El servei, gestionat per la regidoria de Promoció Econòmica, depèn del Consorci Gestor del Pacte per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i el seua àrea d'influència, i s'ha situat en el Casal Jove

 

 

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d'influència de la província de Castelló ha aprovat el desenvolupament de la segona fase de projecte experimental denominat “EMPRÈN I TRANSMET”, del que un any més, formarà part la ciutat de Borriana, amb la reobertura del Punt PAE que ja està a la disposició d'emprenedors i empresaris en el Casal Jove de la ciutat.

Enguany, la ciutat torna a comptar amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les Corporacions Locals, en l'elaboració, desenvolupament i engegada d'aquest projecte experimental denominat “Emprèn i Transmet” amb el qual es tracta d'impulsar la creació d'ocupació, fomentant la cultura emprenedora i potenciant la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica de tots els municipis que participen en el Consorci.

Per a la regidora de l'àrea, Maria Romero, “el servei pretén el doble objectiu de recuperar aquells negocis que encara que funcionen han de tancar-se alhora que acompanyar als emprenedors en el seu procés d'establiment en uns casos i creixement en uns altres". El projecte abasta dues grans àrees: d'una banda, l'assessorament a emprenedors i PIMES, i per un altre, la Tutorització en la transmissió d'empreses.

Tal com ha detallat la mateixa Romero, “en l'apartat d'assessoraments a emprenedors i PIMES, el Consorci forma part de la xarxa PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor), gràcies al conveni signat amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, assessorant en tot el procés de creació d'empreses, tant a nivell d'autònoms, com si es tracta d'una societat, tramitant-se telemàticament l'alta a través del DUE (Document Únic Electrònic)”. D'altra banda, l'objectiu de la Tutorització en la Transmissió d'empreses és “proporcionar als emprenedors una alternativa per a establir-se diferent a la creació "des de zero" de la seua empresa. El Consorci a través del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat forma part del Pla de suport a la transmissió d'empreses on es donen d'alta telemàticament en la plataforma a empreses viables en perill de desaparèixer fent-se més visibles i facilitant l'accés a potencials compradors”. Un altre dels seus objectius és, no deixar perdre la riquesa d'aquells negocis que es tanquen per qüestions diferents a les econòmiques si no que oferir aquest negoci a nous emprenedors.

Així, la mateixa Romero ha volgut recordar que “l'atenció presencial a aquest servei torna a estar disponible tots els divendres a Borriana de 9-14h, però també pot visitar-se a Vila-real dimarts i dijous, i a Onda dimecres, encara que és aconsellable demanar cita prèvia a través del correu electrònic proyectos@pacteceramic.es o en el telèfon 672105256”.