El Saló de Plens Municipal ha acollit aquest matí el sorteig que organitzen de forma conjunyeix la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Borriana i la Federació de Comerç de Borriana, els representants de la qual han volgut estar presents en el moment d'informar a cadascuna de les 16 persones afortunades. I és que són un total de 15 els sopars romàntics per a dues persones que es lliuraven durant el sorteig, a més del premi gros d'un viatge a París per a dues persones. Ha sigut el president de la Federació, Carlos Capella, i la regidora de Comerç, Maria Romero, qui un a un han anat informant a les persones afortunades que durant l'última setmana havien dipositat les butlletes de participació en les urnes habilitades en llocs com el mateix Ajuntament o el Mercat Municipal. El sorteig “Borriana T'enamora” consisteix a emplenar una butlleta per cada deu euros de compra en algun dels establiments federats de la ciutat, i vistes les urnes plenes a vessar en les quals es dipositaven els bitllets, l'èxit de convocatòria ha tornat a ser la nota dominant. Després de traure a l'atzar els noms de les setze persones premiades, la regidor Maria Romero s'ha encarregat d'informar directament a cada afortunat amb un sopar en els diferents restaurants de la ciutat que s'han volgut sumar a la campanya de fidelització de clients que acaba amb aquest sorteig de la jornada posterior al dia dels enamorats. Així, els guanyadors han sigut:

 

VIATGE A PARÍS PER A DUES PERSONES :  Elvira Herrero

SOPARS ROMÀNTICS PER A DUES PERSONES:
Rest. Don Pepe: Elodia Font
Pizzeria Pinocchio: José López
Pizzeria Roma: Héctor Garrido
Cercle Fruiter: Montse Zaurín
Restaurant Nàutic: Mercedes Monfort
Restaurant l'Orà: Verónica Onica
Mestral: Yolanda García
Savarín: M.ª José Micó
L'Andalusa: M.ª José Ruiz
La Rústica: Lourdes Aparicio
Tobiko: Manuel Olivera
Rte. Casa Pepe: Nieves Llop
Rte. Rita & Pepa: Laia Gil
Marc Restaurant: M.ª Nieves Guerola
Rte. l'Arenal: Alba Sánchez


