El Ayuntamiento promueve la participación en el Día Internacional sin Ascensor

El Servei Municipal d’Esport de Borriana (SME) i sis col·legis del municipi, que estan realitzant el programa de formació ‘Col·legis compromesos amb l'esport i la salut’, se sumen a la celebració del Dia Internacional sense Ascensors, dimecres que ve, dia 29 d'abril.

Es tracta d'un esdeveniment que se celebra a tot el món i anima a fer ús habitual de les escales. A Espanya No Elevators Day és una iniciativa d'Esport per a l'Educació i la Salut (EES).

L’SME ha animat la població a participar en aquesta iniciativa, per a complir amb les recomanacions d'activitat diària de l'OMS que s'ha convertit en tot un repte, quan s'han cancel·lat els principals esdeveniments esportius i l'activitat física s'ha complicat per les circumstàncies i mesures provocades per la pandèmia de la Covid19.

A més, l’SME ha indicat que participant es comparteix inspiració amb persones de tot el món, ajuda a crear hàbits més saludables, es forma part d'un esdeveniment global, un moviment, en el qual es continuarà avançant junts en benefici de la nostra salut física i mental, i permet divertir-se mentre ens quedem a casa.

A Borriana, els col·legis que estan realitzant el programa de formació “Col·legis compromesos amb l'esport i la salut” que, juntament amb el Servei Municipal d'Esports, s'han unit a aquesta iniciativa són els col·legis Illes Columbretes, Consolació, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Salesians i Pare Vilallonga.

Per a aquesta iniciativa, des de l’SME es farà arribar a tot l'alumnat un cartell que podran imprimir i penjar en els seus habitatges per a incitar a tothom a participar en la iniciativa, i deixar de costat els ascensors per a fomentar l'ús de les escales.

L'alumnat que no tinga la possibilitat d'imprimir-lo també podrà participar. En aquest cas, hauran de dissenyar els seus propis cartells i un eslògan que reflectisca la importància d'aquesta iniciativa. Entre tots els cartells, cada centre realitzarà un concurs en què se’n valorarà l'originalitat i el disseny.

Per a participar, el primer que cal fer és baixar i pujar utilitzant les escales com un mitjà per a realitzar exercici físic, imprimir o posar un pòster, aprofitar el passeig diari per a penjar el pòster al costat de l'ascensor en la planta baixa i fer-se una foto i animar als progenitors a penjar-la en xarxes socials i enviar-la al col·legi o al Servei Municipal d'Esports.

Les persones que vulguen pujar fotos a les xarxes i contribuir a la promoció de la salut i la lluita contra la Covid19 poden etiquetar i esmentar el seu col·legi, si té perfil en Facebook, Twitter o Instagram, Esport per a l'Educació i la Salut (@educacondeporte, ISCA @ISCA_tuit, Comissió Europea @EUSport i @hepaeurope, OMS (@who i @fiona_bull. També @sanidadgob, @deportegob i @educacCNIIE. Les etiquetes seran #UseTheStairs i #COVID19

L’SME recorda que les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre la Covid19 inclouen l'ús de les escales com una alternativa saludable a l'ascensor, i també els consells de l'OMS i del Ministeri de Sanitat són fer ús de les escales habitualment en compte de recórrer a l'ascensor.

En aquest sentit l’SME indica la conveniència de fer ús de les escales com un mitjà per a realitzar exercici físic, perquè pujar les escales és una activitat física fàcil d'implementar en la vida diària de totes les persones, a més no requereix molt de temps. Dos minuts de pujar les escales ja tenen un efecte positiu en el consum de calories.

Beneficis i avantatges

Pujar i baixar escales és una activitat aeròbica molt eficaç que permet treballar els músculs de les cames, cremar greixos i gastar energia, i aconsegueix una millora en la freqüència cardíaca i la capacitat pulmonar.

L'hàbit de pujar escales pot resultar especialment fàcil ja que no es necessita habilitats especials ni destreses esportives, només tindre una miqueta de força de voluntat. Es recomana realitzar aquesta activitat entre tres i cinc dies per setmana.

