El gobierno municipal exige a Canós que rectifique s quue
 • El portaveu de Vox va acusar l'equip de govern en l'últim Ple "d’ocultisme i falta de transparència”

 • Després d'una reunió dilluns en el consistori, Canós va poder comprovar la seua “falsedat” i ara l’equip de govern municipal li exigeix que rectifique públicament


El govern municipal de Borriana exigeix a Juan Canós, portaveu de Vox en el consistori, una rectificació pública per les acusacions abocades en l'última sessió plenària sobre un “inexistent” error de càlcul, de més de 630.000 euros, en la quota 4 a favor de l'urbanitzador de Golf Sant Gregori, quan haurien de ser uns 20.000 euros.

Segons ha manifestat l'equip de govern, Canós ataca l'Ajuntament acusant l’equip de govern "d’ocultisme i falta de transparència” i li recrimina un error d'una quota de 700.000 euros, i a més desqualifica gratuïtament els tècnics que informen les certificacions i l'assistència jurídica dient que “hi ha molta gent que informa i poca gent que es mira els papers o que sap fer bé el seu treball”.

Després de revisar la documentació, dilluns passat hi va haver una reunió en el consistori amb Juan Canós, i en la qual va estar present personal tècnic, en què se li va descartar que hi haguera qualsevol error sobre aquest tema. En la reunió es va aclarir que l'error adduït per Canós consistia en el fet que apareixia en la certificació la quota 1 (521.033,62€) cobrament que no es va admetre (és la quantitat de l'aval depositat per a l'expropiació dels enllaços i es va denegar definitivament el cobrament d'aquesta quantitat al juliol de 2021, just entre les certificacions 9 i 10, així que apareix en una certificació però no en l'altra i en cap cas afecta a la quantitat total aprovada.

No obstant això, el regidor de Vox, lluny de rectificar la seua actitud, “continua sembrant dubtes i negant l'evidència”. Per això l'executiu municipal desmenteix les seues acusacions i considera la seua actitud “lamentable i malintencionada”, al mateix temps que li exigeix una rectificació pública perquè les seues acusacions són “falses i a més ho sap”, per a crear una “innecessària alarma social”. Això demostra que l'interès de Canós “no és l'interès públic sinó dinamitar aquest projecte tan important en benefici propi, sense importar-li el mal que puga fer als propietaris i a la ciutadania en general”.

Les contundents proves aportades per l'equip de govern al regidor exigeixen una resposta per part de Juan Canós, que no pot ser una altra que, com a mínim, una rectificació pública, volem pensar que és un error de Canós i que no és mala fe, perquè, si no, estaríem parlant d'altres coses", han reiterat.

Per a l'equip de govern, “si bé hi ha detalls en els comptes que algú molt llec en la matèria i desconeixedor de l'expedient podria no entendre hauria d'estar mes que clar per a Canós qui a més de treballar en una empresa constructora d'obra pública i que també es va interessar per les obres de Sant Gregori, presumeix constantment de conèixer els procediments d'obres i quotes”.

Sembla –han assegurat– que Vox amb la seua actitud injusta vol continuar sembrant dubtes i dinamitar a qualsevol preu el projecte”, i han afirmat que amb aquesta postura “se suma a les veus crítiques malintencionades que estan qüestionant constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte. Unes veus que els han menat a presentar querelles i contenciosos i que, per cert, una darrere de l’altra estan perdent en els tribunals de justícia”.

Des de l'equip de govern, han aclarit, “apostem per desbloquejar el projecte i per mantindre la condició d'agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA, que ha complit amb els requisits derivats de l'acord transaccional aprovat al febrer entre l'Ajuntament i la mateixa empresa” i han assegurat, dirigint-se a la ciutadania, “treballem pel futur de Borriana i pel benestar de les persones. No tingueu cap dubte”.

Així mateix, han recordat que la justícia ha tornat a donar la raó al projecte urbanístic de Sant Gregori de Borriana, amb una nova sentència favorable sobre el PAI. Fins ara, totes les querelles, els recursos d'apel·lació, els contenciosos i les mesures cautelars presentats contra l'Ajuntament i la urbanitzadora del PAI han sigut sobreseguts, arxivats, inadmesos, denegats o fallats favorablement per al consistori i per al projecte urbanístic.

Les contínues resolucions judicials favorables a l'Ajuntament i al projecte d'urbanització per a l'executiu municipal “consolida i referma la nostra decisió i han avalat en diverses ocasions la legitimitat de recolzar-se en els informes externs”, perquè suposa “una confirmació i un recolzament enèrgic per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra al futur i a l'impacte positiu d'expectatives centrades en el turisme i la reactivació econòmica del municipi.

