L'Ajuntament de Borriana, a través de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, col·labora en la província de Castelló en el desenvolupament de la segona edició del projecte «GIRA Dones: el viatge de la dona emprenedora», una iniciativa de la Fundació Coca-Cola que té com a objectiu impulsar l'emprenedurisme de les dones mitjançant un procés de motivació, formació i acompanyament per a la presa de decisions i l'engegada, si escau, de la idea de negoci, a través d'un itinerari formatiu compost per 3 parades que conformen el viatge de la dona emprenedora.
Actualment està obert el procés de selecció de les dones beneficiàries del projecte, el termini del qual de presentació de sol·licituds s'allarga fins al 28 de gener de 2018 a través del següent link: https://preinscripcion.giramujeres.com/dona, encara que cal assenyalar que el límit de places és de 20.
L'itinerari formatiu està compost per un total de tres “parades” que es resumeixen de la següent forma:

Parada 1. FORMACIÓ PRESENCIAL “TROBA LA TEUA RUTA”

L'objectiu d'aquesta primera parada és ajudar a conèixer les possibilitats personals i trobar idees de negoci (potencialment relacionades amb l'activitat del sector alimentació i begudes: agrícola, alimentari, energètic, industrial, distribució i logística, serveis, hostaleria i xicotet comerç i reciclatge). El taller serà presencial i es realitzarà en dues sessions diferents de cinc hores cadascuna els dies 14 i 15 de febrer en la seu de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.
La segona de les parades fa referència a la FORMACIÓ ON-LINE “INICIA EL TEU VIATGE” (març-juny 2018), la finalitat del qual és aprofundir en les claus de l'emprenedurisme i elaboració d'un projecte empresarial per a poder participar en el Concurs Final Projecte. Es tracta d'un curs on-line de trenta hores.
Finalment la Parada 3 té com a títol ETAPA INCUBADORA I MENTORIA “T'ACOMPANYEM” i tindrà lloc entre juliol i desembre de 2018. Els 10 millors projectes empresarials de la formació on-line triats per un jurat, seran seleccionats per a participar en la tercera fase que oferirà 6 mesos d'acompanyament per al negoci de la següent manera:
▪ Etapa Incubadora: 3 mesos amb un equip de professionals que li donaran suport i eines per a engegar el projecte.
▪ Etapa Mentoria: 3 mesos més per a ajudar amb les diferents parts del desenvolupament del negoci.
Els 3 millors projectes triats per un jurat gaudiran de 6 mesos extra de mentoria i una ajuda de 3.000€ de capital inicial per a llançar el projecte (Més informació i bases de participació del Projecte GIRA Dones promoció 2017/2018 en www.cocacolaespana.es [1])
Pots trobar tota la informació disponible relacionat amb el projecte en:http://isonomia.uji.es/proyecto-gira-mujeres-el-viaje-de-la-mujer-emprendedora/