- L'alcalde de Borriana es reuneix amb l'adjudicatària del projecte i acorda paralitzar la primera setmana de juliol l'execució del projecte i reprendre al setembre les obres

 - Així mateix, reobri la circulació en doble sentit per a garantir la seguretat amb motiu de la Nit de Sant Joan

 

L'alcalde de Borriana, Jorge Monferrer, ha atés les demandes dels veïns i comerços de la platja i ha acordat la suspensió de les obres de l'Avinguda Mediterrània durant els mesos de juliol i agost. Es tracta d'un dels compromisos adquirits pel hui primer edil amb residents, empresaris i negocis de la zona marítima “que volíem materialitzar i així ho hem fet”. 

Tal com ha acordat l'alcalde, l'empresa adjudicatària paralitzarà les obres de remodelació de l'Avinguda Mediterrània la primera setmana de juliol i fins a final d'estiu quan es reprenguen els treballs amb normalitat. L'objectiu de Jorge Monferrer, tal com ha declarat, “és evitar les molèsties ocasionades per les obres als comerços, veïns i turisme durant els mesos de temporada alta”.

La paralització del 90% de l'activitat no suposa cap cost al consistori, així s'ha acordat després de dialogar amb l'empresa constructora. Durant una setmana, després de la paralització de les obres, l'activitat continuarà en un parell de punts en els quals es continuarà treballant amb normalitat, els quals no impediran la normal circulació del trànsit en tots dos sentits.

A més, tal com ha assenyalat l'alcalde de Borriana, “la suspensió temporal de les obres de l'avinguda Mediterrània s'executarà sense cap cost per a Borriana”. “Vam demostrar no sols que era factible amb diàleg i enteniment, sinó que allò que ens demanaven els ciutadans i altres negocis afectats era assenyat i viable”. Perquè “el primer és escoltar els nostres veïns i som conscients que aquesta obra genera molèsties durant la temporada alta d'estiu”, ha afegit el primer edil.

De la mateixa manera, l'avinguda s'obrirà al trànsit en doble sentit, aquest divendres amb motiu dels festejos de la Nit de Sant Joan. Estarà habilitat des d'aquest divendres, 23 de juny, a partir de les 19h de la vesprada i fins a la finalització del dispositiu de seguretat de matinada.

En aquest sentit, Monferrer ha ressaltat la importància de l'obertura al trànsit en doble sentit amb l'objectiu de “evitar el possible col·lapse del trànsit en la zona en un dia de tanta afluència com Sant Joan”. Per a la normal circulació, l'empresa buidarà d'elements el carrer i taparà les obres, així com la neteja amb màquines escombrariaires per a deixar neta la calçada.

- Els treballs de tractament intensiu s'estan realitzant en la zona de Sant Gregori, Santa Bàrbara, camps municipals de futbol, parcs i zones verdes

 

L'Ajuntament de Borriana ha intensificat durant les últimes setmanes els tractaments per a evitar la proliferació de mosquits arran de les pluges recents, que se sumen a les actuacions de control de plagues de mosquits que es realitzen durant tot l'any a través de l'empresa concessionària, Lokímica, encarregada de la gestió.

Així, s'han reforçat els tractaments terrestres de fumigació per termonebulització i polvorització amb bombes motoritzades, per a mosquits adults, que es realitzen a la nit i a l'alba, i també en els tractaments per a larves en séquies. Els treballs s'estan realitzant en la zona de Sant Gregori, Santa Bàrbara, camps municipals de futbol, parcs, zones verdes i diferents punts urbans, i són aquestes les zones més problemàtiques i amb més necessitat de tractament. A més, s'ha sol·licitat a la Generalitat els mitjans per a la fumigació aèria i aquesta es realitzarà pròximament en les zones sense habitatges.

En aquest sentit, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha recordat que amb la finalitat de mantindre el terme municipal de Borriana en les millors condicions sanitàries possibles i evitar, a més, “els efectes molestos que els mosquits causen a la ciutadania, com ara picades i reaccions al·lèrgiques locals”, l'Ajuntament desenvolupa un tractament terrestre contra els mosquits “durant tot l'any i es potencia i intensifica en cas de necessitat, com ha passat ara”.

