Milers de quilos de confeti han tornat a ser els encarregats de tancar amb tota l'alegria i colorit possible una nova edició de les festes patronals en honor a la Mare de Déu de la Misericòrdia de Borriana. Tal com ha succeït en bona part de la programació que la ciutadania de Borriana ha pogut gaudir durant els últims deu dies, també la Batalla de Flors ha registrat una participació multitudinària d'un públic que no ha volgut perdre's les últimes hores de festejos patronals, ni tampoc l'espectacle que cada any es dóna amb la Batalla de Flors. I això que durant tota la jornada els i les membres de cadascuna de les agrupacions falleres participants en la Batalla de Flors han tingut la seua mirada pendent del cel, ja que les previsions de pluja feien que fins a l'últim moment es temera per una possible cancel·lació. No ha sigut així, i les carrosses han pogut les tradicionals tres voltes al Pla en la qual estava situada la tribuna d'autoritats, amb l'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, al costat de la resta de representació municipal que no ha volgut perdre's el colorit final de festes. 
Després d'una primera volta al Pla on tant el públic com les autoritats han pogut observar de bé a prop el treball de les comissions falleres en l'elaboració de les carrosses, el jurat ha pogut sospesar i intercanviar opinions per a acabar triant el treball de la Falla del Club 53 com a guanyador. El segon premi ha sigut per a la Falla Barri València seguida de La Mercè que ha completat el podi. A continuació, Don Bosco sigut quarta i Plaça Chicharro, cinquena.
A partir de les nou de la nit ha sigut la Piroctècnia Martí la que un any més ha posat el color i l'olor de la pólvora com mana la tradició, en el tancament definitiu de les festes de la Misericòrdia amb el seu Castell de Focs Artificials que ha tornat a reunir a centenars de persones al costat del Riu Ana, des d'on han pogut gaudir de l'espectacle llançat des de la Plaça de la Fira. Allí, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer en una primera valoració de les celebracions, ha explicat que “hem tornat a tancar la nostra festes patronals amb el colorit i l'alegria de la Batalla de Flors, i quant a participació tornem a fer una bona valoració respecte a la participació veïnal en els actes dels últims deu dies, a més de seguir pendents de l'evolució dels ferits que hem tingut durant els festejos taurins i als qui desitgem una bona i ràpida recuperació”.