Recta final de las obras del bulevar de La Bosca
  • Compta amb una inversió de fins a 700.000 euros,cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020
  • L'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, ha comprovat l'estat dels treballs i preveu que estiguen acabats «en tres setmanes»

 Les obres de regeneració dels carrers del barri la Bosca de Borriana estan arribant al final. Ja s'ha donat la segona capa d'asfalt, coneguda com a capa de rodament, per poder donar ús de la zona al veïnat com més prompte millor, a falta del mobiliari urbà i les senyals de trànsit.

La previsió, segons ha avançat l'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont, en la visita que ha realitzat al costat del regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, i la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, per a comprovar el desenvolupament de les obres, és que els treballs “estiguen finalitzats en tres setmanes”.

Amb aquesta actuació, que té com a objectiu afavorir la inclusió social i la regeneració urbana amb una inversió de prop de 700.000 euros, cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020, l'Ajuntament ha creat un bulevard amb àmplies voreres, i ha renovat les xarxes d'aigua potable, clavegueram i telefonia, i substituït els fanals i el mobiliari urbà de la zona.

El regidor d'Obres Públiques, Vicent Aparisi, ha explicat que des de l'equip de govern «hem estat molt de temps buscant la solució per donar vida a aquest barri de la ciutat. Ara, creiem que és el moment de donar al veïnat el que es mereix. Un barri amb voreres més amples, més espai, zones per a bicicletes..., tindre, en definitiva, un barri més modern que deixe enrere les carències antigues i dinamitze la zona, que durant tant de temps ha estat oblidada".

Per la seua part, l'alcaldessa de Borriana ha demanat disculpes per la molèsties que les obres han pogut causar als veïns i les veïnes, “sabem que les obres han pogut crear malestar entre els veí i vull demanar disculpes per això, doncs a causa de la situació que hem viscut amb la Covid-19, no hem pogut treballar a la velocitat que esperàvem”.

No obstant això, ha afegit, a partir d'ara, “podran gaudir d'una zona que cap a més de 50 anys que estava igual, sense canvis. Uns canvis que ara comencen en la carretera de Nules i travessen tot el barri”.

A més, segons ha explicat, per a donar solució a la problemàtica zona d'aparcament per la creació de les obres del bulevard, “s'habilitarà al costat del col·legi públic Roca i Alcaide, una zona àmplia per a estacionar els cotxes del veïnat”.

Amb això, ha indicat Maria Josep Safont, la ciutat s'acosta a “el nostre propòsit que perseguim des de 2015 de crear una ciutat sostenible, verda i solidària, on els vianants i les bicicletes tinguen prioritat enfront de l'ús dels cotxes”.