Així, pujar escales regularment, tindrà un gran efecte en el control del pes corporal, colesterol i glucosa en la sang, també disminueix el risc de mort en un 15% i es cremen aproximadament 10 calories en pujar les escales durant 1 minut, això són 560 calories en una hora.

64 niños y niñas participan en las Jornadas Multideportivas  virtuales de Pascua 2020

Un total de 64 xiquets i xiquetes han participat durant els passats dies 14, 15, 16 i 17 d'abril en les Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables de Pasqua 2020, virtuals i gratuïtes, organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que combinen la pràctica esportiva amb els desdejunis saludables, xarrades sobre nutrició, revisions de l'esquena, peus i salut bucodental.

L'SME, a pesar del confinament de l'estat d'alarma provocat pel virus Covid-19, ha tornat a apostar per la iniciativa i ha organitzat les Jornades de forma virtual per a donar una opció als xiquets i a les xiquetes de continuar practicant esport i hàbits saludables durant la setmana de Pasqua.

Les Jornades estaven dirigides a l'alumnat de Primària i d'ESO, d'edats entre els 7 i els 15 anys, tot i que, a diferència d'altres jornades d'edicions anteriors, en aquestes virtuals des de les seues cases, van participar tots els xiquets i xiquetes juntament amb les seues famílies.

Durant els quatre dies, els i les participants es van dividir en tres grups en funció de les edats, i tots els grups van realitzar activitats de ioga, pilates, zumba, exercicis d'activitat física, jocs, tallers creatius, esmorzars saludables, i xarrades amb professionals i especialistes de diverses àrees de salut.

Així, en les xarrades es van abordar aspectes sobre nutrició amb la participació de la farmàcia Lloris González, també es van abordar qüestions sobre la cura bucodental a càrrec del grup clínic Javier Cabrera. En matèria de podologia, va ser el centre podològic Gustavo Agustí l'encarregat de la xarrada i sobre salut de l'esquena, la clínica Granell.

Després de realitzar les activitats, la forma de comunicació amb els organitzadors era mitjançant el servei gratuït classroom de Google al qual les persones participants pujaven les fotos i els vídeos de les activitats realitzades.

L'últim dia es va realitzar la clausura amb una videoconferència en la qual totes les famílies presents van rebre la felicitació de l'alcaldessa i un diploma commemoratiu.

La platja de l'Arenal de Borriana acollirà aquest diumenge 8 de març, per tercer any consecutiu, el III Open Sup Race de Paddle Surf, organitzat conjuntament pel Servei Municipal d’Esports (SME) de l'Ajuntament de Borriana i el Club Pàdel Surf Borriana, i patrocinat per la Marina Burriananova.

En la presentació de l'esdeveniment esportiu han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, juntament amb el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana, Vicente Enrique, el gerent de Tecninau, Juan Antonio Cinto, i el director de la Marina Burriananova, Pepe Guillén, els quals han explicat les principals característiques de la competició.

L'alcaldessa en la presentació ha assegurat que aquesta competició suposa “una gran oportunitat per a continuar promocionant les nostres platges a nivell turístic amb la celebració d’aquest tipus d'esdeveniments esportius que cada vegada compten amb més seguidors i participants, perquè el pàdel surf és un esport que ha crescut tremendament en els últims anys”.

Així mateix, Safont ha expressat els seus millors desitjos als esportistes “en la consecució dels diferents objectius i en la tasca d'oferir al públic borrianenc un autèntic espectacle”. A més, ha anunciat que des del Consistori “es continuarà apostant per aquest campionat. Ho hem fet en totes les edicions, perquè considerem important la presència d'aquest campionat en el nostre municipi".

Aquesta prova reunirà a més de 120 riders, entre ells, una nodrida representació de l'equip amb el qual la selecció espanyola es va proclamar el mes de desembre passat Subcampiona del món a El Salvador i que compta entre els seus membres amb el borrianenc Pablo Ania.