De la mateixa manera, l'Ajuntament sol·licita la col·laboració ciutadana, perquè “l'actuació més eficaç per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esforços que es realitzen en les zones públiques amb els tractaments complementaris de particulars”, segons ha afirmat l'edil.

Així, s'aconsella els veïns i veïnes, utilitzar productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i escomeses particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars, especialment piscines i zones amb aigua estancada de més de sis dies, ja que suposen focus de reproducció dels mosquits.

Els tractaments que es realitzen són innocus per al medi ambient i no afectant en cap cas la qualitat de les aigües ni les zones protegides, o no, de fauna i flora. Totes aquestes actuacions realitzades pel consistori es complementen amb els tractaments aeris que realitza puntualment la Diputació de Castelló, que se centren en les zones agrícoles, de marjal i fluvials en el terme municipal.

- Dins del pla de condicionament integral dels vials municipals que realitza anualment el consistori

- Entre altres, s'inclouen obres en els camins la Mar de Vila-real, de Baix, del Palaciet, els Xurros, Llombai i diversos carrers

- Als 750.000 euros d'inversió per a aquest exercici, cal sumar els més de 3 milions d'euros invertits en els últims set anys pel govern municipal en pavimentació de camins i carrers


L'Ajuntament de Borriana ha donat llum verda a la contractació del servei de redacció del projecte d'obres, assistència tècnica a la direcció de les obres i el servei de coordinació de seguretat i salut per al condicionament de camins i vials municipals durant aquest any 2023, segons ha anunciat l'alcaldessa, Maria Josep Safont.

El contracte menor, per un valor estimat de 9.750 euros, comprèn la redacció del projecte per a una quinzena d'obres en tres lots, amb una inversió que ascendeix a prop de 600.000 euros per a millores i condicionament de la xarxa de camins rurals del terme municipal que es deterioren contínuament per l'efecte del trànsit, l'aigua i l’oratge.

Actuacions que s'emmarquen en el pla anual de condicionament integral dels camins i vials municipals que realitza anualment el consistori des de 2015, la majoria en vies de comunicació secundària però que suporten molt de trànsit agrícola i, també, que serveixen com a vies alternatives entre diferents zones del municipi.

En aquests últims set anys, la inversió feta pel govern municipal en pavimentació de camins urbans i rurals supera els 3 milions d'euros, i per a l'exercici 2023 està prevista una inversió de 750.000 euros, en total 4 milions d'euros en dos legislatures. Es tracta d'actuacions dirigides a afavorir la seguretat viària, l'accessibilitat, la mobilitat sostenible o el condicionament de zones.

Les actuacions d'enguany, dividides en tres lots, suposen una inversió de 575.214 euros. Així, en el primer lot, amb una valoració global aproximada de 182.993 euros, s'inclouran les obres de reparació del paviment i reasfalt en diferents trams del camí la Mar de Vila-real, camí els Xurros i dels carrers Poeta Calzada (aparcament), Músic Ibáñez entre Poeta Calzada i Sant Joan Bosco i, finalment, del carrer la Mota.

Mentre que el segon lot, per un valor estimat de 191.990 euros, abastarà la pavimentació i condicionament del camí de Baix i diferents trams del camí Llombai des del camí les Tancades fins al camí les Monges, i des de l'accés al complex esportiu municipal de Llombai fins a l'avinguda Jaume I.

Finalment, el lot tres, amb una valoració aproximada de 201.230 euros, incorpora la pavimentació i millores en diferents trams del camí del Palaciet, camí del Corrent, la via de servei de la carretera de Nules, el camí del Cedre i els carrers Serves de Jesús, Albert Einstein i Leonardo da Vinci.

Totes les actuacions contribueixen al manteniment i al desenvolupament sostenible de les zones rurals del municipi i vials, i posen en valor el seu entorn natural amb actuacions integrals de regeneració que els retornen les condicions adequades de funcionalitat i servei d'una manera efectiva.

Les actuacions contemplen, entre altres treballs, el desbrossament i neteja de marges, obres de drenatge, demolició del ferm existent i execució d'una nova capa de redolament d'aglomerat asfàltic.

Les obres s'ajusten al traçat actual dels camins, en què es milloren i homogeneïtzen les amplàries, que alhora no impliquen la construcció de nous traçats. Aquests treballs està previst que concloguen a finals d'any.

