Tokio esports Borriana

Al desembre el Servei Municipal d’Esports i els centres educatius col·legi Salesians, CEIP Novenes i CEIP Pare Vilallonga han sumat 29.578,5km

Es tracta d'un repte col·lectiu per a sumar quilòmetres de salut i sensibilitzar la societat sobre la necessitat d'actuar tots junts contra el sedentarisme i el sobrepès o l'obesitat

Encara es pot participar en el repte i unir-se al club "SME a Tòquio" per a sumar els quilòmetres saludables que s'incorporaran a Tòquio: https://www.strava.com/clubs/smeborrianatokio.

 

El Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana i els centres educatius del municipi col·legi Salesians, CEIP Novenes i CEIP Pare Vilallonga han aconseguit reunir al mes de desembre fins a un total de 29.578,5km saludables en el repte ‘Tots a Tòquio’ Suma quilòmetres de salut!, posat en marxa per l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut (DES).

El repte, amb la finalitat de sensibilitzar la societat sobre la necessitat d'actuar junts contra el sedentarisme i el sobrepès o l'obesitat, consisteix a sumar quilòmetres de salut i recórrer la distància en quilòmetres que existeix entre Madrid i Tòquio per a commemorar la celebració dels Jocs Olímpics que es disputen enguany 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La proposta va començar el mes de novembre passat i finalitzarà el mes de juny de 2021. Durant aquests vuit mesos, a més de sumar quilòmetres d'activitat física, s'aniran coneixent les diferents maratons i altres carreres populars emblemàtiques d'Espanya.

L'SME de Borriana va secundar el repte i es va sumar al mes de desembre passat a aquesta iniciativa i, juntament amb els tres centres educatius que s'han adherit, ja han aconseguit en menys d'un mes prop de 30.000km.

Des del Servei Municipal d’Esports s'anima la ciutadania a sumar-se al repte perquè encara es pot fer i recorda que cada mes l'SME realitza un sorteig entre els participants.

Per a participar, tan sols cal descarregar l'aplicació gratuïta STRAVA i unir-se al club "SME a Tòquio" per a sumar els quilòmetres saludables, que s'uniran a Tòquio: https://www.strava.com/clubs/smeborrianatokio.

 

Clausura jornadas deportivas Nadal 2020
  •  L'alcaldessa, Maria Josep Safont, ha clausurat les jornades que han estat adaptades amb mesures anti-Covid-19

 L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, han clausurat les XVII Jornades Multiesportives i d’Hàbits Saludables Nadal 2020 organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME), en què han participat un total de 94 xiquets i xiquetes, en les diferents instal·lacions esportives municipals.

Enguany les jornades esportives s'han celebrat del 28 al 31 de desembre i s'han adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la Covid-19, per la qual cosa s'han organitzat en grups reduïts de no més de 10 xiquets i xiquetes.

En la seua intervenció en l'acte de cloenda, l'alcaldessa ha volgut agrair l'esforç de l’SME en l'organització d'aquesta nova edició, en què, segons ha destacat, s'ha treballat “amb tenacitat i afany”, tot tenint en compte les dificultats que comporta pel que fa a la logística, estructura i estratègia per les mesures de prevenció contra la Covid-19, i amb la finalitat de “prioritzar la seguretat de totes les persones que integren les jornades esportives, tant participants com personal i col·laboradors”.

Per a Maria Josep Safont, aquesta nova edició adquireix un “especial sentit” perquè davant la crisi sanitària de pandèmia, des de l'Ajuntament “continuem oferint alternatives d'oci educatiu, saludable i segur davant la Covid-19 per a les famílies”, iniciativa que es complementa amb altres propostes municipals com l'Escoleta de Nadal 2020 ‘Borriana Concilia’, i unes altres d'oci, culturals, comercials.

Entre les mesures adoptades en les jornades d'enguany, el regidor d'Esports ha destacat les encaminades a “garantir la distància de seguretat, promoure grups reduïts, el disseny d'activitats sense contacte i un pla de desinfecció de material i espais”.

Aquesta edició de les Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables pretén, ha manifestat Vicent Aparisi, continuar amb l'aposta del consistori a nivell esportiu de “conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets i joves del municipi”.

