La ONCE dedica un cupón a Burriana
 • L'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) dedica a Borriana un cupó perquè els i les burrianenses presumisquen de gentilici

 • A la venda des d'avui, de cinc milions i mig de cupons que difondran la imatge més emblemàtica de la ciutat, el campanar


Borriana serà la protagonista del cupó de l'Organització Nacional de Cecs Espanyols (ONCE) corresponent al diumenge 14 de març, que estarà dedicat a Borriana i al seu gentilici, “la qual cosa suposarà una important espenta en la promoció del municipi en la resta d'Espanya”, ha destacat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la presentació del cupó.

El director de l'agència de l'ONCE a Castelló, Jesús Moril Navarro, i l'alcaldessa han presentat el cupó que pertany a la sèrie que l'ONCE dedica als gentilicis més curiosos o singulars.

Amb aquesta sèrie l'ONCE pretén "donar visibilitat a un bon nombre de localitats en què el nom dels habitants té una forma curiosa o singular". D'aquesta manera, els i les burrianenses poden vore com "el seu gentilici i la seua localitat recorren tota Espanya".

El cupó per al diumenge 14 d'aquest mes, il·lustrat amb una fotografia del campanar, el Templat, ja es pot adquirir des d'avui. L'alcaldessa ha mostrat el seu agraïment a l'ONCE per la labor social que desenvolupa i per aquesta iniciativa, i ha subratllat que gràcies a això “cinc milions i mig de cupons difondran una de les imatges més característiques de la ciutat, l'any que es commemora el 75 aniversari de la seua reconstrucció, per això des de l'Ajuntament vam proposar aquesta imatge per il·lustrar i representar Borriana”.

El Sueldazo del Cap de setmana de l'ONCE ofereix, cada dissabte i diumenge, un premi principal a les cinc xifres i sèrie de 300.000 euros, més 5.000 euros al mes durant 20 anys consecutius a un sol cupó del número i sèrie premiats en la primera extracció.

A més de premis de 2.000 euros al mes durant 10 anys consecutius, als quatre cupons del número i sèrie premiats en alguna de les extraccions de la segona a la cinquena. 54 premis de 20.000 euros a les cinc xifres del número premiat en la primera extracció. I premis de 400, 200, 30, quatre i dos euros. Els cupons de l'ONCE es comercialitzen pels més de 19.000 agents venedors de l'organització. A més, es poden adquirir des de www.juegosonce.es i en establiments col·laboradors autoritzats.

Borriana 2030

- Maria Josep Safont destaca “l’extraordinari treball” realitzat i agraeix la seua “entrega, esforç, obstinació i compromís” amb la reactivació econòmica i social de Borriana


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha rebut aquest matí el document elaborat pel grup d'experts Fòrum Borriana 2030, fruit de l'anàlisi realitzada i conclosa a finals de l’any passat, 2020, que inclou els eixos, les propostes i les conclusions de les comissions de treball, per a la recuperació i transformació del municipi fins a 2030.

En el lliurament del document a l'alcaldessa han estat presents Luis Miguel Batalla, Emilio Dávila, Andrés Gurrea, Juan Alberto Marco, Juan Vicente Moros, Joan Llidó, Manuel Luis Mañó, José Maria Palomar i Julia Penelas, en representació del Fòrum, i la regidora de Promoció Econòmica, Esther Meneu.

Maria Josep Safont ha destacat el “extraordinari treball” realitzat per totes les persones que componen el fòrum i ha agraït “el lliurament de tots ells” i el seu “esforç, obstinació i compromís” amb la reactivació econòmica i social de Borriana. Així mateix, ha qualificat el document “d’aportació importantíssima que ha de fructificar”, i s'ha compromès a “estudiar les propostes per a vore com desenvolupar-les, i quines es poden integrar dins de l'estratègia municipal de ciutat a curt, a mitjà i a llarg termini”.

En aquesta línia, l'alcaldessa ha manifestat que el document pot convertir-se en un full de ruta, encara que, ha precisat, algunes de les propostes plantejades en el document “ja les ha posades en marxa el consistori, o estan en projecte”.

