Exposició

La regidora d'Igualtat, Maria Romero, al costat de l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont i els regidors Vicent Granel i Vicent Aparisi han volgut estar presents en la inauguració de la mostra “Nosaltres les escriptores. Valencianes en el temps”, que ha tingut lloc en el CMC La Mercè durant la vesprada del dijous, i que s'emmarca dins de la programació del Mes de la Dóna que durant tot març s'està duent a terme a Borriana. Ha sigut Romero qui ha explicat que la mostra “pretén ser un espai més en el qual visibilitzar el treball de desenes i desenes de dones de totes les èpoques, que escrivien en valencià, i que en molts casos van veure silenciada la seua obra durant dècades”. Al seu costat, la veïna de Borriana, Mari Carmen Garcia Monserrat, ha protagonitzat un dels moments més especials de l'acte d'inauguració, ja que en el seu moment es va decidir que “una forma molt especial d'inaugurar-la és que Mari Carmen poguera llegir diversos poemes escrits per la seua àvia, Carmen Abad Andrés, fa ja més de cent anys”. I no és que els haja llegits, és que ha recitat de memòria fins a tres poemes complets, dos d'ells dedicats a la ciutat de Borriana, les seues peculiaritats, tradicions i festes, i una altra dedicada a la ciutat de València.
Tal com explicaven els i les representants municipals presents en la inauguració, “és l'exemple perfecte de les èpoques en les quals la dona ni tan sols tenia l'opció de publicar o mostrar les seues obres, així que creiem que reflecteix a la perfecció l'esperit de l'exposició”. A continuació, tots i totes han realitzat un complet recorregut pels fins a dotze panells que conformen la mostra. En cadascun dels mesos es destaca a una escriptora nascuda en aqueixa part de l'any, i també fins a deu dones més completen cadascun dels panells mensuals. Així fins més de cent noms com els de Pepa Guardiola, Isabel Clara Simó, Carme Miquel, Sor Isabel de Villena, Anna Moner, Encarna Sant-Celoni, Isabel Robles, Carmen Amoraga, Amalia Fenollosa, Maria Beneyto, Raquel Ricart o Carmelina Sánchez-Cutillas, encapçalen cadascun dels panells al costat de més de cent escriptores més. Tal com s'explica des de la Fundació pel Llibre i la Lectura que és qui ha fet arribar la mostra a Borriana, un dels principals objectius és “introduir la visió de gènere en els plans de promoció de la lectura que es dissenyen en biblioteques i centres escolars o universitaris, alhora que intentem omplir el buit que ara mateix existeix en les històries de la literatura i en els currículums escolars sobre l'obra de les escriptores valencianes”.


