Borriana i Vila-real comencen avui a estar més a prop, o almenys, a millorar la seua connexió a través del carril ciclopeatonal que unirà ambdues ciutats al final de les obres de construcció que s'han iniciat aquesta passada setmana. Fins a la carretera CV-185 s'han desplaçat tant l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i l'edil d'Urbanisme, Bruno Arnandis, així com el seu homòleg a Vila-real, Emilio Obiol, qui s'han citat amb el Director General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo. La trobada i l'explicació pública del projecte d'unió d'ambdues ciutats ha tingut lloc, precisament, en el final del carril bici fins ara construit des de Borriana cap a Vila-real, en els voltants de l'Escorxador Municipal, on ha sigut
Jose Manuel Santaursula, Cap del Servei Provincial d'Obres Públiques de Castelló, qui ha donat les primeres explicacions tècniques sobre les noves obres: “ja existeixen trams del carril bici realitzats, així que el que ara es completa és eixa conexió de Vila-real i Borriana a través del carril bici, com un dels projectes dins del desdoblament i augment de serveis del vial”. Segons ha detallat el mateix Santaursula “el que fem ara és aprofitar els terrenys ja expropiats per a construir un total de 1.260 metres de carril bici nou, recolzant-nos en el treball previ que ja existeix”.
A continuació ha sigut el mateix Director General d'Obres Públiques, Carlos Domingo, qui ha explicat que “després que la passada setmana es presentara el Programa de Seguretat Vial 2018-19 que inclou aquesta actuació, ja s'han iniciat els treballs per a complir amb eixa prioritat de la Consellera Maria José Salvador, de la seguretat vial i la mobilitat sostenible en les nostres carreteres”. Domingo ha afegit que “els dos Ajuntaments, el de Borriana i el de Vila-real, aposta clarament per aquestes millores en la mobilitat urbana, i aquest és un bon exemple de la col·laboració des del primer dia. A més, cal dir que Borriana “en finalitzar aquesta actuació comptarà amb una xarxa completa radial d'unió dels vials a través de carrils bici”.
Finalment, l'Alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont ha declarat que “es tracta d'un pas més entre dues ciutats germanes, i per això crec que la ciutadania agraeix en gran manera aquest tipus d'infraestructures de millora de la mobilitat sostenible en la nostra ciutat”. A més, Safont ha volgut recordar que “ja estem vivint i experimentant aquestes millores amb la massiva utilització del carril ciclopeatonal entre el Port i la ciutat, per això la construcció d'aquest nou carril, la previsió de sumar el del Grau de Borriana o el d'unió amb l'estació de trens, completaran aquests treballs que cal agrair a la Conselleria per l'esforç i la col·laboració continuada”.