Sanycces, EMAT i Infinity Arq. són les tres empreses borrianenques que enguany han decidit prendre part en una nova edició de la Fira CEVISAMA, amb l'objectiu de seguir donant a conèixer els seus productes i serveis al gran públic i aprofitar l'aparador que suposa formar part del major esdeveniment del sector ceràmic a nivell estatal. I amb l'objectiu d'aconseguir una major difusió i recolzar el treball que dia a dia es realitza en les empreses participants en la mostra, diversos representants municipals han volgut estar presents en la presentació de la participació de Sanycces, EMAT i Infinity Arq. en *CEVISAMA, ja que com ha explicat la mateixa Alcaldessa, Maria Josep Safont “tant el capital humà com l'empresarial de la nostra ciutat acaba sent un representant de Borriana en l'exterior, per això creiem bàsic seguir recolzant a les empreses avui presents en CEVISAMA perquè sàpiguen que l'Ajuntament de la seua ciutat oferirà sempre el recolzament necessari per a la difusió, reconeixement i polítiques d'ocupació necessàries perquè les empreses locals seguisquen creixent com fins ara, i fins i tot augmenten la seua capacitat de distribució de productes a curt, mitjà i llarg termini”. Per la seua banda, la regidora de Promoció Econòmica, Maria Romero ha parlat sobre “l'exemple que suposen les tres empreses que avui presenten els seus productes i presència en CEVISAMA, ja que són la mostra de la innovació constant, expansió i presència en l'avantguarda del sector amb els seus productes, a més del seu bon fer i valors com el treball en equip i l'ambient familiar, la cura pel local i la dedicació amb la qual sabem que impregnen cada dia de treball, al que fins i tot cal sumar la seua capacitat inclusiva, ja que són tres les dones al capdavant de cadascuna de les tres empreses”. Dins de la participació de Borriana en CEVISAMA, també han rebut la visita i el reconeixement de les autoritats locals, tant el dissenyador Jordi Font de Mora, de GrupoOm, que enguany s'ha encarregat de l'elaboració de la zona central de la mostra, i la representant de Doble Essa, Sandra Broch, empresa a la qual s'ha adjudicat el disseny de l'estand de la Diputació de Castelló on s'ha realitzat la presentació. Fins i tot, Alcaldessa i regidors han visitat a Pepa Guinot, de Col·leccions Alexandra, que també està present en la Fira.
Des de l'empresa EMAT, que va ser fundada en 1970, es treballa amb el metall com a matèria primera, especialitzant-se a partir d'intervinguts dels vuitanta en el disseny i la producció de mobiliari expositiu, creant la seua pròpia marca en 1999. Tal com s'ha destacat durant la presentació, EMAT compta amb nombrosos models industrials i d'utilitat patentats en l'Oficina Espanyola de Patents i Marques, i la seua incessant cerca de la innovació i la recerca de nous productes va sempre lligada al manteniment dels valors que com a empresa familiar vol mantenir malgrat el seu exponencial creixement.
Per la seua banda, Sanycces va nàixer a Borriana en 1993 com a empresa d'equipament de banys, especialitzant-se en el disseny, fabricació i comercialització de banyeres, plats de dutxa, mampares, hidromassatges i accessoris relacionats. En el procés de fabricació d'aquesta companyia conviuen els últims avanços tecnològics amb els acabats tècnics especialitzats i artesans, capaços de transformar un producte estàndard en el desig del client. I tot sota els exhaustius controls d'excel·lència de Sanycces, una sèrie de valors que els ha convertit en líders al sector de l'equipament de bany espanyol amb vocació continua d'expansió com mostren les xifres: actualment exporten més del 60% de la seua producció total per tot el món, mantenint sempre l'esperit mediterrani i les seues arrels a Borriana com mostren les seues últimes col·leccions inspirades en aqueixos conceptes. 
Infinity Arq. és una empresa borrianenca que a més de dedicar-se al sector de la decoració, és la principal distribuïdora de Ceramica Catalano a la península. Aquesta és, sens dubte, la seua marca diferencial que, sumada a la seua innovació constant i la seua atenció de servei complet que ofereix a la seua clientela, la converteixen en una empresa capdavantera dins del sector.
Ceramica Catalano, producte d'interès principal d'aquesta fira, es va fundar al 1967 a Itàlia i s'ha convertit amb el pas dels anys en la fàbrica que ofereix la millor qualitat productiva en el sector sanitari en Ceràmica Italiana. En 1996, va nàixer SPAIN CATALANO SERVICE S.L, com a societat de Catalano, i es va situar a Borriana amb l'objectiu de realitzar tota la representació i distribució dels materials de Catalano per tota la península ibèrica.
Al 2008, Ceramica Catalano, es va adaptar en les noves tecnologies i va ampliar instal·lacions a més d'adaptar maquinària d'alta qualitat i innovació per a la producció de la seua ceràmica que a dia d'avui continua sent l'única a nivell mundial que compta amb aquesta tecnologia, la qual combina amb la seua màxima de cercar la sostenibilitat i el respecte pel medi ambient, tant en els seus materials com la seua producció. Tal com han coincidit a assenyalar l'Alcaldessa i la Regidora de Promoció Econòmica presents en la CEVISAMA, “queda clar que les empreses borrianenques del sector aposta clarament per la innovació, per reinventar-se sempre que el mercat o exigeix i mantenint aqueix esperit de gran ambient de treball i de mantenir-se en el seu lloc original, la nostra ciutat, així que cal agrair el treball que realitzen i la seua capacitat per a seguir mostrant una imatge de Borriana moderna, que aposta per la seu empresariat i recolza a les marques que la trien com a lloc de producció”. 

 

La Fira CEVISAMA ha arrancat a València amb la presència de les representants municipals de Borriana Maria Josep Safont, Alcaldessa, i Maria Romero, regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. Fins allà s'han desplaçat ambdues per a assistir a la inauguració d'una nova edició de CEVISAMA, i tornaran a fer-ho en la jornada de dimarts per a recolzar a les tres empreses de Borriana que enguany compten amb estand propi en la fira. Es tracta d'EMAT, Sanycces i Infinity Arq, els qui a partir de la una del migdia del dimarts realitzaran la presentació dels seus productes i la seua presència en CEVISAMA, per això “estarem recolzant-los i presents en una edició de CEVISAMA en la qual Borriana està més present que mai, ja que a més de les empreses locals que participen, també hem pogut xarrar i donar suport a diversos dissenyadors i marques de la nostra ciutat que s'han encarregat del disseny d'alguns estands o zones concretes de la Fira”. Es tracta de l'empresa Doble Essa de Borriana que s'ha encarregat del disseny de l'estand de la Diputació de Castelló i del també borrianenc Jordi Font de Mora, que en aquest cas ha sigut l'encarregat de dissenyar i elaborar l'espai central de la Fira CEVISAMA. Tal com han explicat tant Safont com Romero “una forma de recolzar i promocionar al teixit empresarial de la nostra ciutat és fer visible el seu treball amb la presència en esdeveniments com CEVISAMA, per això creiem que és important estar avui en la inauguració de la Fira i dels estands en els quals han participat empresaris o dissenyadors de la nostra ciutat, i el dimarts en la roda de premsa de presentació de les empreses que directament estan presents en CEVISAMA mostrant la seua producció i el treball que es realitza en la nostra ciutat”. Així, ambdues han recordat que “a partir de la una del migdia seran els representants de Sanycces, EMAT i Infinity Arq qui presenten els seus estands en la Fira, una presentació en la qual també estarem presents per a seguir recolzant el creixement empresarial de la nostra ciutat i les marques més capdavanteres i innovadores que treballen en la capital de la Plana Baixa dins del sector”.