Entre altres singularitats l'Open, en coincidir la celebració amb el Dia Internacional de les Dones, totes les persones participants lluiran unes samarretes commemoratives especials. La prova s'emmarca alhora en els calendaris de competició tant del Circuit Mediterrani de Sup Race com del Circuit Provincial de SUP, patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló.

Sobre aquest tema, el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana ha assenyalat que es consolida així com “un referent en els calendaris autonòmic i provincial d'aquesta disciplina esportiva, que cada any suma nous adeptes, a més de posicionar la Marina Burriananova com una de les principals entitats vinculades a la pràctica d'esports nàutics a la província”.

Per part seua, Vicent Aparisi ha mostrat el seu agraïment a totes les persones que fan possible esdeveniments així, i ha indicat que entre els objectius de l'àrea municipal de l'Esport figura, precisament, “el suport i l’impuls d'esports minoritaris i facilitar la seua visibilització i el seu acostament al major nombre de persones possible”.

 

HORARI DE LES PROVES

08.15h Obertura oficina de regates

09.00h Reunió de patrons Sub 8, Sub 10, Sub 12

09.30h Passeig Sub 8 i Sub 10 (1.000m)

10.00h Eixida Sub 12 (1.500m)

10.05h Reunió de patrons Sub 18 i Elit

10.20h Reunió de patrons Sub 14, Sub 16 i Amateur

10.45h Eixida Sub 18 i Elit (10.000m)

10.55h Eixida Sub 14, Sub 16 i Amateur (4.700m)

13.45h Lliurament trofeus

Cursa Sant Blai 2020

La jornada de la Cursa de Sant Blai 2020 s'ha celebrat avui des de les 10h a la plaça del Pla y ha reunit més de 1.800 xiquets i xiquetes del municipi. Un esdeveniment popular i multitudinari que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat, que combina l'esport amb la diversió, i que està organitzat pel Servei Municipal d’Esports i les AMPA dels centres educatius de Borriana, amb el patrocini de l'Ajuntament.

El centre de Borriana s'ha convertit en una pista d'atletisme on els xiquets, les xiquetes i joves de la ciutat s'ho han passat d'allò més bé i s'han emportat la seua medalla per participar, a més de diferents regals que també s'han lliurat als i les participants al llarg de tot el matí.

L'alcaldessa, M. Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, y el d’Educació, J. Ramon Monferrer, han assistit a la Cursa i han mostrat la seua satisfacció i agraïment al Servei Municipal d’Esports, “tant per la preparació i organització com per la celebració de la Cursa de Sant Blai, ja que fa setmanes que s'estan gestionant les inscripcions per a poder organitzar les fins a vint carreres diferents que avui hem pogut gaudir al cor de la ciutat”.

“És un gran treball organitzatiu que cal agrair als diferents serveis municipals, des de l'SME i la seua perfecta organització, als operaris de Via Pública pel muntatge, o la Policia Local pels seus dispositius de control i tall del trànsit rodat”, ha precisat Safont.

També han agraït la col·laboració de les AMPA i dels centres educatius de Borriana, i a les marques i empreses col·laboradores que han fet possible que haja sigut “una nova edició multitudinària”.

Al llarg del matí, s'han disputat les 20 proves de diferents categories que han finalitzat amb la carrera absoluta dels xiquets i xiquetes corredors inscrits.

A migdia, després que l'últim participant ha arribat a la meta, l'alcaldessa, i els el regidors d'Esports, i d’Educació, han fet el lliurament dels diferents trofeus als guanyadors i les guanyadores de cada categoria.

Encara que, com manifestava Safont al final l'acte, en la cursa de Sant Blai “el més important no és la competició, i no és un tòpic, sinó la participació massiva dels xiquets, xiquetes i joves de Borriana any rere any, que la converteix en la més popular de totes les que se celebren al llarg de l'any, i el foment de la pràctica esportiva que cada any promou i aconsegueix la Cursa de Sant Blai”.

A més, tots i totes les participants s'enduen la seua medalla per participar, conjuntament amb diferents regals i obsequis que també es lliuren als xiquets i a les xiquetes que hi participen.

