran dedicació, i en molts casos de manera altruista,” per a ajudar i atendre la ciutadania de Borriana.

Aquesta vesprada al Racó de l’Abadia s'ha celebrat un emotiu acte presidit per l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en el qual han participat la corporació municipal, representants de la societat civil i de les entitats, i professionals dels serveis bàsics. Així, les banderes tornen a flamejar des d'aquesta vesprada a Borriana com a reconeixement a tota la ciutadania per la seua lluita contra aquesta pandèmia, en record de les víctimes del coronavirus, i en homenatge a entitats i persones que han contribuït a fer front a aquesta crisi.

En l'acte s'ha alçat simbòlicament el dol, tornant a hissar les banderes que fins ara onejaven a mitja asta, com a “senyal de lluita i esperança en el futur de la nostra ciutat”, ha indicat l'alcaldessa.

El sentiment d'agraïment, d'unió i esperança, els durs moments que s'han viscut en aquests mesos de confinament, i la importància de la solidaritat i la responsabilitat davant una situació tan inèdita com greu, han estat presents en aquest acte, en el qual han pres la paraula l'alcaldessa de Borriana i Guillem Ríos, en representació de la ciutadania.

En la seua intervenció, l'alcaldessa de Borriana ha volgut agrair i reconéixer públicament “la implicació i esforç de la ciutadania i d'aquells col·lectius i professionals que han estat en primera línia en la lluita contra aquesta pandèmia”, i que han estat representats i presents en aquest acte.

Entre ells, ha citat el personal sanitari, agricultors, personal de neteja viària, comerciants i empresaris, personal de supermercats, voluntaris d'associacions locals Càritas, Creu Roja, Porta Oberta, Grup Escorta, voluntariat, Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil, personal municipal, i “a totes les persones que de manera solidària i generosa han col·laborat i han fet “un pas avant en aqueixos difícils moments”.

Maria Josep Safont, també ha traslladat “el més sincer condol” de tota la corporació municipal per les víctimes i persones afectades per la pandèmia del municipi. Pandèmia, que segons ha lamentat, ha tingut “conseqüències irreversibles” per a la població de Borriana, “tant pel que fa a la salut i la vida de les persones com a l'economia i a l'ocupació”.

En la seua intervenció s'ha referit a una “terrible malaltia que ens ha deixat el record d'aquelles persones que van ser víctimes de la Covid-19, aquelles que van superar la malaltia, i les que van col·laborar per a poder fer-li front mostrant el seu costat més compromés, solidari i generós”. Ara, ha continuat, amb l'arribada del mes de setembre i a les portes d'un nou curs, “després de mesos d'afany i sacrifici, “considerem que ha arribat el moment de reconèixer aqueixa dedicació i desvetllaments a la ciutadania de la nostra població”.

La música de violins, viola, violoncel i contrabaix, ha acompanyat els moments més significatius i emotius de l'homenatge amb peces de de Bach i Pietro Mascagni i amb la peça final ‘El cant dels Ocells’. Seguidament, les persones participants han depositat una rosa blanca en la plaça Major als peus de la bandera de Borriana, al mateix temps que s'ha disparat una salva de masclets en honor a les víctimes de Borriana i persones afectades de la pandèmia.

Amb la hissada de la bandera de Borriana per part de l'alcaldessa i amb un aplaudiment generalitzat de respecte i reconeixement ha finalitzat l'acte.

Cal recordar que el dia 15 d'abril, per decret d'Alcaldia, es va declarar dol oficial a la ciutat de Borriana sense data, fent onejar les banderes a mitja asta com a senyal de dol fins que la corporació municipal de l'Ajuntament decidira alçar el dol amb la celebració d'un acte de reconeixement a la ciutadania que ha faltat a causa de la malaltia i, també, a les persones i col·lectius que amb dedicació i esforç han treballat de valent per totes les persones del municipi i, sobretot, per a minimitzar l'impacte de la pandèmia a Borriana.