Així mateix, Maria Josep Safont ha manifestat que aquest “ingent treball” respon al concepte participatiu per part de l'equip de govern de les polítiques municipals, i en les quals s'inclou la recuperació del municipi de les conseqüències per la crisi sanitària del coronavirus. L'Ajuntament “ha de fer partícip a la societat civil perquè contribuïsca i col·labore en la reactivació econòmica i social de la nostra ciutat”, ha assegurat.

El document entregat avui pel Fòrum Borriana 2030, fruit del treball al llarg de vuit mesos, conté el disseny de projectes a llarg termini, sobre la base de tres eixos de desenvolupament econòmic, segons els seus promotors “fonamentals per a la ciutat”, l'agricultura ecològica i eficient, un centre comercial d'alt rendiment i turisme sostenible.

El Fòrum Borriana 2030, resultat de la proposició per part de l'equip municipal de govern de crear un grup de treball de caràcter tècnic reduït amb el propòsit d'elaborar un conjunt de propostes per a la ciutat postcovid, està compost per un grup de persones convidades inicialment per l'Alcaldia de Borriana, especialistes de diverses matèries i sectors a les quals els uneix un profund coneixement del territori i de les seues possibilitats i un fort compromís amb la ciutat.

La idea va sorgir en la comissió per a la regeneració i activació socioeconòmica celebrada el 28 d'abril de l’any passat per iniciativa de l'Alcaldia, en què van estar convocats representants de tots els grups polítics municipals, tècnics de l'Ajuntament de diferents àrees de gestió, representants d'associacions empresarials i experts d'entitats externes al consistori.

El Fòrum Borriana 2030 està integrat per Luis Miguel Batalla, Emilio Dávila, Francisco García, José Luis Guillamón, Andrés Gurrea, Joan Llidó, Manuel Luís Mañó, Juan Alberto Marco, Juan Vicente Moros, José Maria Palomar, Julia Penelas i Guillem Ríos.

 

Visita y firma del acta d ereplanteo de las obras d ereforma del edificio que albergarán los servicios sociales municipales y el CAISS
 • Amb la signatura avui de l'acta de replanteig s'inicien les obres per a ressituar i concentrar els Serveis Socials municipals i l’Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social

 • Es tracta d'una actuació cofinançada al 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), dins de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi)


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha presidit aquest matí la signatura de l'acta de replanteig que formalitza el començament de les obres de reforma de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a ressituar i concentrar els Serveis Socials municipals i l’Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

Les obres, adjudicades a Urbamed Infraestructures, SL, amb un pressupost d’1.415.077 euros, sobre la base del projecte bàsic redactat per Aquidos Arquitectes Tècnics i Gestió SLP, tenen previst un termini màxim d'execució de les obres de nou mesos, més el termini de garantia i posterior liquidació del contracte.

Safont ha recordat que es tracta d'una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

La reforma de l'edifici, ha subratllat l'alcaldessa, complirà amb l'objectiu de “millorar les instal·lacions de l'antic edifici i reviscolar i dinamitzar l'entorn de la zona urbanística de la Bosca, amb la finalitat de millorar dia a dia i incidir positivament en la gestió de les necessitats socials de la ciutat de Borriana”.

Igualment, ha manifestat, amb l’execució d’aquestes obres s'acabarà amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en “aquest edifici modern i renovat, que concentrarà i millorarà altres serveis d'atenció al públic”.

En referència a la intervenció, l'alcaldessa ha explicat que comprèn la reforma completa de l'edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², que conservarà l'estructura, cobertes i parcialment els tancaments, i ha recordat que l'edificació és d'una antiguitat superior a quaranta anys.

Sobre aquest tema, ha puntualitzat que l'antic ambulatori és “un edifici situat dins del nucli urbà, de propietat estatal, en desús i un estat de preocupant abandonament durant més de 15 anys”.

Característiques de la reforma

El projecte bàsic i d'execució de la reforma, ha indicat l’alcaldessa de Borriana, distingeix dos actuacions clarament diferenciades: la major part de l'edifici es destinarà a ressituar els Serveis Socials i part de la superfície de la planta baixa s'habilitarà com a local independent destinat a les oficines del CAISS.