Borriana celebra el 9 d'Octubre
 • En l'acte institucional del 9 d'Octubre celebrat a Borriana i en què també s'ha homenatjat el personal municipal retirat durant aquest últim any


L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en l'acte institucional del 9 d'Octubre celebrat en el municipi, ha fet una crida a la unitat i al respecte, perquè des de la diversitat, ha afirmat “s'arriba sempre a un enriquiment” i des de la convivència i el diàleg “es poden aconseguir molts més beneficis que no des de la crispació”.

Així ho ha manifestat Maria Josep Safont en la sala de Plens de l'Ajuntament de Borriana, on s'ha celebrat l'acte institucional del 9 d'Octubre en què, a més, la corporació ha homenatjat el personal municipal retirat durant aquest últim any, i que en aquesta ocasió han sigut un total de 9 persones.

En la seua intervenció, l'alcaldessa ha posat en valor el paper de la ciutadania perquè “és clau en el dia a dia i són ells i elles els que acaben escrivint la vertadera història de la ciutat” i, per això, ha reclamat una vegada més “l'autonomia de les institucions més pròximes, com els Ajuntaments, per a poder treballar pels seus veïns i veïnes i pel conjunt de valencians i valencianes”.

Per a la primera edil, l'actiu “més valuós” en l'actualitat són els veïns i veïnes, “una ciutadania compromesa, participativa, implicada, crítica i orgullosa de ser o de viure a Borriana”.

En la seua intervenció s'ha mostrat “orgullosa” com a borrianenca i com a valenciana per ser “hereus de les antigues Corts forals valencianes que van mantindre la seua vigència fins al segle XVIII, en què segons ha assegurat es pot reconèixer “un primer intent d'iniciar el camí cap al municipalisme que ens ha portat fins on estem ara”.

Des de Borriana, ha argumentat, “una ciutat que ha format part essencial de la història i de la trajectòria cultural, social, política i econòmica del poble valencià, volem continuar reivindicant que la nostra gent no vol ser més que ningú, però tampoc menys”.

A més, l'alcaldessa s'ha referit a la commemoració enguany “molt especial per les circumstàncies viscudes a la nostra ciutat” i per això ha apel·lat a “la capacitat de reflexionar per a construir junts un espai comú que ens permeta continuar avançant com a poble” i, en la seua opinió, la millor manera de continuar avançant és, precisament, “reconèixer que qui té tota la raó són, únicament, les persones, la ciutadania”.

La primera edil ha posat l'accent en el futur, sense deixar de reivindicar ni oblidar els nostres orígens, “a partir de la nostra història, hem de pensar sempre en tot el que està per arribar, perquè el futur és una responsabilitat compartida entre totes les persones que formem la nostra ciutat”.

9 persones homenatjades

En l'acte institucional l'alcaldessa ha imposat la insígnia de la ciutat a les 9 persones treballadores municipals que s'han retirat en aquest últim any, concretament a Emilio Guillén Safont, José Antonio Andreu Amat, José Miguel Sales Martí, Alfredo Arnau Ibáñez, Juan Carlos Burguete Gil, Mayte Robles Traver, Jose Carlos Puchol Abella, Carmen Elvira Miró Martí i Mariano Ayora Boix.

Al mateix temps, els ha donat l'enhorabona per la seua dedicació a la ciutadania de Borriana, cadascú des del seu lloc de treball a l'Ajuntament.

El portaveu municipal del grup de govern, J. Ramon Monferrer, ha agraït a cadascuna de les deu persones “la dedicació i els molts anys que han consagrat a treballar pels veïns i veïnes de Borriana”.

En la seua intervenció, Monferrer ha fet una emotiva i particular ressenya de cadascuna de les persones homenatjades, i ha assenyalat que pocs treballs són “tan poc agraïts com els del funcionariat” però, alhora, pocs treballs són “tan importants i tan gratificants com aquest, el dels qui es dediquen a servir als altres”.

Per això, ha indicat, “és tan important posar en valor el principi fonamental que inspira a l'Administració Pública, una vocació de lliurament que fa possible els drets de tots i totes, en una convivència democràtica de llibertats i de benestar”.

Després de finalitzar l'acte institucional en la sala de Plens de l'Ajuntament, han continuat els actes de celebració en la plaça Major amb la interpretació de la Marxa de la Ciutat i de l'himne de la Comunitat Valenciana per part de la banda de la Filharmònica de Borriana.