- El consistori compta amb un pressupost de més de 640.000 euros per a la primera i segona fases, que s'executaran aquest any

- L’Ajuntament informa els veïns i veïnes de les obres de restauració del paviment del carrer i de la renovació de col·lectors

- Inclou una doble canalització d'aigües per a evacuar, en cas de necessitat, l'aigua de les fortes pluges directament al riu


El Govern local de Borriana mamprendrà després de Setmana Santa la reurbanització i renovació total del cèntric carrer del Barranquet per a incloure, a més de la restauració del paviment del carrer que actualment està en molt mal estat, la millora i renovació dels col·lectors per a evitar l'estancament d'aigua en moments de fortes pluges. Un projecte al qual destinarà un total de 640.000 euros i que el consistori preveu executar en dos fases aquest mateix any.

Així ho ha aclarit l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, després de la reunió informativa mantinguda aquest migdia amb els veïns i veïnes de les zona per a donar-los a conèixer les principals característiques de l'obra i solucionar els dubtes que pogueren tindre, al mateix temps que ha demanat disculpes i comprensió per endavant per les molèsties que normalment generen les obres.

No obstant això, ha exposat Safont, una camí finalitzades, la intervenció implicarà “una millora considerable de la via urbana per als residents de la zona i per a les persones vianants que hi transiten, i una solució en relació a la problemàtica de les inundacions que es produeixen de manera habitual quan plou més fort del que és normal”.

En la reunió han participat l'enginyer municipal i els regidors de Serveis Públics, Vicent Aparisi, i d’Urbanisme, Bruno Arnandis, acompanyats d’altres membres de la corporació, en què han exposat que les obres s'han projectat per a després de Falles i de Setmana Santa per a no dificultar les celebracions, i suposaran “la renovació completa del Barranquet, per a transformar-lo en zona d'ús per als vianants, amb el rebaix de les voreres fins al nivell del carrer, per a donar prioritat als vianants i eliminar a més la barrera que suposen els escalons de les voreres per a la mobilitat dels vianants”.

Als 231.040 euros previstos en el pressupost de 2023 per a les obres, cal afegir l'aportació de 238.000 euros de la Diputació i 172.000 euros més de la modificació de crèdits amb romanents de 2022 aprovats aquesta setmana en el ple municipal, precisament per a incloure a més de la restauració del paviment del carrer que està en mal estat, una doble canalització d'aigües en el tram entre la plaça del Pla fins al carrer de la Misericòrdia, de fins a 3 metres de profunditat per a evacuar, en cas de necessitat, l'aigua de les fortes pluges directament al riu i evitar-ne l’estancament.

Les obres adjudicades a la mercantil Facsa consten de dos fases que es realitzaran correlativament. En la primera part els treballs inclouen la millora i renovació del paviment del carrer que actualment està en molt mal estat i també dels col·lectors per a evitar l'estancament d'aigua en moments de fortes pluges, en el tram entre la plaça de Pla quasi fins al carrer Sant Agustí, 160 metres aproximadament.

Amb el canvi, el vial quedarà com un carrer de plataforma única, per al que s'haurà de demolir la llamborda i la vorera fins a 20 cm per davall de la rasant i passarà de ser una zona 30 a una zona limitada a 20 quilòmetres per hora per als vehicles. Posteriorment, es mamprendrà la segona part també enguany fins a completar els aproximadament 300 metres per a finalitzar la millora del carrer íntegrament.

Segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, el govern municipal pretén “donar uniformitat al barri antic”, i ha destacat que s'ha donat prioritat a aquest vial perquè “és un carrer molt transitat i en molt males condicions. El seu estat actual és deficient i amb la repavimentació s'aconseguirà una única plataforma, que situe al mateix nivell l'itinerari per als vianants i el dels vehicles i, a més, s'aprofitarà per a renovar i millorar la xarxa pública d'evacuació d'aigües i el clavegueram”.

Ja es van fer actuacions similars al carrer Sant Pasqual i Sant Xotxim, i continuarem d’aquesta manera tancant l'anell del centre urbà”, ha argumentat Aparisi, que ha recalcat “l'important patrimoni modernista de la zona que cal posar en valor”.

