Carril ciclopeatonal

La Consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori de la Generalitat Valenciana, Maria José Salvador, ha visitat avui al costat de les representacions municipals tant de Borriana com de Vila-real, les obres ja finalitzades del carril ciclopeatonal que uneix definitivament les dues ciutats “en un projecte que segueix apostant per la comunicació directa, la mobilitat sostenible i les promeses complides per part tant de l'Ajuntament de Borriana com del Consell”, tal com assenyalava l'alcaldessa de la capital de la Plana Baixa, Maria Josep Safont.
La visita a les infraestructura que uneix definitivament ambdues ciutats, ha tingut lloc en la mateixa CV-185, al costat de la qual s'ha construït aquest eix CR-185 destinat tant a ciclistes com a vianants. Després de la revisió a alguns dels punts del recorregut, ha sigut l'alcaldessa de Borriana qui ha començat indicant que “de nou ens trobem amb un exemple perfecte dels projectes complits que en el seu moment vam explicar que tirarien endavant de forma conjunta entre l'Ajuntament de Borriana i la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori, i com dues ciutats germanes com Borriana i Vila-real estan avui molt més a prop, i tot gràcies al treball conjunt del Consell presidit per Ximo Puig i de l'Ajuntament de Borriana on des de fa tres anys complim amb els projectes que vam prometre per a millorar la mobilitat sostenible en la nostra ciutat”. Ha sigut la mateixa Consellera, Maria José Salvador qui ha indicat que ambdues ciutats "estan ja connectades pel carril ciclopeatonal que ha construït la Generalitat, millorant considerablement la mobilitat sostenible i la qualitat de vida tant dels vianants com dels ciclistes".
També millora -ha assegurat Salvador- la seguretat vial "en donar una alternativa i evitar que les persones que necessiten circular per la CV185 compartisquen la calçada amb els vehicles motoritzats".
Salvador, acompanyada pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo i per l'alcaldessa de Borriana, María José Safont i l'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha visitat les obres finalitzades, ha destacat que "aquest nou carril ciclopeatonal, de 2 quilòmetres aproximadament, forma part del pla de seguretat vial que estem implantant a la Comunitat". Es tracta de l'eix CR-185, al costat de la carretera CV185, que uneix Borriana i Vila-real, les dues poblacions amb més habitants de la província, després de la capital.

280.000 euros d'inversió
Segons ha informat la consellera l'execució del nou tram, ciclorruta 85, ha suposat una inversió de 280.000 euros i ha quedat connectat amb l'eix CR 18 que discorre entre Nules i Orpesa, també en servei en tota la seua longitud, i vinculat a la xarxa de més de 88 quilòmetres de vies ciclopeatonals que existeixen en la província de Castelló, "la qual cosa suposa un plus afegit -ha apuntat Salvador- per als veïns de Borriana i Vila-real".
Les obres han consistit a connectar el carril ciclopeatonal de l'entorn de l'Escorxador Municipal de Borriana al costat de la CV-185, amb l'existent en el tram pròxim a l'Hospital Comarcal de la Plana a Vila-real. Aquest tram té una amplària total de 3 metres idèntica als trams tant anterior com a posterior, i una longitud de 1.810 metres, dels quals 1.260 metres són de nova construcció i els últims 550 metres discorren sobre el camí municipal, Camí Vell de Borriana a Vila-real.