 

El Pleno municipal apoya el proyecto de instalación de un ‘Centro de Apoyo a las ONG de rescate del Mediterráneo’

- L'equip de govern va sol·licitar en el ple el suport dels grups polítics municipals a la proposta formulada per l'ONG local l’Aurora Grup de Suport

 

L'equip de govern local de Borriana va sol·licitar en el Ple d'ahir el suport unànime al projecte d'instal·lació d'un ‘Centre de Suport a les ONG de rescat del Mediterrani’, fins i tot sabent que no es tracta d'una competència municipal, per considerar-ho “beneficiós” tant per a les ONG de rescat humanitari com per al municipi de Borriana.

La proposta, que va comptar amb els vots a favor de tots els grups municipals del ple excepte Vox, suposa el suport institucional a la proposició traslladada per l'entitat local l’Aurora Grup de Suport, que es dedica a donar suport a les ONG humanitàries, a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat perquè autoritze la instal·lació de l’esmentat centre a Borriana.

Segons ha explicat alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “ens consta que els vaixells de rescat que utilitzen el Port de Borriana, ja no només són un eix per a la promoció de la solidaritat com a eina de transformació social, sinó que a més es tradueix en un impacte econòmic positiu per a l'economia de la nostra ciutat”.

Com a exemple s'ha referit al recent acord amb l'Associació de Venedors del Mercat Municipal de Borriana per al proveïment de les entitats Open Arms, Salvamento Marítimo Humanitario i Sea Watch, que ja han utilitzat les seues parades de carnisseria, pescateria, verduleria, fruiteria i botigues de conserves, a més d'uns altres distribuïdors locals de pa, productes de neteja, aigua i begudes isotòniques, entre altres productes, per a la compra de provisions davant la imminent eixida en missió de rescat d'aquestes tres entitats, i les primeres valoracions aporten unes quantitats pròximes als 38.000 euros.

Un compromís amb el mercat tradicional de la ciutat i amb la voluntat de crear un pla de treball, amb l'objectiu d'establir fluxos d'avituallament regulars”, ha destacat Safont, que que segons ha indicat l'entitat borrianenca, en el futur pretén diversificar les compres entre el major nombre de comerços possible, que farà que l'impacte econòmic es distribuïsca per tota la ciutat de Borriana.

A més, Safont ha posat en valor que el fet que hi haja “una mitjana de sis vaixells de rescat en el nostre port suposa una important activitat econòmica que implica per al varador els treballs de reparació i manteniment dels vaixells, on cal recordar que treballen moltes persones també de la nostra ciutat, que s'uneixen a totes les compres i aprovisionaments que es realitzen no solament de productes d'alimentació, sinó també de neteja o de primera necessitat”.

L'alcaldessa ha explicat que l'any 2015 va arribar al port de Borriana el primer vaixell de rescat, el Dignity I de Metges sense Fronteres, i va ser a partir de l'arribada en 2018 de l'Open Arms que es va posar en marxa un moviment social que, a partir del reconeixement i de la resposta a la petició de col·laboració en la seua activitat per part de grups socials i persones particulars, a partir d’aleshores es pot afirmar que Borriana va reforçar el seu paper com a port de referència per a les ONG de rescat humanitari.

Nueva sentencia judicial favorable para el PAI Sant Gregori
 • Desestima el recurs contenciós administratiu presentat per Mercantil Inesther 2012 SL i condemna al demandant a pagar les costes

 • La sentència judicial considera vàlida l'acta de replanteig i la justificació de les despeses generals i de projectes de l'empresa

 • Reconeix la decisió adoptada per l'Ajuntament d'autoritzar la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA per a girar i notificar les corresponents liquidacions de quotes


La justícia ha tornat a donar la raó al projecte urbanístic de Sant Gregori de Borriana, i l'equip de govern municipal de Borriana ha mostrat la seua satisfacció per la nova sentència favorable sobre el PAI més important de la costa valenciana.

El Jutjat contenciós administratiu núm. 1 de Castelló ha desestimat el recurs contenciós administratiu presentat per Mercantil Inesther 2012 SL, contra l'Ajuntament de Borriana i Urbanització Golf Sant Gregori SA.