En aquest carrer continuaran aparcant vehicles, almenys fins que es posen en marxa els aparcaments dissuasius en la zona pròxima del riu. “La idea és anar buidant de vehicles el centre, però primer cal preparar les infraestructures”, ha indicat Aparisi.

En l'actualitat, el carrer compta amb nombrosos clots i l'empedrat en mal estat, en la calçada es poden observar apedaçaments amb formigó, ja que s'han fet treballs per a la renovació de part de la xarxa de clavegueram, per la qual cosa s'aprofitarà les obres per a deixar el paviment en condicions, així com per a canviar i augmentar les canonades de clavegueram i subministraments, fins i tot en la primera part del carrer, on l'Ajuntament ja va realitzar actuacions d'emergència davant la pèrdua d'aigua de les conduccions.

Les voreres, a més, no són accessibles perquè algunes de les rampes que hi ha en passos per als vianants no estan completament enrasades a nivell de calçada, d'aquesta manera queda un desnivell entre la vorera i la calçada. A més, una de les voreres és estreta i no supera els 90 cm d'amplària, amb les dificultats que suposa per al trànsit dels vianants.

- Els treballs de desratització i desinsectació es realitzaran en el nucli urbà i en la zona marítima de la localitat

- Totes les dades sobre els nivells d'activitat que es troben estaran georeferenciats, la qual cosa permetrà una millor anàlisi dels resultats


L'Ajuntament de Borriana i Facsa, empresa concessionària de la gestió dels serveis de proveïment d'aigua potable i clavegueram en la localitat, han posat en marxa, per novè any consecutiu, els treballs de desratització i desinsectació en la xarxa de clavegueram del municipi.

Durant aquest mes de març s’està procedint a executar els treballs de control de plagues en el clavegueram del municipi, tant a la ciutat, com en la zona marítima, una iniciativa de caràcter preventiu que, segons ha explicat el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, té com a objectiu “evitar la proliferació d'insectes i rosegadors en la xarxa de sanejament municipal, per a mantindre-la en òptimes condicions higienicosanitàries i minimitzar possibles riscos per a la salut i el medi ambient”.

Enguany, ha detallat Aparisi, s'incorporen tres importants novetats, la primera de les quals és l'ús de pintura insecticida, “amb efectivitat contrastada per a usar-la en els llocs on s'ha detectat major presència d'insectes reptadors”.

Una altra novetat important és que totes les dades sobre els nivells d'activitat trobats estaran georeferenciades, la qual cosa permetrà, segons el seu judici, “una millor anàlisi de les dades per part dels gestors, identificar amb major precisió els llocs amb millors condicions per al desenvolupament de plagues i, per tant, dissenyar les millors estratègies per a controlar-ne la població”. La tercera novetat és que s'alternarà l'ús de productes atraients com a repel·lents contra rèptils en funció de l'àrea i els nivells observats.

Per part seua, el cap de servei de Facsa, Alejandro Boado, ha explicat que amb la finalitat de garantir l'efectivitat del tractament, en passar uns mesos el personal de Facsa realitzarà nous treballs de reforç.

A més, per a assegurar l'efectivitat del tractament preventiu, tant Aparisi com Boado han demanat la col·laboració ciutadana, perquè “l'actuació més eficaç per a lluitar contra les plagues urbanes radica a combinar i coordinar els esforços que es realitzen en el clavegueram públic amb els tractaments complementaris de particulars” i, per això, han aconsellat els veïns i les veïnes, en els dies previs, que utilitzen productes d'ús domèstic a l'interior d'edificis i connexions particulars i condicionar els habitatges deshabitats i solars.

De la mateixa manera, s'ha recordat a la ciutadania que pot contactar amb l'oficina d'atenció al client de Facsa o amb l'Ajuntament davant un possible cas de proliferació de rates o insectes, a fi que es duga a terme un reforç especial en la zona afectada.

Sobre aquest tema, el regidor de Serveis Públics ha advertit sobre la possibilitat que durant el tractament, “inicialment, es genere una major activitat en els insectes a causa d’aquest efecte que produeixen els biocides”, també ha assegurat que el millor remei per a evitar-ne la proliferació és la col·laboració de tots i totes.

Tota la informació i consells preventius sobre el tractament contra les plagues urbanes es pot consultar a través d'uns díptics informatius que l'Ajuntament de Borriana i Facsa han editat i repartit en les diferents dependències municipals, centres públics i en establiments amb activitats de restauració. A més, es poden consultar en diferents edificis municipals de la localitat.

