L'Ajuntament de Borriana ha sigut el lloc triat perquè les Policies Locals d'Almassora, Benicàssim, Borriana, Borriol, Castelló, Orpesa i Vila-real -que conformen l'àrea metropolitana de la capital de la plana- presentaren la campanya Joguet Segur que es portarà a terme del 18 de desembre al 5 de gener, coincidint amb les festes nadalenques.

 

La dita campanya s'emmarca en el conjunt d'activitats previstes per a enfortir la coordinació dels cossos de seguretat municipals de la indicada àrea, i dins de l'àmbit de la “policia metropolitan” que mesos arrere va ser presentada en l'Ajuntament de Castelló. De fet la dita figura (com “Consell Supramunicipal de Coordinació de les Policies Locals” ja ve arreplegada en la nova Llei de Coordinació de Policies Locals de la Comunitat Valenciana n.º 17/2017 de 13 de desembre, publicada a hores d'ara en el DOGV, així com l'associació i col·laboració de municipis.

 

En concret, la campanya té com a objectius informar els consumidors sobre els criteris a tindre en compte a l'hora d'adquirir de manera segura un joguet, així com garantir per mitjà d'inspeccions i controls que els joguets que s'introduïxen en el mercat complisquen amb les normes bàsiques de seguretat.

 

Les policies locals controlaran preventivament els establiments de venda de joguets i repartiran en els diferents CEIPS i comerços un fullet informatiu amb les precaucions bàsiques.

 

A la presentació han assistit l'Alcaldessa de Borriana, M.ª Josep Safont, els regidors de Seguretat de Borriol, Borriana, Castelló i Vila-real, i els caps i comandaments policials dels municipis que integren l'àrea.

 

Tots ells, representants municipals i policials, han coincidit a posar en valor l'esforç i l'experiència conjunts que serviran per a coordinar millors campanyes, intervencions, prevenció, formació i recursos humans, que repercutiran indiscutiblement en un millor servici per a la ciutadania.

 

M.ª Josep Safont, Alcaldessa de Borriana, ha finalitzat felicitant les festes incidint en que esta campanya servirà per a celebrar un nadal més segura, i en que els joguets estan presents tot l'any; així mateix ha celebrat l'aprovació de la nova legislació que reconeix una coordinació que ja es donava entre les diferents policies locals, però que a partir de hui serà més intensa i millor sens dubte.