Presentación del campeonato mundial de pádel que se celebrará en Burriana

Borriana es convertirà entre els pròxims dies 20 i 26 de gener en seu internacional del campionat mundial de pàdel ‘FIP Star Or 24’, en el qual es repartiran 13.000 euros en premis. Organitzat pel Club Espadel Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana.

Concretament, durant la propera setmana, les instal·lacions del club Espadel Borriana acullen la primera de les proves internacionals del torneig, que juntament amb la que se celebrarà a Elx a l'octubre, seran les úniques seus a Espanya del campionat del món de pàdel.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i el gerent del club Espadel, David Olivas, han presentat el torneig per parelles internacional que reunirà al voltant de 600 jugadors i jugadores de la categoria de 1a Masculina i Femenina, de 8 països diferents.

Aparisi ha agraït al club l'organització del torneig per “portar a Borriana un esdeveniment esportiu d'envergadura internacional, perquè sens dubte comporta un benefici per al municipi en diferents àmbits, com a nivell de comerç i turisme i, al mateix temps, contribueix a donar visibilitat a la ciutat”.

A més, el regidor ha mostrat la seua pretensió que aquest campionat tinga retorn en forma de “campions o campiones mundials de Borriana” i posat en valor el rèdit que comporta la celebració del circuit internacional en l'àrea de l'esport perquè “afavoreix els objectius del Servei Municipal d'Esports (SME) quant al foment de l'esport base municipal en disciplines més minoritàries que el futbol”.

Per part seua, David Olivas ha destacat la “alta participació de les millors parelles amb moltes visites estrangeres del Japó, Xile, l'Argentina, etc”, a més ha assenyalat que durant tres anys consecutius Borriana serà seu del torneig internacional.

També ha animat a “les persones aficionades al pàdel, i també a les que encara no ho són, a acostar-se a gaudir del gran nivell de joc de les partides que es disputaran durant el torneig”, les finals del qual, ha precisat, se celebraran el diumenge 26.

Calendari

- Dilluns 20 de gener, a les 19h, comencen les primeres partides

- Dijous 23 de gener, al matí, començaran les primeres eliminatòries amb els equips internacional.

- Diumenge 26 de gener es jugaran la resta d'eliminatòries i semifinals i, a les 17h es jugarà la partida final. A les 18.30h, aproximadament, tindrà lloc l'acte oficial de Lliurament de Trofeus.

L'Ajuntament ha decidit traslladar la data de celebració de la Gala de l'Esport en la qual es lliuren els Premis a l'activitat física i l'esport Ciutat de Borriana, a finals de març amb la finalitat, segons ha indicat el regidor d'Esport, Vicente Aparisi, de dotar-la de “major protagonisme i rellevància” i, alhora, donar més opcions a les federacions, entitats i clubs, d’ampliar el termini de presentació de les seues propostes per a optar als Premis a l'activitat física i l'esport Ciutat de Borriana.

Aquesta decisió, que afectarà a la celebració de les pròximes Gales, també incideix en la més pròxima, en la qual es lliuraran els IV Premis a l'activitat física i l'esport Ciutat de Borriana, prevista per a finals d'aquest mes i que ja s’ha traslladat a finals del mes de març.

Així, el termini de presentació de propostes de nominacions s'amplia fins al 28 de febrer i la celebració de la Gala de l’Esport se celebrarà el 27 de març, canvis que seran publicats en breu mitjançant un decret de modificació de les bases amb el procediment genèric de la quarta edició dels Premis.

Aparisi ha destacat que la Gala és “la gran cita” de l'esport local en la qual es reconeix els esportistes i la pràctica esportiva que es realitza a la localitat en la qual es reconeix públicament “la labor, el treball i la participació d'esportistes, entrenadors, entrenadores o personal directiu durant la temporada, o per la seua trajectòria dins de cadascun dels clubs”.

Des del Consistori s'espera que el trasllat de dates de celebració de la Gala, comporte “la consolidació de la celebració anual”, i dotar-la d’“identitat pròpia, més notorietat i popularitat”. També es pretén facilitar a les entitats i clubs del municipi, “la seua labor per a valorar, nominar i proposar les seues diverses opcions per als premis, ampliant més d'un mes el termini de presentació”.

