Las obras de la carretera del grao paran un mes

Les obres de construcció del carril ciclopeatonal de la carretera del Grau pararan la seua activitat a partir del divendres 26 de juliol i es reprendran a finals d'agost, segons va anunciar l'alcaldessa de Borriana, M. Josep Safont, en el ple ordinari de la corporació municipal.

Safont ha explicat que amb aquesta decisió l'equip de govern municipal pretén “evitar les molèsties als veïns i veïnes, durant el mes de més trànsit en la zona” i també, “facilitar-ne la mobilitat durant la celebració del festival Arenal Sound”, que comença dimarts que ve 30 de juliol.

En la seua intervenció l'alcaldessa ha precisat que aquest mes de descans no suposarà un retard en les obres perquè estan molt avançades i s'estan executant a bon ritme.

Cal recordar que el projecte forma part de les obres catalogades com a Mobilitat urbana sostenible, dins de l'estratègia EDUSI finançada pels fons FEDER al 50 per cent i significa que l'Ajuntament eixamplarà el tram de 1,2 quilòmetres de l'actual calçada, per a incorporar la zona destinada a les bicicletes i als vianants, similar al que ja es va fer en el vial del Port al començament de la passada legislatura.

Altres temes del Ple

El ple municipal també va aprovar el Compte General de l'exercici 2018 per al seu trasllat al Ministeri i al Tribunal de Comptes per a la fiscalització i la regidora d'Hisenda, Cristina Rius va explicar la informació econòmica del primer trimestre de 2019 en el qual consta que el període mitjà de pagament a proveïdors és de 18,76 dies, la qual cosa al seu parer reflecteix “la tònica constant des de 2016 i que es ve complint amb la llei de Morositat”.

Entre altres assumptes el ple municipal també va aprovar una modificació de crèdit de 45.000 euros del Centre Municipal de les Arts Rafel Martí de Viciana amb la qual s'escometran obres d'accessibilitat en totes les portes del centre.

Així mateix, amb una altra modificació pressupostària el ple va acordar traure les bases de subvencions per a la millora de les façanes de la zona industrial del camí Fondo, camí Xamusa i camí l'Ecce Homo. Aquesta iniciativa forma part del projecte de remodelació del polígon del camí Fondo del municipi, subvencionat per l'Institut Valencià de Competitivitat (IVACE).

El projecte té la finalitat de garantir la seguretat dels usuaris i les indústries davant de possibles incendis, garantir la seguretat viària, resoldre el greu problema d'accessibilitat i mobilitat, garantir l'adequada mobilitat de vianants i ciclistes.

Finalment, el ple va acordar dotar noves partides per a instal·lar sistemes de climatització en diferents edificis públics , concretament en el de la Policia Local i el de Via Pública, amb el que segons ha valorat l'alcaldessa de Borriana, “es milloraran les condicions laborals del personal i s'atendran les seues demandes”.