 

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d'influència de la província de Castelló ha aprovat el desenvolupament de la segona fase de projecte experimental denominat “EMPRÈN I TRANSMET”, del que un any més, formarà part la ciutat de Borriana, amb la reobertura del Punt PAE que ja està a la disposició d'emprenedors i empresaris en el Casal Jove de la ciutat.
Enguany, la ciutat torna a comptar amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les Corporacions Locals, en l'elaboració, desenvolupament i engegada d'aquest projecte experimental denominat “Emprèn i Transmet” amb el qual es tracta d'impulsar la creació d'ocupació, fomentant la cultura emprenedora i potenciant la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica de tots els municipis que participen en el Consorci.
Per a la regidora de l'àrea, Maria Romero, “el servei pretén el doble objectiu de recuperar aquells negocis que encara que funcionen han de tancar-se alhora que acompanyar als emprenedors en el seu procés d'establiment en uns casos i creixement en uns altres". El projecte abasta dues grans àrees: d'una banda, l'assessorament a emprenedors i PIMES, i per un altre, la Tutorització en la transmissió d'empreses.
Tal com ha detallat la mateixa Romero, “en l'apartat d'assessoraments a emprenedors i PIMES, el Consorci forma part de la xarxa PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor), gràcies al conveni signat amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, assessorant en tot el procés de creació d'empreses, tant a nivell d'autònoms, com si es tracta d'una societat, tramitant-se telemàticament l'alta a través del DUE (Document Únic Electrònic)”. D'altra banda, l'objectiu de la Tutorització en la Transmissió d'empreses és “proporcionar als emprenedors una alternativa per a establir-se diferent a la creació "des de zero" de la seua empresa. El Consorci a través del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat forma part del Pla de suport a la transmissió d'empreses on es donen d'alta telemàticament en la plataforma a empreses viables en perill de desaparèixer fent-se més visibles i facilitant l'accés a potencials compradors”. Un altre dels seus objectius és, no deixar perdre la riquesa d'aquells negocis que es tanquen per qüestions diferents a les econòmiques si no que oferir aquest negoci a nous emprenedors.
Així, la mateixa Romero ha volgut recordar que “l'atenció presencial a aquest servei torna a estar disponible tots els divendres a Borriana de 9-14h, però també pot visitar-se a Vila-real dimarts i dijous, i a Onda dimecres, encara que és aconsellable demanar cita prèvia a través del correu electrònic proyectos@pacteceramic.es o en el telèfon 672105256”.

 

 

