Jubilata's Cup 2019

La IX edició de la Jubilata's Cup de Vela ha tingut lloc aquest cap de setmana en les instal·lacions del Club Nàutic de Borriana, organitzant un cap de setmana on fins a 51 embarcacions s'han donat cita en aquesta regata que han fet les delícies dels afeccionats al món de la vela.

Ja durant la jornada del dissabte van tindre lloc un bon nombre de proves que van servir per a anar dilucidant quins podien ser els guanyadors en cadascuna de les categories en què estava dividida la prova.
Durant la jornada del diumenge, ha sigut l'embarcació Egeoa IV/ Grespania del Real Naútico Castelló qui s'ha coronat com a guanyador absolut, quedant el Avis i el Grup Euroatomizado en segon i tercer lloc respectivament.

De la resta de grups que competien, El Jaleo ha obtingut la major puntuació en el Grup B, seguit del Garvi i el Deedee. Pel que respecta al grup C, la primera posició ha sigut per al Llangosti, seguit del Iidemar i Lete.
Com a novetat en aquesta novena edició, cal destacar que ha tingut lloc una competició de Jubilata Infantil amb els i les alumnes del Club Naútico Borriana, en la qual Tony Pons ha quedat el primer, Ainhoa segona i José tercer.

El lliurament de premis es va celebrar una vegada va tindre lloc la paella popular, com cada any.

 

