reis d'orient

L'espera que durant un any han hagut de suportar els xiquets i xiquetes de Borriana davant l'arribada dels Reis d'Orient a la ciutat, per fi ha acabat. I tal com és tradició a la capital de la Plana Baixa, quan passaven uns pocs minuts de les quatre de la vesprada, els Reis d'Orient han desembarcat en el Port on han estat rebuts per la regidora de Festes de Borriana, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de 2019, Mar Zamora y Anne Alós. Els xiquets i xiquetes més impacients ja esperaven expectants a ses majestats en el mateix Port, i la majoria han pogut ja recollir els primers dolços que tant Melcior, com Gaspar i Baltasar portaven ja al seu vaixell.
A continuació tant els tres Reis d'Orient com els seus acompanyants s'han dirigit fins a la zona de l'Avinguda Cardenal Tarancón, on les carrosses amb les quals havien de completar el recorregut de la cavalcada ja estaven completament llestes amb les caixes de regals carregades i la decoració que cada any les acompanya. A partir de les sis de la vesprada, s'ha iniciat una desfilada que partint de la mateixa avinguda Cardenal Tarancón I ha passat inicialment per la plaça de la Generalitat Valenciana per més tard enfilar el carrer de L'Escorredor on s'acumulava un major nombre de xiquets, xiquetes i familiars a l'espera de saludar als tres Reis i recollir els milers de caramels que es llancen durant la cavalcada. Les animacions amb les quals ha comptat la cavalcada d'aquest any han fet les delícies dels més atrevits i atrevides que s'acostaven fins als personatges i les carrosses per saludar-los i recollir algun dolç més dels que anaven acumulant-se en carrers i voreres.
Una vegada recorregut també el Raval i després d'accedir a la Plaça Major de Borriana, l'alegria dels centenars de persones presents davant l'Ajuntament de la ciutat, s'ha desbordat en comprovar que com assenyalava el rei Melcior, «portem tots els regals que ens han demanat els xiquets i xiquetes de Borriana, així que aquesta mateixa nit els repartirem en les llars de cadascun d'ells i elles». Des de la mateixa balconada de l'Ajuntament, la regidora de Festes Lluïsa Monferrer, i l'alcaldesa de Borriana, Maria Josep Safont, han donat la benvinguda als Reis d'Orient, i la màxima representant municipal els ha lliurat de forma simbòlica la Clau de la Ciutat perquè no «tinguen cap problema per repartir durant la nit els centenars de regals que els xiquets i xiquetes de Borriana fa dies que esperen».
Amb l'espectacle de llums i colors que s'ha pogut viure en la mateixa Plaça Major, es tanquen les celebracions nadalenques a Borriana, que en el cas de les programacions especials per als xiquets i xiquetes de la ciutat han tornat a registrar un bon nombre de participants en cadascuna d'elles.