L'edifici objecte de reforma consta d'una planta soterrani, planta baixa, dos pisos i caseta de coberta, amb la comunicació de les plantes entre si mitjançant una escala situada a la cantonada del solar i un ascensor. Les plantes no ocupen la totalitat del solar, queden retirades dels marges laterals i formen un pati interior obert a la façana del carrer de València.

La superfície d'ocupació de la parcel·la és de 688m², mentre que la superfície construïda total de l'edifici és de 2.298m², dels quals 367m² se situen per baix del rasant en la planta de soterrani i 1.931m² estan construïts sobre el rasant de carrer.

Quant a les superfícies construïdes de les plantes sobre el rasant, la planta baixa té una superfície construïda total de 688m², dels quals 250m² corresponen al CAISS; la planta primera té una superfície construïda total de 670m²; la planta segona té una superfície construïda total de 516 m², amb l’eliminació de la caseta preexistent.

Procés

Maria Josep Safont ha mostrat la seua satisfacció per la signatura de l'acta de replanteig que dona inici a les obres, una reforma que es pot realitzar, “per fi”, després d'un llarg procés i reiterades peticions i gestions des de l'any 2012, que va finalitzar amb la signatura a finals de l'any 2019 de l'acord de cessió d'ús per a 30 anys de l'edifici per part del Govern a favor de l'Ajuntament de Borriana, “qüestió fonamental per a rebre els diners dels fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici”.

L'alcaldessa ha recordat que l'edifici albergava, fins a 2003, el Centre de Salut de la localitat que va quedar en desús després de la inauguració del nou Centre de Salut. Amb l'entrada de la nova Corporació en 2015, ha afirmat la primera edil, l'equip de govern “va reprendre la reivindicació, i va realitzar contactes permanents i efectius amb tots els estaments implicats, a fi de modificar la temporalitat de la cessió que impedia l'aplicació de subvencions dels Fons Feder per a la rehabilitació de l'edifici”.

En l'acte de la signatura de l'acta de replanteig i visita a les instal·lacions han participat també la regidora d'Hisenda, Cristina Rius, els representants de l'empresa adjudicatària i també representants de la direcció tècnica de l'obra.

El PLeno ratificará la adhesión de Burriana a las ayudas Parentesis
 • El Ple que se celebrarà demà dijous, 4 de febrer, també aprovarà la modificació pressupostària de 148.240 euros necessària perquè el consistori aporte la part que li correspon
 • La tramitació farà possible l'accés a prop d'un milió d'euros per a ajudar a les empreses i autònoms locals més afectats per les restriccions amb aquesta línia d'ajudes que impulsa la Generalitat dins del Pla Resistir

 El Ple municipal ratificarà en la seua sessió ordinària de demà dijous, 4 de febrer, l'adhesió de Borriana al pla d'ajudes ‘Parèntesis’ que impulsa la Generalitat per a pal·liar les conseqüències de les restriccions en els sectors més afectats per la situació sanitària.

D'aquesta manera es dona un pas més cap a la tramitació d'aquesta línia d'ajudes que en total suposarà una injecció de quasi un milió d'euros per als negocis de la ciutat. A més, el ple també aprovarà la modificació de crèdit del pressupost municipal, necessària per a poder aportar els 148.241 euros que li correspon aportar a l'Ajuntament.

Així, del total de 988.267 euros amb què estarà dotat aquest pla a Borriana, el 15% l'aportarà l'Ajuntament, el 62,5% la Generalitat i el 22,5% la Diputació de Castelló.

Durant les pròximes setmanes, i després de l'aprovació definitiva de la Generalitat, el consistori, que serà qui tramitarà les ajudes, implementarà la fórmula i el procediment amb què les empreses podran acollir-se al pla.

Com ha assegurat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “s'està treballant per a tramitar-ho de manera urgent i agilitzar el procés, amb la finalitat que les empreses del municipi puguen cobrar les ajudes al més prompte possible” i, d'aquesta forma, contribuir “a la seua recuperació, a la conservació de l'ocupació i a pal·liar-ne les conseqüències socials”.

Quan estiga disponible el procediment, el Servei d'Ocupació i Desenvolupament Local distribuirà la informació als hostalers de Borriana inscrits en la base de dades municipal per a fer-los arribar la documentació amb rapidesa.

