El saló de plens de l'Ajuntament de Borriana s'ha retrobat aquesta vesprada amb la història del Museu Arqueològic. La taula moderada pel periodista i historiador Guillem Rios, el director del museu, José Manuel Melchor, Enric Safont, fundador del museu, Pep Gil, tècnic de Patrimoni de la Conselleria, i Josep Palomero, regidor de Cultura en la seva reobertura i membre de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, va treure a la llum anècdotes i històries de la creació del museu.

«Els assistents van poder conèixer moments del museu que no es poden descobrir en una exposició», sinó que els ponents han aprofitat per explicar els processos de la seva creació, del manteniment i la reobertura.

Per la seva banda, el regidor de Cultura, Vicent Granel, i el director del Museu, José Manuel Melchor, han presentat el nou catàleg de mà del museu, on es resumeix breument la història de l'entitat, les seues sales i les millors peces. Aquest acte ha posat el punt i final a un any en el qual s'han realitzat més d'una desena activitats encaminades a donar a conèixer una poc més el museu en l'any del seu aniversari.

A més, aquest cap de setmana, 16 i 17 de desembre per la vesprada, a partir de les 17:30 hores, es realitzaran visites guiades gratuïtes al museu arqueològic, amb la novetat dels últims avanços en realitat virtual que s'han incorporat a l'exposició permanent del museu.

L'aniversari finalitzarà, tal com ha avançat el regidor de Cultura, amb la publicació de dos llibres realitzats pel museu, un d'ells serà el Catàleg complet del Museu Arqueològic de Borriana, una publicació cofinançada entre l'Ajuntament de Borriana i la Diputació de Castelló, i que veurà la llum a principis del 2018, i finalment una altra publicació d'un facsímil del borrianenc Manuel Peris i Fuentes, inèdit, i que també serà publicat a principis de l'any que ve. Aquestes dues publicacions posaran el punt i final al 50 aniversari del museu.