La iniciativa, ha assegurat el tècnic de l’SME, José Socarrades, s'engloba dins del Pla PATI de l'Ajuntament de promoció de la pràctica esportiva entre els escolars i joves de Borriana, i no es limita a promocionar els esports que habitualment més practiquen els xiquets i les xiquetes, sinó que s'intenta, a més, “aportar una oferta més variada i acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable”.

Perquè les Jornades siguen possibles, el Servei Municipal d’Esports ha comptat també amb el suport dels clubs esportius de la ciutat, així com amb el patrocini o la col·laboració d'empreses que fan possible tant l'assortiment de material, com les revisions físiques o l'ajuda logística per a la realització de les activitats.

El Servei Municipal d'Esports se suma a la iniciativa 'Todos a Tokio'al reto
  • Es tracta d'un repte col·lectiu per a sumar quilòmetres de salut, sensibilitzar a la societat sobre la necessitat d'actuar tots junts contra el sedentarisme i el sobrepès o l’obesitat


El Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana se suma al repte ‘Tots a Tòquio’ Suma quilòmetres de salut! posat en marxa per l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut (DES), amb la finalitat de sensibilitzar la societat sobre la necessitat d'actuar tots junts contra el sedentarisme i el sobrepès o l’obesitat.

El repte consisteix a recórrer la distància en quilòmetres que existeix entre Madrid i Tòquio per a commemorar la celebració dels Jocs Olímpics que tindran lloc a la ciutat nipona. Uns Jocs Olímpics que es disputaran en 2021 a causa de la pandèmia de la Covid-19.

La iniciativa va començar el mes de novembre passat i finalitzarà el mes de juny de 2021. Durant aquests vuit mesos, a més de sumar quilòmetres d'activitat física, s'aniran coneixent les diferents maratons i altres carreres populars emblemàtiques d'Espanya.

Des de l’SME secunden i se sumen a aquesta iniciativa i proposa a la ciutadania descarregar l'aplicació gratuïta STRAVA, i unir-se al club "SME a Tòquio" per a sumar els quilòmetres saludables que s'uniran a Tòquio: https://www.strava.com/clubs/smeborrianatokio.Cada mes l’SME realitzarà un sorteig entre els participants.

El Ayuntamiento baraja crear unas instalaciones náuticas cerca de la playa en la Malvarrosa
  • Representants municipals han mostrat als clubs esportius nàutics la possible ubicació i han mantingut una primera reunió per a estudiar les possibilitats i la viabilitat del projecte


L'Ajuntament ha mantingut una primera reunió amb representants de diferents entitats esportives nàutiques per a plantejar-los la possibilitat de crear unes instal·lacions en terreny municipal a la platja, en la zona de la Malva-rosa, per a albergar els esports nàutics del municipi. Un espai demanat des de fa anys pels club esportius que facilitaria i propiciaria les activitats esportives aquàtiques.

En la reunió han estat presents per part del consistori el regidor d'Esports, Serveis Públics i Zona Marítima, Vicent Aparisi, el d'Urbanisme, Bruno Arnandis, el tècnic de l’SME, José Socarrades, i l'enginyer de camins municipal, Juan Fran Martínez, i per part de les entitats esportives, representants del Club Padel Surf Borriana, el Club de Surf Borriana i el Club Windsurf Borriana.

Els representants municipals han plantejat la possibilitat de crear les noves instal·lacions en un terreny municipal que d’acord amb el seu punt de vista reuneix les condicions idònies per a albergar sota la gestió de l’SME totes les activitats esportives relacionades amb la mar, com ara surf, windsurf, paddle surf i, fins i tot, unes altres pràctiques esportives més enllà de les tradicionals, com les subaquàtiques, esquí nàutic, moto nàutica, natació en aigües obertes, pesca, piragüisme, rem, vela lleugera, entre d’altres.

Concretament els han mostrat sobre el terreny un espai al voltant de 1.200 m² al costat de la platja, en la zona de la Malva-rosa a l'altura dels carrers Joan Carles I i Aín. Un terreny que concentra les condicions òptimes perquè fructifique el projecte per les seues àmplies dimensions, la seua ubicació, per ser terreny municipal i per la seua proximitat a la mar.