En concret, amb el pla d'ajudes ‘Parèntesis’, emmarcat dins del ‘Pla Resistir’ es rebran 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec, fins a un màxim de 10, i està destinat a cobrir les despeses corrents d'activitat des dels mesos inicials de la pandèmia, concretament des d'abril de 2020.

Quant als destinataris, és el Decret 1/2021 del 22 de gener, del Consell, el que estableix els sectors que poden accedir, com és el cas de l'hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l'entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.

'Tot a casa' , nueva propuesta del Ayuntamiento para restaurantes, bares y establecimientos de comida


L'Ajuntament de Borriana impulsa l'hostaleria local amb una nova iniciativa per a donar a conèixer l'àmplia oferta gastronòmica de la ciutat i donar suport també a aquest sector en aquests moments. Així, el Consistori ha posat en marxa ‘Tot a casa. Dinar, sopar i picar’, una proposta en què els restaurants poden mostrar els seus menús i especialitats a través de la web municipal i els veïns o visitants poden consultar i informar-se sobre les diferents ofertes dels bars, restaurants i locals de menjar del municipi que compten amb l’opció de menjar a domicili o per a emportar-se’l.

Amb aquest objectiu, ha explicat la regidora de Comerç i Turisme, Sara Molina, en estreta col·laboració amb el departament d'Informàtica del consistori i l'Associació d'Hostaleria, s'ha creat un espai web amb la finalitat d'informar la ciutadania d'aquestes opcions i fer-ne difusió a través de les xarxes socials municipals. La intenció és proporcionar una eina, ha manifestat, per a “promocionar i difondre l'àmplia varietat de menús i menjars que s'ofereixen en molts dels establiments de la ciutat”.

Fins ara, ja s'han adherit a la iniciativa, que no suposa cap cost per a ells, un total de 19 establiments, però els hostalers interessats a formar part poden inscriure's al programa i a mesura que es vagen adherint, s'anirà publicant en la nova página http://www.burriana.es/va/actualitat/tot-a-casa, i en les xarxes socials. La informació completa sobre la inscripció, requisits o característiques del programa es pot consultar a través del correu ester.ros@burriana.es, el telèfon 964 570753 i per whatsapp al 691674233.

Cada establiment ofereix les seues propostes gastronòmiques per a dinar, sopar i picar, i podran variar la carta en funció de la temporada o mantindre la mateixa carta.

La responsable municipal de l'àrea ha explicat que amb aquesta iniciativa “l'equip de Govern vol donar suport a aquest sector donant a conèixer la seua extraordinària oferta gastronòmica, alhora que pretén facilitar a la ciutadania la informació perquè s'animen a degustar els seus plats”, la regidora ha remarcat la importància de donar suport en aquests moments a la restauració i al comerç local.

Per això, Molina ha animat a tota la ciutadania de Borriana a fer costat a l'hostaleria i al xicotet comerç que s’han vist tan afectats per la pandèmia. “En aquests moments tan durs és responsabilitat de tots consumir a Borriana”, ha remarcat.

El Ayuntamiento de Burriana se adhiere al Plan 'Resistir' de la generalitat para conceder las ayudas 'Paréntesis'
 • L'Ajuntament de Borriana s'adhereix al Pla de la Generalitat dirigit als sectors i negocis del municipi més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la Covid-19.
 • Amb les ajudes ‘Parèntesis’ cada empresa del municipi, amb un màxim de 10 persones treballadores, podrà rebre 2.000 euros fixos, més 200 euros per cada persona treballadora

Les empreses i autònoms de Borriana disposaran d'un total de 988.267 euros de les denominades ajudes Parèntesis, incloses dins del ‘Pla Resistir’ de la Generalitat Valenciana, per als sectors i negocis del municipi més afectats per les restriccions que provoca la pandèmia de la Covid-19.

Amb l'objectiu de poder posar en marxa com més prompte millor aquest programa de subvencions a la ciutat, segons ha explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, l'Ajuntament està treballant ja en la modificació de crèdit del seu pressupost municipal per a fer efectiu el 15% del total que li correspon aportar i que suposarà una injecció municipal de 148.241 euros a aquest pla autonòmic d'ajudes directes cofinançat per la Generalitat, la Diputació i els ajuntaments.

