• La fase 3 permet la reobertura de les zones recreatives per als més menuts
  • La Regidoria de Serveis Públics anuncia que aquestes zones infantils i altres instal·lacions públiques es podran utilitzar després de la desinfecció

L'Ajuntament de Borriana permetrà des d'avui l'ús dels parcs infantils, amb un aforament restringit del 75 per cent, i d'altres instal·lacions públiques, com els horts d'oci, després de la desinfecció prèvia, que s'ha realitzat des d'aquesta matinada de forma progressiva.

Tres mesos després de decretar-se l'estat d'alarma, els xiquets i les xiquetes de Borriana poden tornar, des d'avui, a jugar als parcs infantils. Aquesta mesura ha sigut presa després del començament de la fase 3 de la desescalada en el municipi, i inclou mesures de flexibilització que alleugen el confinament dels últims mesos.

El regidor de Serveis Publics, Vicent Aparisi, ha informat que la reobertura es du a terme després de la neteja i desinfecció de les instal·lacions, en què s’ha posat un èmfasi especial en les superfícies de contacte més freqüents, i amb la retirada de les tanques corresponents.

Sobre aquest tema, ha indicat que “hem de caminar cap a la recuperació” però s'ha de “seguir avançat amb cautela i prudència" i, per això, demana als veïns i a les veïnes “que no abaixen la guàrdia". Raó per la qual, “anem obrint els centres i serveis municipals de manera gradual i a mesura que podem garantir la seguretat i les mesures sanitàries més adequades a l'ús de les instal·lacions”.

Per a obrir els parcs infantils amb major seguretat, ha precisat Aparisi, “prèviament ha sigut necessari dur a terme la neteja i desinfecció integral en les zones de joc de tots els recintes públics infantils i àrees biosaludables que existeixen en el municipi”, perquè tot estiga a punt. Malgrat que, segons ha assegurat, durant el temps en què els parcs infantils han estat tancats, el consistori ha dut a terme algunes faenes de manteniment i reparació, i també, periòdicament, de neteja i desinfecció .

El responsable d'aquesta àrea ha estat present avui en l'obertura d'alguns parcs infantils, on ha insistit en “la importància de seguir les principals mesures higièniques i de prevenció davant la Covid-19, com són la higiene de mans i el manteniment de la distància social”.