El divendres 8 i el dissabte 9 de juny es duen a terme en l'edifici polifuncional del Grau les Jornades organitzades pel Consorci del Riu, els ajuntaments d'Almassora, Vila-real i Borriana, la Generalitat Valenciana i la Diputació de Castelló.


Així, les activitats començaran el divendres 8 a les 18.00 hores amb l'exposició de l'IV Concurs de Fotografia "Una ullada al Millars". A continuació, es presentaran les jornades. A les 19.00 hores es lliuraran els premis del Concurs de Fotografia en les categories de paisatge, història i crítica. Seguidament començarà la conferència "Borriana i el Millars" de Vicent Franch i Ferrer. La jornada del divendres la tancarà un vi d'honor a l'edifici polifuncional del Grau de Borriana on ja està tot llest per a rebre a ponents i assistents.
El dissabte les activitats començaran a les 09.00 hores amb la ponència "365 dies de vigilància i manteniment al Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars" de Diego Iserte i David López Serna. Seguidament, tindran lloc les xarrades "Les aus del Paisatge Protegit de la Desembocadura del riu Millars" i "Birdwatching a la Comunitat Valenciana" amb Yanina Maggiotto. A les 10.40 hores, com a última ponència abans de la pausa per al cafè, tindrà lloc la conferència "L'antropització del riu Millars" de Xosé Anxo. L'última ponència de la jornades serà a les 11.45 hores amb Ricardo Almenar i versarà sobre "Sostenibilitat hídrica: recursos, drets i ecosistemes". El matí finalitzarà amb una taula redona de 12.25 hores a 14.00 hores sobre "La desembocadura del riu Millars: una visió polièdrica sobre l'aigua". La taula, moderada per Lluís Puig Gil, estarà formada per Josep Burdeus, Josep Maria Martínez Ahís, Fernando Moreno Panilla, Vicent Aparisi Juan i Yanina Maggiotto.
Després de la pausa per a menjar hi haurà dos tallers teòric-pràctics a càrrec de Càdec Taller de gestió ambiental. De 16.00 hores a 18.00 hores grans i menuts podran gaudir d' "Aliades a la nit" en el qual es construiran refugis per a rates penades i d'un taller de manualitats i confecció d'animals emblemàtics de la desembocadura. Les VII Jornades del Paisatge Protegit de la Desembocadura del Riu Millars finalitzaran amb una taller de pesca de 'rall' a càrrec de Vicent de las Liras que es realitzarà de 18.00 hores a 20.00 hores en la platja del Grau de Borriana.
Cal assenyalar que, a excepció del taller de pesca de 'rall' totes les activitats es desenvoluparan en el Centre Polifuncional del Grau de Borriana.
Tots aquells interessats a assistir poden inscriure's de forma gratuïta en