campaña ASC

De Festa, No de Caça” és el directe i contundent missatge de la nova campanya contra l'assetjament sexual als carrers que ha dissenyat i presentat hui el departament d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana. En l'acte en el qual s'ha donat a conèixer tota la cartelleria i material dissenyat per a la campanya, han estat presents tant la regidora d'Igualtat, Maria Romero, com l'Agent i la Tècnica del Departament, Lourdes Burdeus i Sheila Pierre-Louis, a més dels i les representants dels diferents locals d'oci nocturn que s'han sumat a la campanya, com són Naraniga Gastromusic, l'Havana, Baviera i El Holandés Errante.
Tal com ha explicat inicialment la regidora d'Igualtat, Maria Romero, “des d'Igualtat llancem aquesta campanya amb l'objectiu de fer front comú per a promoure entorns d'oci lliures per a tothom, i especialment per a les dones, per això vull agrair a totes les parts que s'han sumat, com són la Junta Local Fallera i la Federació de Falles, Policia Local de Borriana, Pub Baviera, Naraniga Gastromusic, La Habana, El Holandés Errante, Musical Events Borriana i la Creu Roja Joventut”. I és que els i les representants dels diferents locals d'oci de la ciutat s'han sumat a aquesta campanya, ja que com ha explicat la mateixa Romer “reprenem aquest tipus d'iniciatives amb una nova campanya que s'estrena per a les pròximes Falles, però que volem que es faça extensible a la totalitat de celebracions i activitats d'oci nocturn que tinguen lloc a Borriana durant tot l'any”. Així els locals s'han compromès a difondre la campanya en les seues xarxes i repartir en el seu local el material que té com a missatge central «de festa, no de caça» amb el qual es busca llançar un missatge molt clar i directe a la ciutadania i especialment als homes. En paraules de la regidora «volem que els borrianencs vagen de festa per a gaudir de manera respectuosa i conscient i no que ho convertisquen en una excusa per a assetjar a ningú». A continuació, ha sigut l'Agent d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Lourdes Burdeus qui ha presentat el vídeo que també s'inclou en la campanya. Un vídeo on homes reconeguts de la ciutat llancen missatges cap a altres homes, buscant la seua complicitat. Tal com s'ha explicat en la presentació «busquem activar a eixe home que respecta i actua com caldria esperar en una societat democràtica. Busquem que els homes borrianencs que participen aconseguisquen que tots empatitzen i es facen càrrec de la seua responsabilitat en l'eradicació de la violència, prenent consciència que amb la seua forma de fer poden contribuir a allò que no volen ser. Volem, a més, fugir de missatges que exigeixen a la víctima, i enfocar-nos cap a la part de l'agressor». En aquest vídeo es poden veure imatges de Telmo Tejedo, jove integrant de l'equip Athletic Borriana Kayac Polo, el jove Pablo Ania, advocat i windsurfista professional i un dels esportistes provincials més condecorats, el director del diari Ara, David Miró, Kiko Garcia, ciclista professional i director de la volta a Espanya, Juan Poré, reconegut artista local i Anaven León, premiat poeta borrianenc i professor, a més d'aquells que estan directament relacionats amb les Falles com Salvador Doménech, Josep Nos o Salva Crespo.
Finalment, la regidora Maria Romero també ha volgut agrair “el suport i col·laboració de Creu Roja, ja que enguany s'encarregarà d'habilitar un Punt Violeta durant les Falles amb la intenció de donar suport presencial a la campanya, amb un lloc que estarà situat en la paret lateral del Mercat de Borriana, per ser una zona cèntrica i molt transitada en aquestes festes”. El Punt estarà actiu entre les 23.00 i les 03.00 hores de la matinada dels dies 16, 17 i 18 de març, amb un doble objectiu: conscienciar i previndre situacions i atendre aquelles persones que hagen patit o siguen coneixedores d'una agressió. En aqueix mateix Punt Violeta, coordinat amb el Centre Dona 24h, s'ofereix la informació i el telèfon amb el qual poder contactar si es necessita assessorament telefònic, però també facilitaran el contacte i es coordinaran diàriament amb la Policia Local. Un lloc en el qual es podrà trobar, consultar i poder-se assessorar per una psicòloga, així com per una integradora social.

