La regidora de Joventut, Lluïsa Monferrer, visita l'Escola per a comprovar com “tant la conciliació de la vida familiar com el creixement cognitiu i l'oci sa són els grans objectius aconseguits”

 

El Casal Jove de Borriana acull des del passat dia 18 la coneguda com Escola de Pasqua organitzada des de la regidoria de Joventut, i que té com a grans objectius tant “la conciliació de la vida familiar amb els treballs de pares i mares i les vacances escolars dels xiquets i xiquetes, a més de seguir aportant valors, coneixements o oferint activitats d'oci saludables i enriquidores per a tots i totes les participants”. Així ho ha explicat la regidora de l'àrea, Lluïsa Monferrer, que no ha volgut deixar passar l'oportunitat de visitar les instal·lacions del Casal Jove, i també les del CEE Hortolans, als qui el mateix tècnic del departament ha volgut “agrair que se'ns hagen cedit espais per a oferir activitats de tot tipus dins de la programació de l'Escola de Pasqua”.

Tal com ja es va explicar en les setmanes prèvies a l'arribada de les vacances escolars de Pasqua, l'Escola d'enguany proposava una espècie de viatge a través de diferents cultures del món, i com avui mateix s'ha pogut comprovar amb el treball de les monitores, “hem viatjat a llocs tan diferents com Mèxic, Índia, Senegal o Holanda, i per a cadascun d'eixos viatges imaginaris hem programat activitats tant basades en les manualitats com en l'activitat física o exercicis per a conèixer de prop les característiques culturals i d'expressió artística de cada lloc”.

D'aquesta forma, els xiquets i xiquetes participants en l'Escola de Pasqua d'enguany, ja han pogut conèixer la història de Frida Kahlo a través d'un conte, per a més tard elaborar xicotetes corones decoratives a base de flors, i les conegudes calaveres mexicanes amb material reciclat. També han viatjat fins a Índia amb la realització d'exercicis de ioga o pintant tota una sèrie completa de mandales. En la jornada d'avui han anat fins a Holanda per a elaborar un marcador de pàgines a base de flors seques i han creat unes tulipes també amb materials reciclats. Tan solament els quedarà conèixer part d'Àfrica amb el taller de l'últim dia dedicat a Senegal en el qual confeccionaran una polsera amb cascavells que després podran fer sonar amb balls típics del lloc. Així, i tal com ha conclòs la regidora Lluïsa Monferrer, “estem molt contentes de vore com es pot conjugar el coneixement d'altres cultures amb activitats d'oci i entreteniment, per això volem felicitar a les monitores encarregades de dissenyar i desenvolupar la programació, a més de vore com eixa conciliació d'horaris laborals i vacacionals ha sigut també possible gràcies a aquests quatre dies d'activitats”.