Pla Pati

La concejalía d'Esports de l'Ajuntament de Borriana i el Servei Municipal d'Esports, amb les seues dos màxims representants al capdavant, Vicent Granel i José Socarrades, han realitzat hui una exposició pública dels resultats derivats de l'Estudi sobre Pràctica Esportiva en Edat Escolar que després de cinc anys s'ha tornat a realitzar a la ciutat de Borriana, llançant dades més que positius respecte a l'aplicació del conegut Pla PATI, creat i desenvolupat durant els últims cinc anys a la ciutat.
Ha sigut el regidor d'Esports a l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel, qui ha començat explicant que “estem més que contents i satisfets després de rebre i analitzar els resultats que es deriven de l'Estudi sobre Pràctica Esportiva a Borriana, ja que si en 2013 estàvem per davall de la mitjana estatal en pràcticament la totalitat dels paràmetres analitzats, quatre anys després l'informe situa les dades de la nostra ciutat per damunt de totes les mitjanes nacionals”. De forma general, Granel ha volgut destacar dades i xifres com “l'increment en les modalitats que es practiquen a Borriana, la major implicació de clubs, centres educatius i associacions de mares i pares, a més d'estar molt contents de veure com les dades sobre pràctica esportiva en el cas de les escolars, la mitjana també ha crescut aquests quatre anys fins a estar molt per damunt de les dades globals de tot l'estat”.
Ha sigut el tècnic del Servei Esportiu Municipal, José Socarrades qui ha detallat les diferents estadístiques que es desprenen de l'Estudi, començant per destacar que “les enquestes realitzades a prop de 1.400 alumnes i alumnes, una xifra molt elevada i que ens ofereix dades més que fiables ja que s'ha entrevistat a més del seixanta per cent dels i les joves que han participat en alguna de les activitats esportives extraescolars oferides pel SME”.
Socarrades ha explicat que “hem analitzat les mateixes franges d'edat que l'estudi realitzat en 2013 per a poder extraure conclusions el més concretes possibles, així que de nou ha sigut l'alumnat de 4t, 5é i 6é de primària i el de 2n i 3r d'ESO qui ha participat en l'Estudi, que com primera dada destacada a nivell general, ens mostra com el percentatge d'alumnat que no practica esport és realment baix, situant-se fins i tot per davall del 20 per cent”. També a nivell general, l'estudi llança “un percentatge de prop del 80% d'alumnat que practica esport dues o tres vegades per setmana, mentre que aquells que ho practiquen quatre o més dies a la setmana s'eleva per damunt del 40 per cent”. Un altre de les dades destacades de l'informe és el “creixement que especialment hem aconseguit amb el desenvolupament del Pla PATI entre les xiques i joves que practiquen esport, ja que en edats com les de 5é i 6é de primària, les xifres són pràcticament iguals a les dels xics, la qual cosa no és habitual i que esperem que seguisca amb aquesta tendència que farà que el “gap” que encara s'arrossega a nivell de gènere siga cada vegada més baix”. Segons explicava Socarrades, “entenem que el fet de programar les activitats multimotrius és una de les causes principals d'aquestes bones dades, ja que al contrari dels que es feia anys arrere centrant a l'alumnat en la pràctica d'un esport concret, la possibilitat d'oferir tantes disciplines i deixar que les practiquen per a més tard triar les que més els atraguen, fa que molts xiquets i xiquetes s'animen a practicar diferents disciplines durant més hores i més dies a la setmana”. Socarrades finalitzava l'anàlisi amb les principals conclusions extretes de l'estudi “ja que aconseguir situar la mitjana de dies de pràctica esportiva en 3'5 en el cas dels xics i aconseguir la xifra de 3,1 en xiques, és ja una primera conclusió molt positiva, però a més creiem que s'ha avançat molt a nivell de promoció de l'esport en edat escolar, la qual cosa ens ha portat a estar per damunt de la mitjana estatal, i també reduir aqueix “gap” de gènere”. A més també ha assenyalat que “cada vegada es practiquen més i diferents esports a Borriana, la qual cosa fins i tot ha fet que en els últims quatre anys s'hagen creat clubs específics de les diferents disciplines que han anat sorgint”. Si a això se li suma “la més que notable implicació i compromís dels centres educatius, els ens i els clubs de la ciutat, fa possible que Borriana s'haja convertit en un referent que molts ja estudien implantar a les seues ciutats a l'hora de promocionar la pràctica esportiva en edat escolar, ja que el Pla *PATI ja ha participat com a exemple en diversos congressos i simpòsiums i estem pendents de participar a l'octubre en un Congrés Internacional en el qual fins i tot Xina ha mostrat el seu interès per estudiar el nostre PLA”.
Granel i Socarrades han acabat l'exposició pública de l'Estudi explicant que “estem molt satisfets i contents amb la demostració que les dades de l'Estudi confirma sobre el creixement i la millora més que notable dels serveis públics esportius implantats a Borriana gràcies al Pla PATI, la qual cosa no farà que deixem de treballar per a millorar qüestions com el “gap” de gènere en secundària, o continuar amb la importantíssima labor de conscienciar a les famílies sobre els problemes de salut que el sedentarismes infantil i juvenil pot suposar, i estem segurs que amb la continuació de l'aplicació del Pla PATI, totes aqueixes xifres que tant han millorat, ho continuaran fent en els pròxims anys”.

visita Dani Chabrera

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Granel, han rebut en les dependències municipals una més que especial visita. Després d'una temporada completa treballant com a entrenador de porters de l'equip saudita de l'Al-Nassr, el borrianenc Dani Chabrera ha volgut visitar el consistori en l'inici de les seues merescudes vacances estivals, després d'aconseguir que tant el primer equip com el juvenil s'hagen proclamat campions a Aràbia Saudita. Així, tant Safont com Granel li han traslladat directament tant a Dani com al seu pare “l'agraïment que des de l'Ajuntament ens agradaria fer per a tots aquells borrianencs que decideixen emprendre una nova aventura laboral a milers de quilòmetres de la seua ciutat natal, i que amb això continuen portant el nom de la nostra ciutat fins a qualsevol racó del planeta, amb major repercussió fins i tot en aquesta ocasió, després de veure com aqueix treball es converteix en èxits professionals esportius”. tal com explicava la màxima representant municipal. En la xarrada que al costat dels seus familiars ha tingut amb els representants municipals, Chabrera ha explicat que “fins i tot els resultats aconseguits per l'equip han estat per damunt de les expectatives, ja que tant el primer equip de l'Al-Nassr com el filial hem aconseguit el campionat”. El jove borrianenc de 27 anys ha oferit als representants municipals una samarreta de l'equip que s'ha proclamat campió de la lliga saudita, a més de diversos detalls típics del país en el qual ha estat treballant durant la passada temporada. Per part seua, tant Safont com Granel han desitjat que “la pròxima temporada els èxits siguen tan grans com enguany, a més de reiterar el nostre agraïment per continuar portant el nom de Borriana tan lluny de la nostra ciutat, així com felicitar-lo per demostrar que som gent emprenedora, que no té por als reptes i que suposa un exemple per a les generacions esdevenidores a l'hora de continuar descobrint món i obrint horitzons tant personals com professionals”.