Entre altres qüestions, el trasllat de dates suposarà que la Gala no coincidisca amb altres celebracions d'efemèrides o festivitats com Sant Blai que comença a finals de gener i principis de febrer, o els festivals emac. i FAC que se celebren durant el mes de febrer o les falles a mitjan març.

Per al regidor de l’àrea municipal esportiva, la nova edició de la Gala de l'Esport ha de servir per a “donar un renovat impuls a la pràctica esportiva i continuar fomentant els hàbits saludables” i, al mateix temps, “reconèixer i distingir de manera especial el treball que dia a dia realitzen els i les esportistes borrianencs i borrianenques”.

Cal recordar que en la Gala de l’Esport, a més de distingir als millors i a les millors esportistes, entrenadors i entrenadores i al millor personal directiu de la ciutat en qualsevol modalitat esportiva, també es reconeix el centre educatiu amb millors iniciatives per a la promoció de l'activitat física i l'esport, així com a persones, entitats o empreses que s'hagen distingit per la seua aportació desinteressada a la promoció de l'activitat física i l'esport a la ciutat.

El Ayuntamiento cnvova la cuarta edición de los Premios  al deporte

L'Ajuntament ha convocat la quarta edició dels Premis a l'activitat física i l'esport Ciutat de Borriana, amb la finalitat, segons ha assegurat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, de distingir “els millors i les millors esportistes, entrenadors i entrenadores i, també, al millor personal directiu de la ciutat en qualsevol modalitat esportiva, tant en les categories de promesa com absoluta”.

A més, en els guardons es distingeix també al centre educatiu amb millors iniciatives per a la promoció de l'activitat física i l'esport, així com a persones, entitats o empreses que s'hagen distingit per la seua aportació desinteressada a la promoció de l'activitat física i l'esport a la nostra ciutat.

El regidor d'Esports ha avançat que el lliurament dels premis es realitzarà durant el transcurs de la Gala de l'Esport, que se celebrarà a la Casa de la Cultura, divendres dia 31 de gener a les 20h.

Les sol·licituds a aquests premis, sempre per escrit i adreçades a l'alcaldessa, poden ser presentades per les mateixes persones interessades, pels clubs esportius, centres educatius i per la mateixa Regidoria d'Esports.

Les propostes de nominacions podran presentar-se fins al pròxim 17 de gener, ajustades al model de sol·licitud publicat en la web municipal, a més del currículum que reflectisca els mèrits al·legats, les activitats que s'hagen realitzat i els resultats que s’hageren obtingut en els dos últims anys.

Cada persona o entitat només podrà presentar una candidatura per categoria i els premis d'àmbit municipal consistiran en trofeus commemoratius i s'atorgaran en 9 categories diferents.

D'una banda, al Millor Esportista Promesa Masculí entre els esportistes que no superen l'edat de 17 anys el 31 de desembre de 2019, i a la Millor Esportista Promesa Femenina entre les esportistes que no superen l'edat de 17 anys el 31 de desembre de 2019.

D’altra banda, al Millor Esportista Masculí entre els esportistes, entrenadors i directius majors de 17 anys el 31 de desembre de 2019, i a la Millor Esportista Femenina entre les esportistes, entrenadores i directives majors de 17 anys el 31 de desembre de 2019.

Uns altres guardons seran per a la Millor Esportista amb Discapacitat entre les esportistes de qualsevol edat que presenten un reconeixement de discapacitat superior al 33%, i per al Millor Esportista amb Discapacitat entre els esportistes de qualsevol edat que presenten un reconeixement de discapacitat superior al 33%.