De manera que la sentència, que condemna en costes a la recurrent, autoritza la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA perquè gire la quota 00 del projecte de ‘Reparcel·lació del Sector SUD T-1 Sant Gregori’, en els termes i quantia en relació a la citada quota 00 aprovada en el seu moment en les “Bases de Cobrament en metàl·lic de la retribució de l'urbanitzador, memòria de quotes”.

Així mateix, en la sentència judicial es declara que la resolució de l'Ajuntament és conforme a dret, raó per la qual reconeix la plena legitimació a la mercantil urbanitzadora per a girar i notificar als propietaris afectats les corresponents liquidacions de quotes individualitzades per al pagament en període voluntari.

Segons han valorat des de l'executiu municipal, la sentència reconeix que la decisió adoptada pel Consistori està totalment legitimada, i bàsicament “dona validesa a l'acta de replanteig i a la justificació de les despeses generals i de projectes de l'empresa”.

Per al govern municipal, aquesta sentència suposa que molts propietaris “hauran de pagar recàrrecs per haver seguit les línies marcades malintencionadament per algunes persones amb certs interessos que han qüestionat constantment totes les actuacions per a paralitzar el projecte”, i evidencia també que “si no haguérem demanat informe extern i no haguérem autoritzat el cobrament ara hauríem de pagar, si més no, els interessos de demora”.

La resolució judicial suposa, segons el parer del govern municipal, “un nou suport per a seguir en la senda de materialitzar el PAI més important del litoral de la costa valenciana”, i obri una finestra futura a l'impacte positiu d'expectatives centrades en el turisme i la reactivació econòmica del municipi.

Cal recordar que l'equip de govern va apostar per desbloquejar el projecte i per mantindre la condició d'agent urbanitzador a la mercantil Urbanització Golf Sant Gregori SA (UGSG), que compta amb el suport de l'Associació de Propietaris Sant Gregori i ha complit amb els requisits derivats de l'acord transaccional aprovat al febrer entre l'Ajuntament i la mateixa empresa.

La reactivació de Sant Gregori està emparada per aquests dos informes positius municipals, que n’avalen la legalitat i el desenvolupament del projecte pel seu impacte positiu per al municipi, i ara també per la sentència.

A més, tots els acords plenaris adoptats des de l'11 de març de 2016 han sigut favorables a la continuació de Sant Gregori, procés que posa de manifest la voluntat del consistori de vetlar pels interessos dels propietaris i els veïns buscant les millors opcions.

L'Ajuntament de Borriana i la Urbanitzadora Golf Sant Gregori van subscriure l'acta de replanteig, l'últim tràmit per a poder iniciar els treballs d'aquest projecte de dos milions de metres quadrats, que preveu 6.000 habitatges, hotels i un camp de golf, que s'està construint en la costa borrianenca.

Nueva renovación de aceras en el cementerio municipal de Burriana
 • Les obres estan pressupostades en 32.000 euros i contemplen la construcció d'una nova solera de formigó i la substitució dels bancs per altres més ergonòmics


L'Ajuntament de Borriana continua la remodelació de les voreres dels corredors interiors de la zona antiga del cementeri municipal. Les obres actuals tenen un pressupost de 32.000 euros i s'emmarquen en el conjunt d'actuacions per a la reforma i adequació del cementeri.

Com ha explicat el regidor de cementeri, Hilario Usó, “s'està procedint a canviar les antigues voreres, deteriorades pel pas del temps, per unes de model similar, perquè es puga passejar amb tranquil·litat per el recinte”.

Amb aquesta actuació es retirarà l'actual vorera de formigó per a substituir-la per una nova solera d'estil similar i es construiran nous clots al voltant dels arbres per a desaiguar. Així mateix, es reemplaçaran els bancs d'aquesta zona per uns nous de formigó, més moderns, ergonòmics i còmodes, que comptaran amb seients en ambdues cares.

Burriana consigue la cesión de la plaza sin nombre en La Bosca
 • El consistori avança en el projecte de millora de l'entorn del barri de la Bosca
 • Les regidories d'Inclusió, Urbanisme, Serveis Socials i Via Pública treballen per a donar-li ús a l'espai i regenerar l'entorn

 L'Ajuntament de Borriana avança en el projecte de millora de l'entorn del barri de la Bosca, després d'aconseguir recentment la cessió gratuïta de la coneguda com a plaça sense nom, un espai propietat de la Generalitat que el consistori ha aconseguit que li siga cedit.

Es tracta d'una plaça situada a l'interior d'un grup d'habitatges, qualificada com a zona verda i que s'estén sobre un solar de 2.318 metres quadrats, sobre el qual ara, després de la municipalització, es podrà treballar per a donar-li ús i regenerar l'entorn.