 - El Pla de renovació de la xarxa d'aigua potable i clavegueram 2023 compta amb un pressupost que ascendeix a 1.242.569 euros

- Des de l'inici del contracte, l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram


L'Ajuntament de Borriana destinarà enguany una inversió d'1.242.569 euros al Pla de Renovació de la Xarxa 2023, en el qual Facsa escometrà, entre altres actuacions, la renovació integral de més de 6.200 metres de conduccions i canalitzacions i la substitució dels quadres elèctrics de les infraestructures.

Amb el compromís de millorar l'eficiència i sostenibilitat del servei, l'Ajuntament i Facsa, empresa concessionària del servei de proveïment d'aigua potable i la gestió del clavegueram en la localitat, han presentat el Pla director per a 2023 que arreplega les actuacions de renovació i millora d'aquestes infraestructures previstes per a l'actual exercici, amb un termini d'execució de 9 mesos i del qual es donarà compte en el pròxim ple municipal previst per a demà dijous 2 de març.

Segons han explicat l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, concretament enguany el pla inclou actuacions de renovació de la xarxa de proveïment i de clavegueram en 18 carrers, avingudes i places de diferents zones del municipi, i es millorarà l'accessibilitat en la majoria de casos.

Per part seua, el regidor de Serveis Públics, Vicent Aparisi, ha assegurat que amb aquests treballs, que suposen una millora des del punt de vista de l'eficiència del servei i la sostenibilitat, “s'aprofitarà també per a ampliar les voreres d'alguns dels carrers afectats i millorar-ne les condicions d'accessibilitat”.

Entre les quals, ha assenyalat que s'escometrà la millora d'accessibilitat del passeig Sant Joan Bosco, ja que actualment té un tram de vorera molt estret que coincideix amb l'entrada del col·legi.

Per a Alejandro Boado, aquest pla que implica una inversió de més d'1,2 milions d'euros suposa “una aposta ferma per la tecnologia com a via per a aconseguir millorar l'eficiència i la sostenibilitat, dos aspectes clau que repercuteixen en el valor del servei que s'ofereix a la ciutadania”.

Per això, ha destacat que la tecnologia serà part fonamental d'aquest nou projecte, perquè durant aquest any “es continuarà amb la instal·lació de mòduls de ràdio per a l'emissió de la lectura de comptadors interiors que possibiliten conèixer el consum exacte sense entrar als domicilis”.

Pel que fa a la xarxa de proveïment d'aigua potable, les dos entitats mamprendran durant aquest any la renovació integral de 3.955 metres de conducció, i en relació amb la xarxa de clavegueram, la companyia mamprendrà els treballs de renovació de 2.275 metres de canalitzacions.

Aquestes actuacions, tal com ha indicat el cap del servei de Facsa, Alejandro Boado, “a més d'evitar possibles avaries, reporten importants beneficis en la qualitat del servei d'aigua als veïns i a les veïnes, ja que optimitzen el rendiment de la xarxa i limiten al màxim les pèrdues d'aigua”.

L'empresa concessionària i l'Ajuntament han recordat que, des de l'inici del contracte l'any 2015, s'han invertit prop de 8,5 milions d'euros en la renovació de més de 28 km de la xarxa de proveïment i 13,5 km de la xarxa de clavegueram del municipi.

Amb aquest nou Pla de renovació, han manifestat sobre aquest tema Aparisi i Boado, Facsa i el consistori certifiquen el seu compromís amb la millora continuada del servei i la promoció d'un ús sostenible de l'aigua, ja que totes aquestes actuacions “ratifiquen el treball que estem duent a terme per a actualitzar les xarxes de proveïment i sanejament del municipi, a fi de millorar la qualitat del servei que prestem a la ciutadania i minimitzar el risc de possibles avaries”.

Jornada escolar de concienciación contra los excrementos de perros en vías públicas en Burriana
  • - Han participat prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans


Diversos centres educatius han realitzat aquest matí, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Borriana, una jornada de conscienciació sobre la importància d'arreplegar els excrements de gossos en la via pública del municipi.