D'aquesta forma, Safont ha confirmat que el consistori s'adherirà, en els pròxims 10 dies, al Pla Resistir de la Generalitat, publicat ahir en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), gràcies al qual a Borriana es destinarà prop d'un milió d'euros per a "ajudar els sectors més afectats a superar aquest parèntesi d'activitat", dels quals el 62,5% l'aportarà la Generalitat, el 22,5% la Diputació de Castelló i el 15% l'Ajuntament.

Concretament, es posaran a disposició dels sectors afectats del municipi, un total de 988.267 euros, dirigits a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones treballadores.

L'alcaldessa ha destacat que es tracta d'ajudes “molt importants”, fruit de "la col·laboració, el diàleg i l'acord" entre la Generalitat, les diputacions i els ajuntaments “en la causa comuna per a superar la pandèmia i reactivar l'economia”. Amb aquestes ajudes, ha indicat, “les empreses o autònoms de Borriana que més estan patint l'impacte de la Covid-19 rebran ajudes directes”.

Per a l'Ajuntament, ha manifestat, suposarà “un esforç econòmic important, però en aquests moments hem de prioritzar i donar suport a qui més el necessiten i totes les administracions hem de fer l'esforç que siga necessari per a estar al costat del teixit econòmic i social del municipi”.

En concret, rebran 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec d'aquestes persones autònomes o empreses. En el decret de la Generalitat s’estableix el tipus d'empreses que podran accedir, com són els comerços, allotjaments, hotels, restaurants, bars, agències de viatges, operadors turístics i altres activitats recreatives i d'entreteniment entre altres.

Les ajudes estan dirigides a cobrir les despeses de l'activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i microempreses amb un màxim de 10 persones al seu càrrec. Aquestes despeses podran haver-se realitzat des d'abril de 2020.

L'Ajuntament de Borriana, ha precisat l'alcaldessa, està treballant ja en els mecanismes i procediments per a tramitar-ho de forma urgent en les pròximes setmanes, per a tractar d'agilitar el màxim possible el procés burocràtic i que puguen cobrar-les ràpidament”.

Des de l'equip de govern ha subratllat, “volem que els negocis de Borriana més afectats per aquesta crisi econòmica puguen disposar com més prompte millor d'ajudes immediates que contribuïsquen a la recuperació, a la conservació de l'ocupació i que mitiguen les conseqüències socials que suposa la paralització d'un sector d'activitat”.

Totes les empreses d'hostaleria de Borriana que estiguen inscrites en la base de dades municipal rebran la informació sobre aquest pla, quan estiga disponible, des del servei d'ocupació i desenvolupament local.

Cal recordar que l'Ajuntament de Borriana va deixar, des de l'any passat, exempta la taxa per ocupació de la via pública de les terrasses d'hostaleria, també per a ajudar el sector, la qual cosa ha suposat “una ajuda per a l'hostaleria local entorn a 160.000 euros en els mesos d'aplicació en els dos exercicis”.

 

El Pleno aprueba solicitar las ayudas del IVACE 2021 para la zona industrial d ela carretera de Nules
 • El ple municipal extraordinari celebrat hui ha aprovat per unanimitat la participació en la nova convocatòria d'ajudes per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2021


L'Ajuntament de Borriana sol·licitarà a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) una ajuda per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en l'àrea industrial de la carretera de Nules, el projecte de remodelació de la qual ascendeix a un total de 200.000 euros.

El ple municipal extraordinari celebrat hui a Borriana ha aprovat per unanimitat la participació del consistori en la nova convocatòria d'ajudes que concedeix l'IVACE per a la millora de polígons i zones industrials de la Comunitat Valenciana en 2021, en el marc d'un desenvolupament sostenible i de foment de la conservació, protecció i millora del medi ambient.

Segons ha indicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, es tracta de “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica, així com de millorar la productivitat de les empreses existents en aquesta àrea industrial”.