conferencia dones i identitat

La Directora Autonòmica d'Inclusió Social, la borrianenca Inma Carda, ha sigut l'encarregada de moderar i participar en la Mesa Redona “Dones i identitat” celebrada en l’Auditori Juan Varea de Borriana, i dins de la programació especial del Mes de la Dóna organitzat i coordinat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, que durant la totalitat del mes de març ha programat fins a vint actes diferents d'informació, conscienciació o reivindicació del paper de la dona en la societat i la consecució plena de drets. I al costat d'ella, les dues protagonistes de la taula redona, les periodistes Lucia Mbomio i Míriam Bouiali, els qui durant tot un matí han aportat la seua visió respecte a l'experiència de ser dona, periodista i negra, i com la interiorització d'una identitat polièdrica ha de ser un dels objectius a aconseguir, sense els traumes que puguen suposar les males experiències viscudes, però analitzant-les per a continuar avançant en eixos conceptes. 
Així, la programació especial que enguany la regidoria d'Igualtat ha dissenyat per a tot el mes de març, ha anat, en aquesta ocasió, “molts més lluny que en ocasions anteriors, per això cal agrair el treball del departament d'Igualtat perquè en aquest 2019 puguem gaudir a Borriana de xarrades i taules redones amb temes de màxima actualitat respecte a la situació de la dona en la societat actual” com explicava la regidora Maria Romero, qui ha “agraït la presència d'aquestes dos grans periodistes que ens han fet comprendre una mica més els conceptes sobre identitat, i com dins d'un determinat sector laboral continuem avançant en la consecució de drets i la igualtat efectiva entre dones i homes”. La programació especial prossegueix a Borriana aquest mateix dilluns amb el taller de “Ioga per a dones” que tindrà lloc a partir de les 11.00 hores en el CMA Martí de Viciana, o la inauguració de les exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps” en el claustre del CMC La Mercè, gràcies a la col·laboració entre Borriana, la Fundació pel*Llibre i la Lectura i la Conselleria d’Educació.
dia de la dona

La ciutat de Borriana s'ha bolcat una vegada més en la commemoració del Dia Internacional de la Dona que aquest divendres 8 de març ha tret al carrer a centenars i centenars de borrianenques, que en les diferents activitats del dia han tornat a reclamar «una consecució de drets igualitaris entre dones i homes i la condemna unànime de tota la societat borrianenca de les diferents violències masclistes que afecten diàriament la dona» tal com explicava la regidora d'Igualtat a Borriana, Maria Romero. Ja a primera hora del matí , els més matiners podien veure que el 8 de març és un dia més que especial, ja que una iniciativa ciutadana ha fet que la ciutat començara el dia amb centenars de llaços violetes en carrers, portes, balcons i places, per a com es podia llegir en algun dels cartells continuar conscienciant sobre la importància de secundar la vaga i sobre la necessitat de continuar aconseguint cada vegada majors cotes de drets fins a la igualtat absoluta.
A mitjan matí, era l'alumnat del col·legi Villa Fátima qui a través de diverses de les seues alumnes explicava la història de dones clau en la història que en moltes ocasions han vist silenciats els seus assoliments o aportacions al conjunt de la societat, mentre la resta d'alumnat escoltava les explicacions d'aquesta «Dones en la Història» amb la qual també els i les més joves coneixen de prop el silenciament de les dones. A més, pràcticament la totalitat de centres educatius de la ciutat ha realitzat activitats especials en els seus col·legis i instituts, sumant-se així a una jornada carregada de reivindicació de drets i igualtat. 
Al migdia, arribava el torn per a la IV edició del «Dinar de Pa i Porta» que organitza la AAVV del Port, i que en aquest 2019 ha tornat a batre rècords amb la presència de més de 400 persones en l'antic càmping de l'Arenal per a compartir una jornada en la qual les Dones han tornat a reclamar el seu espai i la necessitat de continuar lluitant per drets que encara no són iguals entre homes i dones».
I ja per a la vesprada, també desenes i desenes de dones borrianenques es donaven cita en la zona del Riu Anna per a prendre l'autobús que la regidoria d'Igualtat havia noliejat per a la participació en la manifestació que a les sis de la vesprada tenia lloc a Castelló. Així, tal com resumia la regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, «una vegada més Borriana i les seues dones han demostrat la seua implicació en una jornada tan important com la de hui, secundant la vaga i participant tant en els actes de reivindicació de drets celebrats a la nostra ciutat, com acudint a la crida de les massives manifestacions que durant la vesprada s'han celebrat en desenes de ciutats, per la qual cosa estem molt satisfetes que així haja sigut, i continuarem treballant perquè el 8 de març es commemore cada dia, i des de demà continuem treballant en la consecució de la Igualtat definitiva».
Cal recordar que a Borriana la programació del Mes de la Dona va molt més allà del 8 de març, i aquest mateix dissabte tindrà lloc una nova activitat en l’Auditori Juan Varea, consistent en una Taula Redona en la qual les periodistes Lucía Mbomio i Miriam Bouiali parlaran sobre «Dones i identitat» en un acte que estarà moderat i en el qual també participarà la Directora Autonòmica d'Inclusió Social, la borrianenca Inma Carda.