Aquesta municipalització de la plaça sense nom s'uneix a la ja tramitada amb anterioritat de la plaça Francisco Tomás y Valiente, ja inscrita des del mes d'agost passat en el Registre de la Propietat.

La regidora d'Inclusió, Maria Romero, ha posat en valor que les dos cessions són “indispensables” per a poder actuar a nivell local en la regeneració global del barri de la Bosca”. I és que aquest és un projecte transversal en què treballen de forma coordinada les regidories d'Urbanisme, Serveis Socials, Inclusió, i Via Pública.

Com ha explicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnadis, “va ser arran de plantejar el Pla d'Acció per a la Regeneració Urbana i Social del barri de la Bosca que comencem a tramitar la cessió d'aquests espais, ja que no podíem actuar sobre ells perquè encara era propietat de la Generalitat”.

Amb aquest pla, l'Ajuntament pretén canviar la fesomia i l'estigma que emmalalteix el barri la Bosca des dels anys 90, amb un projecte d'intervenció global a desenvolupar en diversos anys i que ja ha començat amb la creació d'un bulevard d'avingudes amb àmplies voreres i la renovació de les xarxes d'aigua potable, clavegueram i telefonia, alhora que s’han substituït les faroles i el mobiliari urbà de la zona.

Aquesta intervenció ja executada ha comptat amb una inversió de prop de 700.000 euros cofinançada en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) dins del Programa Operatiu de Creixement Sostenible i emmarcada en l'estratègia Edusi, amb l'objectiu d'afavorir la inclusió social i la regeneració urbana, i suposa l'inici per a la regeneració global del barri la Bosca.

Respecte als tramites de cessió de l’esmentada plaça, segons ha indicat Arnandis, “pel que sembla ja es van iniciar fa anys però mai es van arribar a culminar”, per la qual cosa, ha assegurat, “els vam posar en marxa novament”.

Per a Maria Romero, la celeritat amb què s'han tramitat aquests expedients per a la cessió de les dos places, a pesar fins i tot del canvi de direcció de l'Entitat Valenciana d'Habitatge i Sòl de la Generalitat (Evha), “és poc habitual entre administracions, és per això que es tracta d’una mostra del compromís tant de la Generalitat com del Govern local per a dur a terme el Pla d'Acció per a la Bosca”.

En aquest sentit, la regidora d'Inclusió ha explicat que la col·laboració i la coordinació municipal interdepartamental “pretén dur a bon port les accions plantejades per a la millora d'aquest àrea de la ciutat, com ara licitar des de l'Ajuntament les obres de millora de la plaça, després que la mateixa Evha haja dut a terme diverses actuacions”.

Referent a això, el consistori té prevista una millora per valor de 94.000 euros d'aquesta plaça interior, que se situa dins dels habitatges situats davant del col·legi Francesc Roca i Alcaide.

Cal recordar que aquestes actuacions se sumen a altres com la de la millora del carrer la Bosca amb la construcció d'un bulevard, l'adequació d'un solar per a aparcament darrere del col·legi, la sol·licitud en el marc del Pla Edificant de millores per al col·legi Roca i Alcaide i el desenvolupament d'altres iniciatives d'inclusió, com el mural realitzat en la façana del CEIP o el pròxim projecte d'inclusió sociolaboral, que està pendent de licitar-se.

Moltes d'aquestes iniciatives estan cofinançades en un 50 per cent per les Estratègies de desenvolupament urbà sostenible i integrat (Edusi) del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc del Programa Operatiu pluriregional d'Espanya 2014-2020.

Inicio de las obras de remodelación del polígono de la carretera de Nules con subvención del IVACE
 • L'execució dels treballs suposen una inversió d'un poc més de 142.500 euros, subvencionats en gran major part per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace)

 • Els treballs contemplen també un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el ja existent en la CV-18


L'Ajuntament de Borriana ha començat avui les obres per a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis en l'àrea industrial de la carretera de Nules. Un projecte que contempla també un carril bici al llarg del carrer Argila per a connectar amb el que ja existeix en la CV-18, per a fomentar la mobilitat sostenible en els desplaçaments al polígon.

L'execució dels treballs de remodelació suposen una inversió d'un poc més de 142.500 euros, subvencionats en gran part per l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace). Igualment, compten amb 30.365 euros procedents de romanents de tresoreria municipal del 2020. D'altra banda, es preveu ampliar la secció en la carretera de Nules en 2,5 metres d'ample amb la construcció d'un mur de formigó armat entre la C/Quars i la Rotonda de la Joia per a poder enllaçar la via ciclista prevista, a través del camí Els Monges, fins al vial autonòmic.

