El ayuntamiento facilita la localización de difuntos en el cementerio

L'Ajuntament facilitarà la localització amb el número de nínxol i fila i un pla de la situació aproximada dels difunts inhumats en el cementeri municipal per a facilitar la recerca de familiars difunts, segons ha indicat l'edil de Cementeri, Hilario Usó.

Així, .en la consergeria en l'entrada del cementeri municipal s'instal·laran codis QR que enllacen a una aplicació online gratuïta. Després d'escanejar i llegir el codi, les persones que ho desitgen podran accedir a la informació que cerquen en qüestió de segons.

També es podrà obtindre informació relativa a la localització, número de nínxol i fila i un plànol de la situació aproximada, biografia i fotografia dels difunts il·lustres inhumats al cementeri municipal.

Es tracta, ha explicat Usó, d'un programa que ha portat avant el departament de Sistemes i TIC de l'Ajuntament, “perquè la ciutadania i les persones que ens visiten, puguen conèixer on estan enterrats els seus avantpassats així com la història d'algunes persones il·lustres enterrades a Borriana”.

El departament de Sistemes i TIC va introduir fa un any en el web de l'Ajuntament aquesta informació relativa al cementeri i ha aconseguit “molt bons resultats a la vista del volum anual de consultes en relació al cementeri”, ha assegurat el regidor, i ha assenyalat que ara amb la instal·lació de codis QR a les entrades del cementeri espera que tinga encara més repercussió”.

Així, en un any, des del 22 d'octubre de 2018 a 22 d'octubre de 2019, la informació del cementeri ha rebut un total de 18.122 visites, entre les entrades de consultes cal destacar les del dia 1 i 2 de novembre del 2018 amb 2.054 i 859 visites, respectivament.

Horari especial

D'altra banda, Hilario Usó ha informat que l'Ajuntament ha establit un horari especial del cementeri per a la festivitat de Tots Sants, i estarà obert de 9h a 18h ininterrompudament, des d'aquest diumenge 27 d'octubre fins al dissabte 2 de novembre.

També ha recordat que la regidoria de Cementeri disposarà de dos cadires de rodes cedides per l'Assemblea Local de la Creu Roja de Borriana, per a facilitar les visites de les persones amb mobilitat reduïda al cementeri del municipi durant tota la jornada del dia de la festa de Tots Sants.

Les dos cadires de rodes estaran disponibles a la consergeria del cementeri municipal i podran sol·licitar-les totes les persones que ho necessiten per tindre problemes de mobilitat, dificultats d'accessibilitat o que tenen molt complicat el desplaçament per a honrar els seus difunts en un dia tan assenyalat.