A més, amb aquesta iniciativa es pretén, segons ha assenyalat, d'una banda, garantir “la seguretat de les indústries i de les persones usuàries” i, alhora, emparar “la seguretat viària i l'adequada mobilitat de vianants i vehicles”.

Així, a través del projecte, ha precisat Arnandis, es dotarà la zona de la carretera de Nules de senyalització i identificació dels carrers, de més aparcaments, de nous accessos, de passarel·les per als vianants, i s'ampliaran vials. També es milloraran les zones verdes i es crearà una ferramenta web amb informació de la zona industrial accessible a l’IVACE, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus.

A més, Arnandis ha afegit que es millorarà la seguretat del polígon amb la implantació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local, i també amb serveis contra incendis. Així mateix, s'optimitzarà l'enllumenat públic amb mesures d'eficiència energètica o energies renovables.

D'altra banda, les obres permetran la connexió per mitjà de carril bici al polígon industrial i connectant amb la xarxa ciclista existent que servirà per a “millorar la mobilitat urbana sostenible”, ha manifestat el responsable d'Urbanisme.

Sobre aquest tema, ha destacat que totes aquestes actuacions de millora en l'espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon.

Cal recordar que l’any passat, 2020, la convocatòria de l'IVACE es va anular a causa de la Covid-19. L'any 2019, l'Ajuntament de Borriana va invertir juntament amb l’IVACE, dins d'aquesta iniciativa, un total de 156.960 euros en la remodelació del polígon industrial de Carabona i 376.863 euros més en la millora de les zona industrials del camí Fondo i l’Eccehomo amb les convocatòries de 2018 i 2019.

La convocatòria anual de les ajudes de l'IVACE va dirigida a tots els ajuntaments de la Comunitat i contempla la subvenció de fins al 100% dels projectes d'inversió per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en els polígons, àrees industrials i enclavaments tecnològics.

La subvenció directa d'aquest exercici és per a un projecte o actuació anual, executable en l'exercici 2021, és a dir, treballs realitzats des de l'1 de gener de 2021 fins al 31 de desembre de 2021. El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el 29 de gener de 2021 a les 24h.

Bando de la alcaldesa de Borriana ante el avance de la tercera ola de contagios de la covid 19
 • Inclou la suspensió temporal, del 21 de gener al 4 de febrer, d'activitats culturals programades per l'Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l'aforament i els mesures antiCovid establides
 • També procedeix al tancament al públic de les instal·lacions i centres esportius municipals, a l’aire lliure o en espais tancats, amb l’excepció dels llocs habilitats per a l'atenció administrativa a usuaris
 • L'alcaldessa recomana l'autoconfinament voluntari de la ciutadania per a “evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”

 Davant el preocupant empitjorament de la situació epidemiològica ocasionada per la 3a onada Covid-19, i d’acord amb l'última Resolució de la Consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, publicada avui en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), per la qual s'estableixen mesures excepcionals i addicionals en l'àmbit de la Comunitat Valenciana; l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha fet públic un nou Ban amb les mesures municipals adoptades i en què també es recorda i s’exigeix el compliment estricte de les mesures higienicosanitàries establertes.

“Des de l'equip de govern –ha assegurat– entenem que algunes mesures puguen resultar impopulars, però la nostra intenció és tornar a anticipar-nos novament als esdeveniments amb l'únic objectiu de continuar preservant la salut dels ciutadans i els ciutadanes i intentar doblegar la nostra particular taxa de contagis”, ha subratllat Maria Josep Safont.

L'alcaldessa insta a la ciutadania que “s'extremen les precaucions i s'atinguen les recomanacions de les institucions competents”, i posa l'accent “en la necessitat d'entendre que aquesta lluita necessita la implicació de

“És una labor i una responsabilitat de tots i de cadascun de nosaltres reduir durant els pròxims dies els casos actius. NO hem d’abaixar la guàrdia i NO podem permetre'ns que el virus s'estenga descontrolat a Borriana”, ha manifestat Maria Josep Safont.

Per això, sol·licita a la ciutadana que atenga “seriosament” les recomanacions d'autoconfinament voluntari i el decàleg d'autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, per a “evitar situacions de risc, minimitzar l'exposició al virus i disminuir el ritme de contagis”.

