El total d'escolars beneficiats per l'ajuda i que van retornar els seus llibres de text a final de curs és d'1.666

 

L'Ajuntament de Borriana, i en concret la regidoria d'Educació, han fet públic el pagament de la segona de les fases del programa Xarxallibres de la Generalitat Valenciana, que per primera vegada s'ha dut a terme en el conjunt del territori valencià durant el passat curs escolar. Després de la devolució dels llibres de text utilitzats durant el passat curs, els escolars de Borriana han rebut un total de 133.933,87 euros que permetran a les famílies recuperar bona part de la inversió realitzada en material escolar.

D'aquesta forma es tanquen definitivament les dues fases en les quals quedava dividida l'ajuda que han sufragat al cinquanta per cent la Conselleria i l'Ajuntament de Borriana. Després que el passat 11 d'octubre es tanqués el termini per al lliurament de la documentació pertinent, es van haver de revisar fins a 76 de les 1.666 peticions rebudes dins de la segona fase.

Una vegada aplicat el programa Xarxallibres en les dues fases en què quedava dividit, la inversió total a la ciutat de Borriana ha estat de 385.000 euros, ja que en el primer dels períodes es van tramitar un total de 2.365 ajudes que van situar la xifra final d'abonaments en 251.000 euros, i en la segona de les fases s'ha arribat als 134.000 euros.

Tal com ha manifestat la regidora de l'àrea d'Educació a la ciutat de Borriana, Maria Josep Safont “malgrat que ha estat un procés costós, cal agrair l'intens treball realitzat pels serveis tècnics municipals tant en la recepció, com la baremació i les correccions que es van haver de fer en algunes sol·licituds”. Safont també ha volgut afegir que “els canvis que tant des de la Generalitat com des del nostre equip de govern estem intentant aplicar en matèria educativa, estan donant els seus fruits, i l'aplicació del programa Xarxallibres a nivell autonòmic o la implantació de línies educatives per a xiquets i xiquetes de 2 anys que per exemple ja funcionen en el CEIP Roca i Alcaide i des de l'inici de curs en el CEIP Cardenal Tarancón, són la mostra perfecta”. Safont ha volgut així mostrar la seva “satisfacció per veure com algunes de les decisions que es van prendre durant els últims anys en els departament d'Educació tant de la Generalitat com del nostre Ajuntament han perjudicat en moltes ocasions al bon funcionament i les millores del sistema educatiu. Tan sols cal repassar la política d'aules en forma de “barracons” que per sort avui, hem aconseguit transformar en, per exemple, la construcció del nou CEIP Cardenal Tarancón”.