Els programes i tallers d'Ocupació implantats en els dos últims anys en la ciutat de Borriana a través de la Regidoria de l'àrea segueixen donant els seus fruits tant a nivell laboral amb la inserció d'aturats, com en la millora directa dels diferents camps i àrees en les quals es duen a terme les contractacions. Així, dins del programa T'AVALEM de la Generalitat Valenciana, el 2018 ha començat amb la continuació del Taller de Jardineria que ja ha realitzat diferents treballs en diferents emplaçaments públics del terme municipal, i que durant els pròxims mesos continuaran amb les actuacions de les deu persones que el formen en parcs i jardins públics de la ciutat. Una de les últimes actuacions correspon a la millora de la zona d'entrada al Polígon Industrial de Carabona, ja que com ha explicat la regidora de l'àrea d'Ocupació, Maria Romero, “en les últimes setmanes les persones contractades a través del programa T'AVALEM han estat realitzant labors de plantació d'arbres i adequació de zones com la coneguda com a rotonda de Carabona, en la qual s'han replantat nombrosos arbres i elements naturals de decoració, a més d'adequar tota la zona tant per a millorar la visió de conductors o vianants com perquè a nivell estètic els jardins i parcs públics seguisquen presentat un aspecte agradable i cura”. La mateixa Romero ha recordat que “les persones contractades continuaran durant els pròxims mesos treballant en diferents zones de la ciutat, especialment en parcs públics o jardins en els quals hem analitzat i vist que és necessari realitzar millores en l'apartat de jardineria”. Així, llocs com el parc de Santa Berta o els Horts d'Oci, estan veient i veuran com en les pròximes setmanes es renova l'arbrat o elements decoratius naturals perquè tant les prestacions de cadascun dels espais, com l'estètica mateixa, milloren i seguisquen responent a les peticions de la ciutadania respecte a l'estat d'eixos parcs i jardins públics de Borriana. La mateixa regidor d'Ocupació, Maria Romero, ha volgut “agrair tant l'efectiu treball que estan duent a terme les deu persones contractades per al servei de jardineria, així com la col·laboració que en tot moment estem tenint des del departament de Via Pública, amb el qual s'analitza, coordinar i duu a terme cadascun dels treballs que afecten als parcs i jardins públics”. 

 

 

 

El servei, gestionat per la regidoria de Promoció Econòmica, depèn del Consorci Gestor del Pacte per l'Ocupació dels Municipis Ceràmics i el seua àrea d'influència, i s'ha situat en el Casal Jove

 

 

El Consorci Gestor del Pacte Territorial per l'Ocupació dels municipis ceràmics i la seua àrea d'influència de la província de Castelló ha aprovat el desenvolupament de la segona fase de projecte experimental denominat “EMPRÈN I TRANSMET”, del que un any més, formarà part la ciutat de Borriana, amb la reobertura del Punt PAE que ja està a la disposició d'emprenedors i empresaris en el Casal Jove de la ciutat.

Enguany, la ciutat torna a comptar amb la col·laboració de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball amb les Corporacions Locals, en l'elaboració, desenvolupament i engegada d'aquest projecte experimental denominat “Emprèn i Transmet” amb el qual es tracta d'impulsar la creació d'ocupació, fomentant la cultura emprenedora i potenciant la competitivitat de les empreses existents i la promoció econòmica de tots els municipis que participen en el Consorci.

Per a la regidora de l'àrea, Maria Romero, “el servei pretén el doble objectiu de recuperar aquells negocis que encara que funcionen han de tancar-se alhora que acompanyar als emprenedors en el seu procés d'establiment en uns casos i creixement en uns altres". El projecte abasta dues grans àrees: d'una banda, l'assessorament a emprenedors i PIMES, i per un altre, la Tutorització en la transmissió d'empreses.

Tal com ha detallat la mateixa Romero, “en l'apartat d'assessoraments a emprenedors i PIMES, el Consorci forma part de la xarxa PAE (Punt d'Atenció a l'Emprenedor), gràcies al conveni signat amb el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, assessorant en tot el procés de creació d'empreses, tant a nivell d'autònoms, com si es tracta d'una societat, tramitant-se telemàticament l'alta a través del DUE (Document Únic Electrònic)”. D'altra banda, l'objectiu de la Tutorització en la Transmissió d'empreses és “proporcionar als emprenedors una alternativa per a establir-se diferent a la creació "des de zero" de la seua empresa. El Consorci a través del Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat forma part del Pla de suport a la transmissió d'empreses on es donen d'alta telemàticament en la plataforma a empreses viables en perill de desaparèixer fent-se més visibles i facilitant l'accés a potencials compradors”. Un altre dels seus objectius és, no deixar perdre la riquesa d'aquells negocis que es tanquen per qüestions diferents a les econòmiques si no que oferir aquest negoci a nous emprenedors.

Així, la mateixa Romero ha volgut recordar que “l'atenció presencial a aquest servei torna a estar disponible tots els divendres a Borriana de 9-14h, però també pot visitar-se a Vila-real dimarts i dijous, i a Onda dimecres, encara que és aconsellable demanar cita prèvia a través del correu electrònic proyectos@pacteceramic.es o en el telèfon 672105256”. 