Així, prop de 60 escolars acompanyats de professorat dels CEIP Roca i Alcaide, Penyagolosa, Pare Vilallonga, Cardenal Tarancón, el col·legi Vila Fátima i el CEE Pla d'Hortolans han assenyalat en un recorregut els excrements que s'han trobat en els itineraris programats.

El recorregut ha finalitzat a la plaça Major, on l'alcaldessa, Maria Josep Safont, amb el regidor d'Educació, J. Ramon Monferrer els han rebut i, després d'agrair-los la implicació en la jornada de conscienciació, han escoltat les impressions i experiències de la iniciativa.

Una jornada de conscienciació que es completarà amb una exposició de les fotos realitzades durant el recorregut que es mostrarà al març a la plaça Major.

L'alcaldessa de Borriana ha aprofitat la iniciativa per a recordar que “els excrements sense arreplegar representen un focus potencial d'infeccions, especialment per als xiquets i les persones en cadira de rodes”, però ha advertit, “no és només un problema higiènic, també afecta a la despesa municipal en neteja, alhora que genera conflictes entre els infractors i la resta dels veïns i les veïnes”.

En aqueixa línia ha matisat que els excrements canins sense arreplegar constitueixen “un seriós problema higiènic, però també econòmic i de convivència”, és més, ha afegit, “la seua presència en la via pública és l'aspecte pitjor valorat en les enquestes de neteja urbana realitzades per l'OCU”.

Per això, ha subratllat la importància d'arreplegar els excrements i ha fet una crida als amos i propietàries dels cans sol·licitant “un comportament cívic que incloga gestos com portar bosses per a arreplegar excrements o botelles amb aigua de l'aixeta per a abocar després de les miccions i la recollida d'excrements”.

També ha recordat que voreres, jardins i, per descomptat, parcs infantils són “zones de defecció prohibides” i que, la no recollida, “està prohibit i sancionat amb multes des de 100 euros, segons disposa l'ordenança municipal reguladora”.

- En dos lots que ascendeixen a 104.881 euros per als dos trams projectats, segons ha avançat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi


La Junta de Govern municipal de Borriana ha aprovat l'adjudicació en dos lots de les obres per a prolongar la vorera existent en el camí la Cossa en l'antiga CV1850, en l'entorn de Santa Bàrbara, amb un pressupost que ascendeix a 104.881,56 euros per als dos trams, segons ha anunciat el regidor de Santa Bàrbara i de Serveis Públics, Vicent Aparisi.

Les mercantils encarregades de l'execució seran Becsa SA, per a un tram per valor de 50.444,15 euros, i Latra 2010 SL, per a l'altre tram per valor de 54.437,90 euros. Es tracta, ha explicat l'edil, de donar una solució constructiva per a “la millora de recorreguts per als vianants i augmentar la seguretat de les persones usuàries”.

En l'actualitat, ha explicat Aparisi, “tan sols existeixen recorreguts per a vianants protegits pels voltants de l'edifici de les antigues escoles, que actualment acullen el centre social, raó per la qual en la resta del nucli principal de Santa Bàrbara es genera una zona de perillositat alta”.

Per això, ha precisat, es realitzaran obres en dos trams. D’una banda, es prolongarà la vorera existent en el marge nord del camí fins a la confluència entre el camí la Cossa i el camí del Masquemado, incloent-hi la prolongació de la xarxa de drenatge de pluvials existents.

En cadascun dels habitatges i parcel·les es realitzarà una connexió domiciliària per a canalitzar les aigües procedents de l'interior, i es construirà una vorera per als vianants de formigó similar a la que existeix.

D’altra banda, el segon tram suposa prolongar la vorera que ja hi ha en el marge nord de l'antiga CV1850, en l’extrem oest, fins a l'accés al camí Serra, i consistiran, igual que en l’altre tram, en la prolongació de la vorera actual en el marge nord, incloent-hi l'ampliació de la xarxa de drenatge de pluvials que ja existeix.

Per a Aparisi, “aquest és només un pas més en aquesta aposta del govern municipal per donar més serveis a aquesta zona del terme municipal. Es tracta d'una actuació molt important, ja que s'ha projectat a petició dels mateixos veïns”, i ha assegurat que des del govern municipal “continuarem treballant per a continuar millorant els serveis als veïns de Santa Bàrbara”.