Premis Isabel Ferrer

L'Auditori Juan Varea de Borriana s'ha quedat pràcticament xicotet aquesta vesprada quan les alumnes del CMA Rafel Martí de Viciana començaven amb l'acte institucional de lliurament dels XXI Premis Isabel Ferrer amb una actuació del quartet de vents Saxarts Quartet. A continuació, ha sigut la presentadora Maria Minaya qui ha obert l'acte per a donar pas a les paraules de benvinguda de l'alcaldessa de la ciutat, Maria Josep Safont, qui ha volgut “agrair tota una vida de treball per la Igualtat efectiva i real tant a les dues dones com a l'entitat premiada enguany”, i ha volgut recordar que “encara queda molt treball per fer, però actes com aquest fan que cada vegada tinguem més força i la consecució de més drets per part de les dones siga una realitat”. Paraules que ha recollit la Directora General de l'Institut de les Dones, Maria Such, qui també ha reivindicat la necessitat de continuar lluitant per tots aqueixos drets, a més de recordar la figura de l'exministra i exdiputada en les Corts, Carmen Alborch i el gran paper com a referent valenciana feminista. La primera dels lliuraments del guardó ha correspost a Amàlia Alba, qui el rebia de mans del Secretari Autonòmic d'Inclusió, Alberto Ibáñez, per a més tard prendre la paraula per a i seguir “encoratjant a les dones a participar en la Vaga del pròxim dia 8 de març, a més de continuar canviant la situació actual participant en les cites dels pròxims 28 d'abril i 26 de maig”. Alba ha sigut reconeguda amb el Premi Isabel Ferrer per la seua trajectòria en el món de la psicologia i formar part des dels seus inicis de 'Dones Progressistes', assumint diferents responsabilitats. A més, el seu compromís amb el feminisme s'ha reflectit en la seua activitat en l'elaboració del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i en la seua participació en el Consell Valencià dels Dons. Ha realitzat col·laboracions en diversos mitjans de comunicació i ha escrit el pròleg del llibre '40 dones protagonistes de la València republicana'. També ha sigut comissaria del treball de l'artista iraniana NasrinTabaeian «Irreparable», en el MuVIM, i ha escrit el guió del vídeo del Feminari 2019. En 2016 va ser guardonada per l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Horta-Sud (IDECO) amb el premi Carmen Valero.
Seguidament, era l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui s'encarregava d'entregar el guardó a la representant del Grup de Dones dels Ports, Àurea Ferrer, qui ha fet un repàs a “les moltes activitats, tallers, iniciatives, taules redones, congressos… en els quals hem treballat durant tants anys”, a més d'assenyalar la importància de comptar “amb figures com les de les Agents d'Igualtat, tan importants en zones rurals com la nostra, i de gent com la meua companya Consuelo Pérez i tantes d'altres”. El Grup de Dones dels Ports ha rebut el premi després que el Jurat tinguera en compte que va començar a germinar en 1985 amb la creació d'una oficina de cultura amb una àrea de la dona, que poc temps després implicaria la formalització del grup. Xarrades, exposicions, cursos i tallers, són algunes de les activitats que s'han programat des del grup de dones en aquestes dues dècades i mitja. Així, han acostat a la població femenina temes relacionats amb la salut, l'ecologia, la planificació familiar, l'ocupació i la discriminació laboral, la conciliació de la vida laboral i familiar, i la violència de gènere. Han organitzat i participat en nombrosos fòrums i han alçat la veu contra situacions intolerables com la violència de gènere i cada any per a recordar aquesta xacra.
Finalment, era la regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, qui pujava a l'escenari per a fer lliurament del tercer i últim premi Isabel Ferrer d'enguany a Carme Miquel i Diego que va nàixer a La Nucia (Marina Baixa) en 1945. Ha treballat de mestra durant 39 anys per a educar en valors integradors i inclusius, a Tavernes de la Valldigna, Torrent, València i Alcàsser. Al llarg de la seua trajectòria ha participat en diversos moviments professionals i sindicals, ha sigut una de les fundadores de la Coordinadora d'Alumnes, Parells/Mars i Professorat per l'Ensenyament Públic en Valencià (CAPPEPV) i de la Federació Escola Valenciana, sent la primera presidenta dona de la Federació.
Ha compaginat la seua activitat professional i cívica amb l'escriptura dirigida tant a la infància i joventut com a adulta. Ha realitzat escrits de caràcter divulgatiu i també narracions literàries i obres d'assaig.
Ha col·laborat amb diversos mitjans de comunicació amb més d'un miler d'articles i ha rebut nombrosos guardons tant pels seus treballs literaris com pel seu activisme cívic.
Però a més, el Consell completava aquest acte de lliurament dels Premis Isabel Ferrer amb la presentació pública de la campanya per al 8M, “Vullsercom”. Ha sigut la Vicepresidenta del Consell i Consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, qui ha repassat la gran i envejable trajectòria de les cinc dones que enguany la protagonitzen: Alba Reche, Patricia Campos, Concha García, María Blasco i Carolina Ferre, els qui en cadascun dels seus camps han suposat “un exemple a seguir per a les més joves, ja que a més de visibilitzar les trajectòries professionals de dones com aquestes, la campanya també pretén fer que la societat comence a tindre de forma continuada referents femenins i feministes”, com recordava Oltra. A més, ha fet un exhaustiu repàs als “grans canvis” que en els últims quatre anys ha dut a terme el Govern del Botànic en matèria d'Igualtat, en una cerimònia que s'ha tancat definitivament amb una actuació de Decopivolta, qui ha posat la nota d'humor final, però també de reivindicació del paper de la dona en la societat actual.

