Nueva red de agua potable para el cementerio municipal
Obras de canalización de la red de agua potable en el cementerio municipal

L'Ajuntament ha iniciat aquesta setmana les obres de renovació de tota la xarxa d'aigua potable del cementeri municipal de Borriana, raó per la qual el cementeri estarà tancat fins que finalitzen els treballs a mitjan maig.

Segons ha explicat el regidor de Cementeri, Hilario Usó, aquesta actuació de canalització de l'aigua potable és “tan necessària com ineludible”, perquè la instal·lació de la xarxa d'aigua potable “és molt antiga i les canonades estan molt deteriorades, raó per la qual pateix incessants pèrdues importants d'aigua i, conseqüentment, contínues reparacions”.

Amb un pressupost de prop de 36.000 euros, les obres, segons el parer del regidor de l'àrea, suposen “millorar i garantir completament la qualitat del servei”, amb la renovació d'aproximadament 600 metres lineals de canonada de diàmetre entre 32 i 40 mm, i també amb la instal·lació d'11 boques de reg i tres noves fonts d'aigua, així com la reposició del paviment i formigó.

Així mateix, entre els treballs de millora s'inclou la canalització soterrada de l'enllumenat públic des de la porta d'entrada fins a l'ermita, la instal·lació de la qual ara és aèria.

Usó ha indicat que la previsió és que les obres finalitzen a mitjan maig i, posteriorment, després de la desinfecció del cementeri, s'obrirà al públic.