L'Ajuntament de Borriana ha celebrat una sessió plenària extraordinària per a aprovar amb la màxima celeritat possible la iniciació dels tràmits necessaris per a impulsar i elaborar el Pla Municipal d'Inclusió i Cohesió Social, així com la creació del Consell Municipal d'Inclusió i Drets Socials que realitzarà un seguiment constant i continuat del treball que es realitze a través del nou pla. Tal com ha exposat el regidor de Serveis Socials, Manel Navarro, “es tracta d'iniciar els tràmits per al futur desenvolupament del Pla d'Inclusió i Cohesió Social, i així optar a la subvenció que dónes del Consell s'ha estipulat per a aquest tipus d'iniciatives, i així poder començar a arreplegar les necessitats de tots i cadascun dels col·lectius que tinguen qualsevol necessitat a nivell social”. Segons el mateix Navarro, “es tracta que siga un pla global, és a dir, que incloga a qualsevol tipus de sector social o persona amb necessitats, ja siga home, dona, infants, majors, i també tenir en compte situacions com les de les persones parades, amb algun tipus de diversitat funcional, amb problemes econòmics greus o que siguen víctimes de la violència de gènere”.
A més, també s'ha aprovat en aquest mateix punt la creació d'un Consell propi per a seguir, analitzar i corroborar l'aplicació d'aquelles iniciatives i projectes englobats dins del nou Pla.
D'altra banda, l'altre punt del dia ha servit per a la presa de coneixement de la renúncia al càrrec de Regidor de l'Ajuntament de Borriana, presentada per D. Cristofer del Moral Espinosa, del grup Se Puede Burriana.