Segons ha indicat el regidor d'Urbanisme, Bruno Arnandis, aquestes obres adjudicades a Becsa SA i amb un termini d'execució d'aproximadament tres mesos, suposaran “potenciar i afavorir la implantació de noves indústries que reactiven l'activitat econòmica, així com millorar la productivitat de les empreses existents en l’àrea industrial”.

Amb aquesta iniciativa es pretén a més, ha assenyalat, d'una banda, garantir “la seguretat de les indústries i de les persones usuàries” i, alhora, emparar “la seguretat viària i l'adequada mobilitat de vianants i vehicles”.

A través del projecte, ha precisat Arnandis, es dota a la zona de la carretera de Nules de senyalització i identificació dels carrers, de més aparcaments, de nous accessos, de passarel·les per als vianants, i s'ampliaran vials. També es milloraran les zones verdes i es crearà una eina web amb informació de la zona industrial accessible a Ivace, igual que es preveu la implantació de sistemes de gestió de residus.

A més, Arnandis ha afegit que es millorarà la seguretat del polígon amb la implantació de càmeres de control de trànsit connectades al servei de Policia Local, i també amb serveis contra incendis. Així mateix, s'optimitzarà l'enllumenat públic, amb mesures d'eficiència energètica o energies renovables.

Sobre aquest tema, ha destacat que totes les actuacions de millora en l'espai industrial-empresarial “redunden directament en les empreses instal·lades, en els treballadors i treballadores, així com en la ciutadania i els usuaris del polígon”.

Visita fin de obras de la oficina del CAISS
 • L'alcaldessa ha visitat les obres de reforma de l'edifici de l'antic ambulatori al carrer València per a la reubicació i concentració dels Serveis Socials municipals i el CAISS
 • Demà dijous es traslladarà el mobiliari del CAISS per al divendres obrir les portes en la nova ubicació

 Les obres de condicionament i reforma de l'edifici de l'antic ambulatori del carrer València, per a la reubicació i concentració dels Serveis Socials municipals i de l'Oficina d'Atenció i Informació de la Seguretat Social (CAISS), de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, avancen d’acord amb els terminis previstos i aquesta mateixa setmana començarà a funcionar el CAISS en les noves dependències, segons ha anunciat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, en la visita realitzada.

El trasllat del mobiliari es realitzarà demà dijous 9 de setembre, per a quedar instal·lats i a l'endemà començar a donar el servei en les noves instal·lacions, que compten amb una entrada independent pel pati que quan finalitze tota l'obra serà un jardí.

Maria Josep Safont, que ha supervisat el final d'obres acompanyada de la regidora delegada d'Hisenda, Cristina Rius, el tercer tinent d'alcalde, Vicent Granel, la secretària provincial de la Seguretat Social i l'arquitecte municipal ha explicat que les obres de la part destinada al CAISS ja han finalitzat.

Durant la visita, Maria Josep Safont ha destacat que les obres, adjudicades a Urbamed Infraestructures SL, amb un pressupost global d'1.415.077 euros, “van a bon ritme” i la previsió és que a final d'any s’acaben els treballs de la resta de l'edifici destinat als Serveis Socials municipals.

Igualment, ha recordat que aquesta “important” reforma és una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder), en el marc de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) del Programa Operatiu de Creixement Sostenible.

Amb aquesta transformació, ha ressaltat, es complirà amb l'objectiu de “millorar les instal·lacions de l'antic edifici i reviscolar i dinamitzar l'entorn de la zona urbanística de la Bosca, a més d’acabar amb la provisionalitat de les deficients dependències dels Serveis Socials actuals per a situar-los en un modern i renovat edifici que concentrarà i millorarà altres serveis d'atenció al públic”.

Pel que fa a la intervenció, l'alcaldessa ha explicat que inclou la reforma completa de l'edifici preexistent que ocupa una parcel·la amb una superfície de 879m², conservant l'estructura, cobertes i parcialment els tancaments.

La reforma, ha indicat l'alcaldessa de Borriana, consta de dos actuacions clarament diferenciades, en què la major part de l'edifici es destinarà a la recol·locació dels Serveis Socials i, per una altra banda, part de la superfície de la planta baixa s'habilitarà com a local independent destinat a les oficines del CAISS.