El regidor de Turisme de l'Ajuntament de Borriana, Santiago Zorío, ha presentat avui al costat dels representants de l'Associació d'Hostaleria de la ciutat i de la Cooperativa Sant Josep de Borriana, una nova edició, la novena, de les Jornades Gastronòmiques de la Taronja que començaran en fins a dotze establiments hostalers de la ciutat a partir d'aquest divendres 19 de gener i s'allargaran fins al pròxim 11 de febrer. I tal com ha destacat el mateix Zorío des de l'inici de la presentació, “hem volgut que enguany la sèrie de jornades i certàmens gastronòmics de Borriana comencen amb la major força possible, per això s'ha diversificat i ampliat la sèrie d'actes i celebracions que s'emmarquen dins d'aquesta novena edició de les jornades dedicades a un producte tan representatiu de la nostra ciutat com a taronja”. Així Zorío ha volgut agrair “el treball realitzat, per exemple, per la Cooperativa Sant Josep en l'ampliació de la programació”, ja que com ha explicat el seu representant Juan Vicente Moros, “en aquesta ocasió, la Mostra Agroalimentària que organitzem cada any al costat de l'Associació de Amas de Casa també inclourà, per exemple, la taula redona sobre “La Taronja abans i ara” amb tertulians especialistes del sector que analitzaran el passat, el present i el futur del sector i que tindrà lloc el dia 6 de febrer”. Abans, el dia 29 de gener, també se celebrarà, com sempre cada dos anys, una activitat amb els joves de primer i segon d'açò de la ciutat, en la qual Vicent Franch els parlarà sobre la importància i el valor d'una indústria com la tarongera per a la ciutat de Borriana. A continuació, ha sigut el President de l'Associació d'Hostaleria de Borriana, Santiago González qui ha volgut “agrair inicialment la implicació i promoció del sector hostaler local per part de la regidoria, amb aquesta nova edició de les Jornades dedicades a la taronja que enguany comptaran amb fins a dotze restaurants participants”, ja que com també ha explicat el membre de l'associació Vicent Bou, “hem anat creixent durant aquest últim any i cada vegada som més establiments i empresaris hostalers els associats”. Des de la mateixa Associació s'han volgut detallar altres de les novetats d'aquesta novena edició de les jornades, ja que dilluns que ve 22 de gener, “tindrà lloc un Vi d'Honor en Bómbora Gastro Heladeria per a començar amb força i bon enteniment entre tots els participants una nova edició de les jornades”. Cal sumar a més la implicació que els mateix hostalers han volgut tenir a l'hora d'arribar molt més a la ciutadania, ja que com ha explicat el mateix Zorío, “també durant les tradicionals celebracions de Sant Blai i la coneguda Font del Vaig veure, estarem presents amb la preparació d'un flamejat de taronja amb el qual s'obsequiarà a totes aquelles persones que el dia 3 de febrer participen en les celebracions en honor al Patró de la ciutat”. Zorío ha acabat la presentació parlant de “la creixent implicació del sector en cada iniciativa en la qual col·laborem regidoria i Associació, ja que pràcticament doblem els participants en aquesta novena edició respecte a l'any passat i el treball i l'esforç per part dels participants és cada vegada major, la qual cosa segueix convertint a l'hostaleria i turisme local en un atractiu molt potent per a la nostra ciutat”.