La iniciativa ha sigut ben acollida pels clubs esportius locals, però perquè el projecte es materialitze encara queda per perfilar algunes qüestions importants. L'Ajuntament, segons ha explicat Vicent Aparisi, “ha d'estudiar la viabilitat des del punt de vista administratiu i econòmic, la fórmula de gestió, l'enfocament de les instal·lacions i arreplegar les aportacions per a plasmar-ho en un projecte ferm”.

Per això, Aparisi ha emplaçat a “mantindre vives les vies de comunicació” per a continuar treballant i aconseguir la instal·lació nàutica “d’acord amb les seues finalitats” i que puga servir “de base per a la pràctica, el desenvolupament, l’aprenentatge i el foment de les activitats nàutiques, siguen esportives o no”.

La diputada provincial de Deportes visita las instalaciones deportivas de Borriana
  • La diputada provincial d'Esports acompanyada de l'alcaldessa de Borriana i del regidor d'Esports han mantingut una reunió de treball i han visitat les principals instal·lacions esportives de la ciutat

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, ha reivindicat davant la diputada provincial d'Esports, Tania Baños, l'escassesa d'infraestructures esportives que té en aquests moments el municipi, a més de les intervencions necessàries i urgents per a l'adequació de moltes de les instal·lacions actuals.

La diputada provincial d'Esports acompanyada de l'alcaldessa de Borriana, el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i el tècnic del Servei Municipal d'Esports (SME), José Socarrades, han mantingut una reunió de treball i han visitat les principals instal·lacions esportives de la ciutat, que ha servit perquè la mateixa diputada veja de primera mà la situació i l’estat de les infraestructures.

Sobre aquest tema, Maria Josep Safont i Vicent Aparisi han traslladat a Tania Baños, la necessitat d’immediatesa en l'adequació de moltes instal·lacions esportives, entre les quals està el velòdrom municipal, una infraestructura quasi inexistent a tota la província, “en aquest moment molt demandats pel ressorgir del ciclisme, i la pista d'atletisme que necessita “una ràpida reparació”. Aparisi ha calculat en 50.000 euros i 400.000 euros respectivament la renovació de les dues infraestructures.

Així mateix, entre les reclamacions de noves instal·lacions, els representants municipals s'han referit a un poliesportiu més, “pel fet que en tenim un en mal estat, i un camp de futbol nou” i, també, “els tan demandats frontons i instal·lacions per a la pràctica d'esports de raqueta i pilota a mà”.

La diputada ha manifestat el seu interès i que tindrà en compte “la importància de la gestió intercomarcal en l'esport base a Borriana a través del seu pla estratègic PATI”, i ha reconegut que Borriana des de fa molt temps és un municipi “compromès amb l'activitat física i l'esport com a ferramenta educativa de millora de la salut dels xiquets, les xiquetes, la joventut i la seua ciutadania, buscant una filosofia de l'esport saludable”, i així ho traslladarà al president de la Diputació, Josep Martí.

El Ayuntamiento abre el parque de Calistenia
  • Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m

  • És una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020


L'Ajuntament de Borriana obri el primer circuit de cal·listènia a la ciutat al parc de Novenes de Calatrava, després de finalitzar el muntatge i la instal·lació, segons ha anunciat el regidor d'Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha indicat que la iniciativa compta amb un pressupost de més de 26.000 euros.

Es tracta d'una actuació cofinançada al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

El mobiliari urbà dels mòduls de cal·listènia, així com el condicionament de la superfície, s'ha instal·lat en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m al parc de Novenes de Calatrava. Amb això, ha manifestat l'edil, “continuem ampliant l'oferta d'espais públics i oberts per a la pràctica de diversos tipus d'activitats esportives a Borriana”, a més, “fomentem hàbits de vida saludables d'acord amb les finalitats de l'àrea esportiva del consistori”, ha indicat el regidor.

La pràctica de cal·listènia, també coneguda com street workout, és un esport que consisteix a realitzar exercicis de musculació, de resistència, estàtics i dinàmics amb el propi pes corporal. Sobre aquest tema ha assegurat Vicent Aparisi, “cada vegada hi ha més persones adeptes a aquesta espècie de gimnasos en la via pública”.