 

 

maraclot 2019

Prop de seixanta equips compostos per fins a quatre corredors i corredores han pres durant el matí del diumenge i a partir de les 08.00 l'eixida en la setena edició de la Maraclot, on els quatre components de Tragaleguas A, Fulgencio, Benito, Víctor i César s'han acabat alçant amb la victòria, amb un temps final després de realitzar els oportuns relleus de 2 hores, 38 minuts i 01 segon. Els ha seguit en el podi l'equip nuler del CA Noulas, mentre que la tercera posició ha sigut per a O2 Opption Two. En categoria femenina, Addiction Girls han sigut les primeres a travessar la meta, amb un temps final de 3.34:27, en un equip que ha estat format per Maria, Bego, Maria i Eva. Les campiones han quedat per davant de l'equip Anmosari i de les borrianenques de Cloteres. En la categoria mixta el protagonisme ha sigut per al Club Impala, ja que el seu equip C format per Francisco, Maria i Fernando ha aconseguit detindre el crono en una marca final de 3.13:31, per davant de l'equip A i B també del Club Impala. Tal com han explicat el president d’Amics del Clot, Ximo Planelles, que una vegada més s'ha encarregat de l'organització al costat del Servei Municipal d'Esports “una vegada més hem aconseguit superar els 50 equips inscrits en les tres categories de les quals consta cada any la Maraclot, i per això una vegada més hem volgut anticipar-nos a qualsevol inclemència meteorològica començant la prova a primera hora, per a així evitar les hores de major calor per als i les participants, un encert organitzatiu ja que hem pogut veure com la temperatura s'elevava ràpidament durant l'avanç del matí”. 
Precisament a la finalització de la prova, el regidor d'Esports a Borriana, Vicent Granel, que ha volgut estar present en el lliurament de trofeus als equips guanyadors, explicava que “un any més el Clot s'ha convertit en una festa de l'esport amb la Maraclot, ja que en aquesta prova els mateixos participants es converteixen alhora en públic que anima als seus companys cada vegada que es realitzar un dels relleus per a continuar completant els 42 km de distància total, per la qual cosa estem molt satisfets tant pel desenvolupament de la prova com per l'ambient que cada any continua creant la Maraclot”. 
Així, la setena edició torna a tancar-se amb un gran sabor de boca i amb aqueixa participació de prop de 60 equips en categoria masculina, femenina i mixta, i tal com explicaven des d’Amics del Clot “continuarem treballant per a coordinar les diferents proves atlètiques que s'organitzen a Borriana al costat del SME, amb l'ànim renovat després d'aquesta setena edició tan participativa de la Maraclot”.

