L'arribada de les festes i les celebracions del mes de desembre van, com cada any en el calendari, acompanyades de les campanyes de prevenció de consum d'alcohol i drogues en els conductors. Per a la qual cosa, la Policia Local de Borriana posarà en marxa en els pròxims dies aquesta campanya de prevenció al volant, que està dins el conjunt de campanyes que organitza la Direcció General de Trànsit (DGT).

La Policia Local amb la col·laboració de la DGT, establirà punts de verificació aleatoris en diferents llocs de la ciutat amb l'objectiu de detectar aquells conductors que podrien circular sota els efectes de l'alcohol i les drogues. Amb aquest objectiu, està prevista la realització de centenars de proves en aire espirat (les habituals en els controls d'alcoholèmia) però també, durant aquest període, es faran proves de verificació de fluid salival, mitjançant reactius que detecten la presència de drogues en l'organisme.
La conducció sota els efectes d'alcohol o drogues està relacionada amb un terç dels accidents amb víctimes i és per aquest motiu que extremar la vigilància d'aquestes conductes i prevenir-les constitueix una mesura eficaç per millorar la seguretat viària.
Com és ben sabut, els dies previs al Nadal són habituals els dinars i sopars d'empresa, les quals es realitzen en un ambient festiu. Per aquest motiu es fa necessari apel·lar a la responsabilitat dels conductors i de les conductores perquè s'organitzen el transport durant aquests sopars i dinars o bé utilitzen el transport públic amb la finalitat d'evitar accidents i sancions.
Des de l'Ajuntament i conjuntament amb el cos de Policia Local de Borriana es recorda:  “Si beus, no conduïsques. Si estàs sota els efectes de les drogues, no conduïsques. Al volant, el mòbil pot esperar. Tu tens la clau perquè la teua llum no s’apague”.