Igualment, es concedirà un premi al Centre Educatiu Promotor de l'Activitat Física i l'Esport en edat escolar, entre els centres educatius del municipi que hagen sigut reconeguts per la Generalitat Valenciana com a centres PAFE i formen part de la xarxa local d'entitats promotores d'estil de vida saludables en el curs 2018-2019;

Finalment, a proposta de l'Ajuntament, es concediran reconeixements a l'Entitat Promotora de l'Activitat Física i l'Esport entre les entitats o empreses que més hagen destacat en la col·laboració o ajuda a l'activitat física i l'esport en qualsevol de les seues facetes en el municipi. A més d’una Menció Esportiva Especial a una persona en funció de fets o circumstàncies específiques referent a labors tècniques, d'investigació, promoció o altres relacionades amb el món de l'activitat física esportiva, també per tractar-se d'esports masculinitzats practicats per dones o a l'inrevés, i per qualsevol altra circumstància que l'Ajuntament considere com a meritòria.

Criteris d'accés als premis

Entre els criteris per a optar als premis, tant en la seua versió masculina com en la femenina, s'ha de complir almenys un dels requisits següents: haver nascut o residir a Borriana, tindre l'empadronament en els últims tres anys en el municipi i desenvolupant la seua activitat fonamental a nivell d'entrenament o competició, excepte causes justificades. A més, les persones premiades en les tres edicions anteriors no poden presentar-se en la mateixa categoria del premi rebut.

Poden concórrer a aquests premis esportistes, entrenadors i entrenadores o directius i directives que complisquen amb els criteris d'accés, els clubs esportius que, legalment constituïts i inscrits en el registre corresponent, tinguen seu social a Borriana, desenvolupen una o diverses disciplines esportives i es troben adscrits en la corresponent Federació, i les empreses, clubs o persones que acrediten la seua col·laboració desinteressada per l'activitat física i l'esport de Borriana.

L'alcaldessa, Maria Josep Safont, juntament amb la presidenta del Club de Tenis Borriana, M. Ángeles Prado i el vicepresident de la Federació de Tenis de la Comunitat Valenciana, Mario Molina, han presentat el Campionat absolut de Tennis de la Comunitat Valenciana que es disputarà els dies 14 i 15 de desembre a les instal·lacions del Club de Tenis (carrer de l'Migjorn, Port de Borriana)

En primer lloc, la presidenta del Club de Tenis ha volgut agrair l'oportunitat que la federació de la nostra comunitat ha atorgat a Borriana per celebrar el campionat en les seues instal·lacions. "És un orgull que el nostre club puga revifar la seua imatge una altra vegada amb la celebració d'un campionat tan important com és aquest. El nostre club té 50 anys d'història, de tornejos, de tenistes i, sobretot, 50 anys de professionalitat, i aquesta és una oportunitat increïble que volem compartir amb tota la ciutat i amb l'esport a Borriana ".

El vicepresident de la federació ha recalcat que "els clubs de Tenis de la Comunitat Valenciana no estan travessant el millor moment, per això, la Federació ha pensat que el Club de Tenis de Borriana, que té, com deia la presidenta, 50 anys d'història i molta activitat des la seua fundació, és un referent dins del món del tenis. Aquest campionat absolut és ‘la Copa Davis’ de la Comunitat Valenciana, en què 8 equips competiran per demostrar quel nostre tenis és un tenis de qualitat, de nivell i de professionalitat. És, a més, un orgull que la junta d'aquest Club de Tenis de Borriana estiga formada majoritàriament per dones, perquè l'esport és per a tots i el tenis també".

Tal com ha explicat Alain Vicent, responsable de l'equip tècnic del club, la jornada començarà dissabte a les 10 del matí a les pistes esportives del Club de Tenis amb cinc partits individuals i dos dobles, on l'equip de Borriana lluitarà per mantindre la mateixa categoria en què es troba des de fa 3 anys consecutius.

L'alcaldessa ha tancat la roda de premsa convidant els borrianencs a visitar les instal·lacions i acompanyar els tenistes dels equips de tots els clubs de la Comunitat Valenciana que participaran en el campionat, perquè "el Club de Tenis de Borriana ha sigut, és i serà sempre un referent per al tenis i per a l'esport a Borriana".

A la roda de premsa també han assistit Olga Forner, M. José Blasco i Chelo López, representants de la Junta directiva del Club de Tenis de Borriana i el tenista Pablo Jiménez, del mateix club.