En el ban, la responsable municipal recorda a la població de Borriana les mesures obligatòries que fan referència a la prohibició de les reunions de més de 6 persones, de l'ús obligatori de la mascareta i guardar la distància social amb altres persones en llocs públics, la importància de seguir estrictament les instruccions sanitàries en cas de contagi i la limitació de la llibertat de circulació de les persones entre els 22h i els 6h.

Mesures locals

Mitjançant el Ban, l'alcaldessa comunica a la població de Borriana que des del dia 21 de gener al 4 de febrer, inclusivament, s'han adoptat algunes mesures com ara la suspensió de les activitats culturals programades per l'Ajuntament, excepte les exposicions, que es mantindran amb l'aforament i les mesures antiCovid establertes.

També informa que es procedeix al tancament al públic de les instal·lacions i centres esportius municipals, a l’aire lliure o en recintes tancats, amb excepció dels llocs habilitats per a l'atenció administrativa a persones usuàries, i que la Biblioteca Municipal estarà oberta únicament per a les activitats de préstecs i devolucions.

De la mateixa manera, s'avisa que el Casal Jove estarà obert únicament per a l'atenció administrativa i se suspenen específicament les activitats de l'hotel d'associacions i locals d'assaig.

A més, a través del Ban és comunica que l'Ajuntament continuarà amb el reforç de la neteja i desinfecció en els parcs i jardins, edificis municipals, centres educatius i altres zones d'afluència de públic, i amb la vigilància i el control policial del compliment de la normativa anti-Covid.

Així mateix, des del consistori es continuarà amb l'ampliació de l'espai i el control d'aforament dels mercats municipals de venda ambulant i amb el reforç de vigilància i control policial i del personal C-Covid, de conformitat amb la Circular de la Directora General de Comerç, Artesania i Consum de 14 de gener de 2021.

També prosseguirà el sistema d'atenció al públic a l’Ajuntament pel procediment de cita prèvia, cita que es podrà sol·licitar a través del telèfon 964-510062 o a través de la pàgina web www.burriana.es

Totes aquestes mesures estaran en vigor des del 21 de gener i fins al 4 de febrer, 14 dies, sense perjudici que siguen objecte de revisió, avaluació i actualització permanent en funció de l'evolució sanitària.

Decàleg d’autoprotecció

El Ban municipal de Borriana recomana seguir el decàleg d'autoprotecció avalat pels experts de la Generalitat, amb els punts següents:

UN.- Cal aïllar-se en notar qualsevol símptoma de Covid sense esperar a un test de confirmació. Aïllar-se, també de les persones convivents, i contactar immediatament amb els serveis sanitaris.

DOS.- Si es tenen símptomes, o s'ha tingut contacte estret amb un cas positiu, ha de mantindre’s l'aïllament fins que els sanitaris ens donen l'alta.

TRES.- Ha de reduir-se –tot el possible– la relació directa amb persones alienes al nucli habitual: “Un dia NO és un dia”.

QUATRE.- Si els contactes no es poden evitar, que siguen en espais oberts. No és el moment d'anar a casa d'altres persones.

CINC.- Si la relació resulta imprescindible, s'ha de fer amb distància, mascareta i ventilació. Sense fer-se trampes al solitari. Perquè llevar-se la mascareta (siga on siga, també a casa d'un familiar) obri la porta al VIRUS

SIS.- Hem de llavar-nos les mans sovint, amb aigua i sabó o gel hidroalcohòlic.

SET.- Hem de portar sempre la mascareta, també en l'àmbit laboral, familiar i social. I canviar-nos la mascareta quan supere l'ús previst. En cas contrari, ni et protegeixes tu ni protegeixes els altres.

VUIT.- Mantindre sempre la distància de metre i mig.

NOU.- Evitar els espais concorreguts, especialment els tancats.

DEU.- Una última qüestió, crucial, que recalquen els experts: Que una activitat estiga legalment permesa NO vol dir que no comporte risc. Per això, en aquest moment, amb una incidència tan alta, hem d'extremar el sentit comú i les precaucions, i fer-ho partint d'una idea: “Si et confies, et confines”.