Aquesta iniciativa, ha apuntat el regidor d'Esports, respon a “la demanda de la ciutadania, canalitzada per diferents vies, i s'emmarca en el pla estratègic desenvolupat per aquest departament”. Les noves instal·lacions permeten que totes les persones que practiquen la cal·listènia o desitgen iniciar-se en aquesta modalitat, “puguen fer-ho, sense horaris ni restriccions, sempre complint amb les mesures sanitàries vigents”.

Així mateix, les estructures de cal·listènia, ha garantit Aparisi, compleixen la normativa de qualitat que existeixen sobre el tema, en particular, la norma UNE-EN-16630-2015 d'equips fixos d'entrenament a l'aire lliure i requisits de seguretat i mètodes d'assaig.

Estructures

La nova instal·lació compta amb un equipament compost de diferents estructures. Entre les quals hi ha una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d'abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d'abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d'exercici per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianells de diferent altura.

Igualment, disposa d'una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, que consisteix en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components següents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.

 

El regidor de Pesca i Zona Marítima, Vicente Aparisi, va presidir el lliurament de premis de pesca esportiva del Trofeu del Soci 2020 organitzat per de el Club Esportiu el Pescador de Borriana.

En aquesta edició, el primer classificat de ‘Suro’ ha sigut Ximo Aznar, i el trofeu a la peça major de ‘Suro’ ha recaigut en Jonathan López. Mentre que el primer classificat de ‘Llançadora’ ha sigut Jordi Solá, i el premi de la peça major de Llançadora per a Sergio Herrero. Finalment, el trofeu a la ‘Orada’ major també va ser per a Sergio Herrero.

 

  • Amb un pressupost de més de 26.000 euros, els mòduls de cal·listènia se situen en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m i estaran acabats la setmana que ve
  • Es tracta d'un projecte cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020

L'Ajuntament de Borriana ha iniciat el muntatge i instal·lació del primer circuit de cal·listènia de la ciutat al parc de Novenes de Calatrava, segons ha anunciat el regidor d'Esports i Serveis Públics, Vicent Aparisi, que ha indicat que la iniciativa compta amb un pressupost de més de 26.000 euros.

Es tracta d'un projecte cofinançat al 50 per cent pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional en el marc de l'Estratègia EDUSI del Programa Operatiu de Creixement Sostenible, 2014-2020.

El subministrament i muntatge del mobiliari urbà dels mòduls de cal·listènia, així com el condicionament de la superfície, s'estan instal·lant en una superfície habilitada d'aproximadament 25m x 15m al parc de Novenes de Calatrava.

Els treballs d'instal·lació de les estructures de cal·listènia i el condicionament, ha aclarit Aparisi, “finalitzaran la setmana pròxima” i ha assegurat que compleixen la normativa de qualitat que existeix sobre aquest tema, en particular, la norma UNE-EN-16630- 2015 d'equips fixos d'entrenament a l'aire lliure i requisits de seguretat i mètodes d'assaig.

Amb això, ha manifestat el regidor, “continuem ampliant l'oferta d'espais públics i oberts per a la pràctica de diversos tipus d'activitats esportives a Borriana”, a més de “fomentar hàbits de vida saludables en concordança amb les finalitats de l'àrea esportiva del consistori”, ha indicat el regidor.

Estructures

La nova instal·lació comptarà amb un equipament compost de diferents estructures. Entre elles, una unitat de complex homologat amb barres de dominada i bancs d'abdominals per a exterior, almenys amb 3 barres transversals a diferent altura i un banc d'abdominals horitzontal o inclinat, i una unitat de taula d'exercici per a exterior que consisteix en una peça metàl·lica composta per 2 barres i 3, 4 o 5 semianells de diferent altura.

Igualment, disposarà d'una unitat de barres paral·leles dobles homologades per a exterior, consistent en 3 barres paral·leles; una altra unitat de barres de flexions triple francesa per a exterior, consistent en 4 pals i 3 barres transversals col·locades en altures diferents i, finalment, una unitat de complex homologat per a exterior amb almenys 4 dels components següents: pals verticals, barres transversals, barra serp, barra hummer pull-up, paret sueca i anelles.