El regidor de Sanitat, Manel Navarro, ha visitat al costat dels responsables de l'empresa adjudicatària, varis dels punts on també s'instal·len paranys i detectors per a rates

 

 

El regidor de Sanitat de l'Ajuntament de Borriana, Manel Navarro, ha visitat avui als operaris de FACSA, empresa que gestiona el servei de proveïment d'aigua i clavegueram en la ciutat, que han iniciat la campanya de tractament del clavegueram del municipi per a evitar la proliferació de possibles plagues de rates i panderoles.

Tal com han explicat tant l'edil, Manel Navarro, com el personal tècnic de FACSA, “es tracta d'una batuda integral que es realitza per part de diversos equips per a fer-la el més ràpida possible, i d'aquesta forma, enxampar a temps el cicle de reproducció i creixement d'aquests insectes”.

Així mateix, amb l'objectiu de millorar l'eficàcia del tractament iniciat, regidoria i empresa adjudicatària recorden a la ciutadania de Borriana “que a l'interior d'edificis i escomeses particulars usen productes domèstics”. Tota aquesta informació i consells preventius es poden consultar a través d'uns díptics informatius que s'han posat a la disposició dels veïns del municipi en els diferents edificis municipals.

Segons s'ha pogut comprovar durant la inspecció realitzada, tant pel representant municipal com pels responsables de l'empresa, “el tractament que s'està aplicant ara mateix és d'eficàcia duradora”. El producte aplicat és el més efectiu en aquestes labors de prevenció, ja que té la característica de trencar el cicle de vida i creixement de les paneroles en actuar tant per contacte com per inhalació.

 

A més, des de l'empresa s'ha indicat que “igualment es realitzaran reforços tant en els mesos de juny i juliol com a la fi del mes d'agost, a més de revisions i inspeccions oculars periòdiques”.