 

Presentació 4ª cursa de la dona

La regidora d'Igualtat a l'Ajuntament de Borriana, Maria Romero, ha presentat hui al costat de la gerent de la Fundació Le Cadó. Susana Pérez, la que ja és la quarta edició de la Cursa de la Dóna, que se celebrarà a la ciutat el pròxim 24 de març a partir de les 11.00 hores. Al seu costat, els i les representants de cadascuna de les entitats i empreses col·laboradores han pogut rebre “l'agraïment que des de la regidoria d'Igualtat us vam mostrar per continuar fent créixer cada any una Cursa de la Dona que, una vegada més, ha aconseguit que les col·laboracions i voluntariat que oferiu siga el major de les quatre edicions” com ha començat explicant Romero. I tot això derivarà que “el gran treball que es realitza des de la Fundació Le Cadó a l'hora de mobilitzar primer, i congregar després, a centenars de persones en cadascun dels actes, servisca perquè també les inscripcions cresquen i els beneficis que es destinen a una cosa tan important per a les dones com la investigació i la lluita contra el càncer de mama, siga també major en cada edició”. Al seu costat, la gerent de la pròpia Fundació Le Cadó, Susana Pérez, ha començat explicant que “hui podem veure ací com treballa de forma proactiva la societat borrianenca per a una cita com la Cursa de la Dona, a la qual a partir d'aquest dimarts es podran inscriure per tan sols sis euros per a rebre a canvi la samarreta commemorativa, el tapacolls a les mil primeres inscripcions i tots els productes que al final de la Cursa entreguen totes i cadascuna de les entitats i empreses col·laboradores”. Pérez també ha volgut recordar que “comptarem a més amb la presència de la directora del projecte “Desxifrant el genoma hereditari del càncer de mama”, la doctora Maria Fonfría qui personalment recollirà els beneficis de les inscripcions per a continuar amb els treballs de recerca coordinats per la Fundació de l'Hospital Provincial”. Finalment, Pérez ha volgut agrair a les fins a onze entitats i empreses col·laboradores en la quarta edició de la Cursa de la Dona, els representants de la qual també han pres la paraula. La primera d'elles, la il·lustradora i dissenyadora, María Griñó, qui també ha volgut “agrair que es dirigiren a mi per a la imatge del cartell on he volgut reflectir primer, a la Dona com a protagonista sent la cara d'una d'elles la imatge, a la qual hem sumat la lluita contra el càncer a través dels llaços que formen el cabell, i finalment la perpetuació de la vida que se simbolitza amb la forma de cor del conjunt, ja que precisament és l'objectiu final dels beneficis, la investigació contra el càncer de mama”. Seguidament, la directora de la Caixa Rural de Borriana, Isabel Ferrer, també destacava que “estem encantats de poder col·laborar per primera vegada amb la Cursa de la Dóna de Borriana, ja que tant el nivell de l'organització, com la destinació dels beneficis és alguna cosa que ens anima a participar també durant molts més anys”. També al seu costat, el representant de Frescamar del Grup Andrómeda, Eduardo Soler, parlava de “com sempre ens hem sentit recolçats pel consistori, així que sempre hem volgut posar el nostre granet d'arena en activitats de tan gran projecció social com la Cursa”. I també la representant de la AAVV del Port, Silvia Ruiz, qui ha destacat que “una vegada més, la Cursa de la Dona i la commemoració del Dia de la Dona per part de la nostra associació, compleixen quatre anys de la mà, així que una edició més ens