 

 

 

 

 

Club Kaizen

L'alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Granel han rebut una especial visita aquest dimecres en el consistori, ja que fins allí s'han desplaçat varis i diverses membres del Club Kaizen de Borriana que la setmana passada van participar, amb medalles incloses, en el Campionat Nacional de la disciplina celebrat a la ciutat de Guadalajara. Després de la seua participació i assoliments en diferents campionats regionals i autonòmics, els i les joves del Club Kaizen de Borriana eren convocats per la selecció valenciana per a participar en el Campionat Nacional, del qual han tornat carregats amb fins a huit metalls aconseguits en les diferents categories i disciplines que es disputen en la prova estatal. D'aquesta forma,
Merouane Borou s'ha fet amb l'Or en categoria Light Contact, mentre que Alex Gomoescu es portava l'Or en Kicklight. Emília Vicent ha sigut Or en Kicklight i Bronze en Light Contact. Carla Sorribes s'ha portat la Plata en Kicklight, el mateix que ha fet Alex Petru també en Kicklight i Bronze en Light Contact. Najwa L'aconseguia el Bronze en Kicklight, mentre Aida Monteagudo també aconseguia el Bronze en K1. Finalment, Paul Flavius Bartos aconseguia un meritori Bronze en Kickboxing
Així, acompanyats pel seu entrenador Fidel Rodríguez, els representants municipals els han rebut en el Saló de Plens Municipal on destacaven que «hem estat xarrant una bona estona sobre aqueixa combinació que sempre s'exigeix des dels clubs esportius entre la pràctica esportiva i els estudis, havent comprovat que des de ben xicotets i xicotetes semblen seguir aqueixos consells, i per tant, podrem continuar donant-los l'enhorabona també pels seus èxits esportius».

Premio Pla PATI

L'Ajuntament de Borriana, i en aquest cas concret, la regidoria d'Esports i el Servei Municipal d'Esports, ja han rebut la notificació oficial per la qual la Directora Executiva de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, Maria García Pérez, i a través del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, es comunica la concessió del Premi Estratègia Naos a la promoció de la pràctica de l'activitat física en l'àmbit familiar i comunitari, al projecte presentat per sota el nom “Pla Estratègic Local de Borriana per a la Promoció d'Activitats Físiques i Esportives en edat escolar, Pla PATI 2014-2020. La mateixa notificació fa extensiva la felicitació al Tècnic Municipal d'Esports, José Socarrades, així com a totes les persones que han treballat i treballen en el projecte. Així, des de la regidoria d'Esports i el SME s'han mostrat “molt satisfets de veure com, una vegada més, i en aquest cas amb un premi tan important com aquest, es destaca i reconeix la labor que tant el SME com els clubs esportius de la ciutat, les AMPAs de cada centre educatiu, i els familiars i persones que han participat en alguna de les nombroses iniciatives de l'àrea esportiva municipal, realitzen durant el desenvolupament del Pla PATI”. El mateix regidor d'Esports, Vicent Granel, assenyalava que “és un reconeixement molt especial, ja que a més de premiar el Pla PATI com un dels eixos més importants a nivell de promoció de l'activitat física a Borriana, també entenem que és un premi al treball de tots aquests últims anys, ja que l'avanç i desenvolupament ha sigut molt gran respecte a èpoques anteriors”. I és que el cent per cent dels centres educatius de Borriana compta amb oferta esportiva extracurricular, a més d'establir unes xifres de participació regular d'escolars en les activitats esportives mai abans aconseguides, amb el 86% de participació en l'últim curs, al que caldria sumar el creixement del 82 per cent de participants en les activitats físiques extraescolars en els centres i instal·lacions esportives municipals, passant de 287 a 522.
Des del SME i la pròpia regidoria, assenyalaven a més que “en aquests últims anys s'han incorporat fins a set noves disciplines en els Jocs Esportius Escolars; s'ha aconseguit que el 100% dels centres escolars hagen participat en el Dia Europeu de l'Esport Escolar, amb el seu corresponent reconeixement per part de l'organització d'aquest esdeveniment continental; fins i tot s'ha aconseguit que la taxa de participació de les xiquetes siga molt més elevada que fins fa poc temps, ja que en xiquetes de 9 anys és tan sols un 1'5% menor que la dels xics, mentre que en el cas de les xiquetes de 10 i 11 anys siga un 1% superior a la dels xiquets”. Així, des de l'àrea esportiva municipal s'ha insistit a “agrair a clubs, mares, pares, centres educatius i als mateixos xiquets i xiquetes que porten anys implicats en el desenvolupament del Pla PATI perquè ells i elles són els vertaders protagonistes i han fet que dels dos accèssit que ja hem rebut per part de l'Estratègia NAOS, hàgem passat a rebre el Premi Estratègia NAOS amb total unanimitat del Jurat”.