 

 

L'Ajuntament de Borriana, a través de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I, col·labora en la província de Castelló en el desenvolupament de la segona edició del projecte «GIRA Dones: el viatge de la dona emprenedora», una iniciativa de la Fundació Coca-Cola que té com a objectiu impulsar l'emprenedurisme de les dones mitjançant un procés de motivació, formació i acompanyament per a la presa de decisions i l'engegada, si escau, de la idea de negoci, a través d'un itinerari formatiu compost per 3 parades que conformen el viatge de la dona emprenedora.
Actualment està obert el procés de selecció de les dones beneficiàries del projecte, el termini del qual de presentació de sol·licituds s'allarga fins al 28 de gener de 2018 a través del següent link: https://preinscripcion.giramujeres.com/dona, encara que cal assenyalar que el límit de places és de 20.
L'itinerari formatiu està compost per un total de tres “parades” que es resumeixen de la següent forma:

Parada 1. FORMACIÓ PRESENCIAL “TROBA LA TEUA RUTA”

L'objectiu d'aquesta primera parada és ajudar a conèixer les possibilitats personals i trobar idees de negoci (potencialment relacionades amb l'activitat del sector alimentació i begudes: agrícola, alimentari, energètic, industrial, distribució i logística, serveis, hostaleria i xicotet comerç i reciclatge). El taller serà presencial i es realitzarà en dues sessions diferents de cinc hores cadascuna els dies 14 i 15 de febrer en la seu de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I.
La segona de les parades fa referència a la FORMACIÓ ON-LINE “INICIA EL TEU VIATGE” (març-juny 2018), la finalitat del qual és aprofundir en les claus de l'emprenedurisme i elaboració d'un projecte empresarial per a poder participar en el Concurs Final Projecte. Es tracta d'un curs on-line de trenta hores.
Finalment la Parada 3 té com a títol ETAPA INCUBADORA I MENTORIA “T'ACOMPANYEM” i tindrà lloc entre juliol i desembre de 2018. Els 10 millors projectes empresarials de la formació on-line triats per un jurat, seran seleccionats per a participar en la tercera fase que oferirà 6 mesos d'acompanyament per al negoci de la següent manera:
▪ Etapa Incubadora: 3 mesos amb un equip de professionals que li donaran suport i eines per a engegar el projecte.
▪ Etapa Mentoria: 3 mesos més per a ajudar amb les diferents parts del desenvolupament del negoci.
Els 3 millors projectes triats per un jurat gaudiran de 6 mesos extra de mentoria i una ajuda de 3.000€ de capital inicial per a llançar el projecte (Més informació i bases de participació del Projecte GIRA Dones promoció 2017/2018 en www.cocacolaespana.es [1])
Pots trobar tota la informació disponible relacionat amb el projecte en:http://isonomia.uji.es/proyecto-gira-mujeres-el-viaje-de-la-mujer-emprendedora/

 

Més de 20 emprenedors han participat durant el matí d'avui en el Cercle Fruiter de Borriana en l'última de les sessions del cicle “Desdejunis al Comerç”. La campanya, que comptava amb 4 sessions dedicades a la imatge de l'empresa i el punt de venda, el màrqueting i les xarxes socials, ha gaudit d'una alta participació sent més de 40 les persones que s'han sumat de la iniciativa i han participat en alguna de les sessions. En concret el tema central de la càpsula formativa que ha seguit al desdejuni de networking, ha sigut la importància de la presència en xarxes socials de qualsevol empresa, tinga aquesta la dimensió que tinga com un posicionament en la xarxa de la pròpia marca. En aquesta ocasió, la formació ha sigut impartida per Juan Meneses, Oficial Executiu de l'empresa Don Beep així com professor en el programa d'alt rendiment Escola de Líders, ponent amb llarga trajectòria en el màrqueting empresarial i especialitzat en el tema de les xarxes socials.
A la càpsula formativa li ha seguit un lliurament de diplomes acreditatius de la participació en la iniciativa així com la passada d'una enquesta de satisfacció per a arreplegar de forma objectiva la valoració de les sessions i propostes de cara a les pròximes edicions. En paraules de la Regidora de l'àrea, Maria Romero “la valoració global de la iniciativa és molt positiva, tant per la qualitat de les formacions i els seus ponents com per la possibilitat de crear xarxa entre agents emprenedors de la localitat”. De fet així ho mostren les xifres de participants i inscrits en cadascuna de les sessions que no ha deixat d'augmentar des que es va llançar la iniciativa.
Com ha volgut concloure la mateixa Romero “el desdejuni d'avui, ha tancat perfectament el cicle de trobades que ja es van iniciar en el mateix Cercle Fruiter i que sens dubte continuaran el pròxim any amb noves oportunitats de trobada i formació, així com millores que han sorgit després d'aquests quatre primeres trobades”.