congratulem d'aportar la nostra part humana a la Cursa per a continuar fent créixer tant la participació com la recollida de fons a benefici de Le Cadó”. També han volgut estar presents en aquest acte de presentació, els representants de COINPA, Tomás Payà, o el de la Clínica Granell, Fernando Granell, els qui també ofereixen aliments o bons en tractaments de fisioteràpia, així com els i les responsables d'empreses i entitats que també faran possible la Cursa de la Dóna, com Rosquilletas Finas, Naranjas La Torre, Gufresco, Taula Gurmet, Videca o Sanycces als qui Romero ha agraït “la capacitat de col·laboració en la Cursa perquè també a nivell d'alimentació, refrigeris o coordinant l'activitat enguany el dia 24 es convertisca en una jornada de sororitat, d'estar unides i de reivindicar causes justes en favor de la igualtat i de la dona, per això us animem que, des d'aquest mateix dimarts, us acosteu a la Piscina Municipal per a realitzar la inscripció i convertir aquesta quarta edició de la Cursa en la més gran i solidària de les celebrades fins al moment”.

premis dia de la dona

L'alcaldessa de Borriana, María Josep Safont i la regidora d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana, María Romero, han sigut les encarregades d'entregar a les dues dones borrianenques i al club de bàsquet Borriana l'obsequi en forma de placa i ram de flors que les distingeix com premiades en el Premi Dia de la Dona de la ciutat. 
Ha sigut Safont qui ha començat parlant i ha volgut ressaltar en un dia com hui, entre moltes altres coses “l'eliminació definitiva de la violència contra les dones, especialment a través de la prevenció, però també de la lluita contra la violència real, que ha de ser sempre una prioritat immediata”. 
A continuació, la regidora d'Igualtat, María Romero, ha presentat els premis recordant tant a les components del jurat que han decidit els premis, com les característiques del premi. Seguidament, ha repassat tant els currículums com les experiències personals i professionals de les homenatjades. La primera d'elles, Glòria Olivares i Muñoz, qui ha pujat a recollir el seu premi per com ha recordat María Romero “haver-se fet un buit en un món tan masculinitzat com és el de la cultura i sobretot pel seu esforç en el manteniment de la cultura valenciana”. A continuació, ha sigut Isabel Ferrer Blanco qui ha pujat a recollir el seu premi per com ha recordat Romero “aconseguir trencar un sostre de vidre, per la seua tenacitat i per haver sigut capaç si es fes buit en un món tan masculinitzat com és el de les finances, la banca i empresa.
L'últim premi ha caigut a les mans del Club de Bàsquet Borriana, en reconeixement pel seu esforç pel manteniment de l'esport femení. Totes les premiades han rebut, a més, les afectuoses i agraïdes paraules de companys de treball que també han pres la paraula durant aquest acte.
Amb el Saló de Plens ple de familiars, amics i amigues i altres acompanyants, es tancava l'acte de lliurament del Premi Dia de la Dona de Borriana, en el qual també han volgut estar presents les reines falleres, així com les premiades d'anys anteriors. Com a conclusió final, ha pres la paraula l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont qui ha volgut ressaltar “que tot això és possible gràcies, entre moltes altres, a les dones que ens van obrir pas ja fa molt temps, a dones com a nostres mares i les mares de les nostres mares…, gràcies a això s'ha anat construint la igualtat en la nostra societat”.

 

 

 

 

 

 

presentació programació 8 març

La regidora d'Igualtat Maria Romero, la tècnica d'Igualtat Sheila Pierre i l'agent en Igualtat Lourdes Burdeus han presentat hui la programació especial del 8 de març amb motiu del Dia Internacional de les Dones que des de l'agència d'Igualtat de l'Ajuntament de Borriana s'ha posat en marxa per a completar les més de 20 activitats que començaran aquest mateix dissabte 2 de març amb el lliurament de premis del dia de la dona, que tindrà lloc a l'Ajuntament a les 13:00h, just després de la jornada de formació sobre el Pla d'Igualtat Municipal per a associacions, on les regidories de Participació i Igualtat han treballat conjuntament per a dur-la a terme.
Així doncs, Maria Romero ha volgut fer un repàs a totes les activitats programades per a aquest pròxim mes, entre les quals destaca l'esmorzar violeta, xarres «Cultura en femení», la vaga general feminista convocada a nivell estatal el divendres 8 de març, la 4t Cursa de la Dona que tindrà lloc el diumenge 24 de març a les 11:00h del matí i l'espectacle de comèdia «Women comedy» que acollirà el Teatre Payà el divendres 29 de març entre moltes altres activitats programades durant tot el mes. Són sol alguns dels actes destacats dins de la vintena d'opcions que a nivell informatiu, d'oci, conscienciació o divulgació se celebraran a Borriana durant el mes de març, ja que també tindran lloc, per exemple, tallers d'habilitats digitals bàsiques per a dones entre el 6 i el 13 de març, un «esmorzar violeta» el dia 7 o les xarrades de «Cultura en Femení» que se celebraran també el dia 7 de març. Tal com han coincidit a assenyalar les tres representants del departament d'Igualtat, «tota aquesta programació seria impossible, sense el treball i la col·laboració de tantes entitats i col·lectius, com són la pròpia Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'Assemblea 8M de València, la Fundació Cibervoluntarios i la Fundació Mujeres, el Ministeri, l'IES Jaume I, la Biblioteca Municipal, el col·legi Villa Fátima, l'AAVV del Port, i noms com la periodista Lucía Mbomio, la Directora Autonòmica d'Inclusió Social, Inma Carda, la també periodista Miriam Bouiali, o la Fundació pel Llibre i la Lectura de la Conselleria, a més de com sempre, la Fundació Isonomía d'UJI».
Com ha volgut destacar la regidora d'Igualtat, Maria Romero, en el final de la presentació de la programació, «de nou fem una aposta pel foment de la identitat en una ciutat multicultural com volem que siga Borriana, per això també cal agrair la implicació de les diferents regidories que fan *possible el desenvolupament de la programació, que un any més espera continuar conscienciant sobre l'apoderament de la dona en els diferents sectors socials, econòmics o d'oci de la nostra ciutat i que la Igualtat de drets siga un objectiu que en poc temps s'haja aconseguit de forma definitiva».