 

VII Maraclot

El president del Club d'Atletisme Amics del Clot de Borriana, Ximo Planelles, i el director de la prova Vicent Solá, s'han citat amb el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Borriana, Vicent Granel per a explicar els detalls de la qual ja serà la setena edició de la coneguda Maraclot, la carrera de relleus que anualment se celebra amb l'arribada de l'estiu i que recorre el paratge natural durant pràcticament tot un matí. Tal com ha explicat Vicent Granell «un any més arriba a principis de juny, en concret el diumenge dia 2, una de les proves emblemàtiques a la nostra ciutat des que s'estrenara fa set anys, com és la Maracalot, que a més de la prova pròpiament competitiva, converteix durant tota una jornada la zona del Grau i del mateix paratge natural en una festa de l'esport i la convivència saludable». Al seu costat, el president de Amics del Clot, Ximo Planelles, ha donat alguns detalls de la prova, com per exemple que «comptarem una altra vegada amb tres categories competitives (femenina, masculina i mixta) i una altra més no competitiva en la qual també podran participar equips mixtos amb tres dones i un home i viceversa, ja que en la mixta competitiva han de ser dues i dues». A més, també ha explicat que «hem volgut que la prova comence a les huit del matí per a evitar que els i les participants patisquen les temperatures més elevades del dia, i esperant que el temps acompanye més que l'any passat, vam animar a tot aficionat i afeccionada a l'atletisme a conformar un equip i gaudir d'aquesta sisena edició de la Maraclot». Així, i tal com han coincidit a assenyalar els tres representants del club i el regidor, «animem a tothom a inscriure's abans del tancament del dimecres 29 de maig a les 00.00 hores, a través de: www.free-run.es, així com en els punts habilitats de les botigues Phone House de Borriana i a les botigues de Castelló de la Plana Free Run, Atmosfera Sport i Urban Sport, per a gaudir un any més d'un dia d'esport en bona companyia amb els premis especials amb productes típicament borrianencs com els Coents, que cada any s'acaben repartint en la Maraclot entre els i les guanyadores».

Caiac Polo Borriana

Les instal·lacions de la Marina BurrianaNova del Port de Borriana seran el lloc triat per a acollir una nova jornada de la Lliga Nacional de Caiac Polo, que des de fa diversos anys ha entès que Borriana i la seua zona de port és un dels llocs preferits tant dels i les participants com de les entitats organitzadores, per això aquest cap de setmana tornaran a ser el camp de joc. Així, tant durant la jornada del dissabte com en la del diumenge, i amb l'organització tant de la Federació de Piragüisme de la Comunitat Valenciana com del Club de Regates Caiac Polo de Borriana, es disputaran dos de les principals competicions d'àmbit nacional, ja que tindrà lloc el 3r Torneig de la 1r Absoluta Iberdrola de Dones, així com la 1r Absoluta en Homes.
Però és que a més des del Club de Regates Caiac Polo de Borriana, es vol “continuar donant a conèixer el nostre esport a nivell local, ja que el creixement que ha experimentat en els últims anys tant a nivell autonòmic com local, ha de ser aprofitat perquè cada vegada més joves i els seus familiars s'acosten fins al Port de Borriana per a conèixer-nos i començar a practicar un esport tan atractiu i divertit com aquest”. Per això, han volgut informar sobre el sorteig que durant el cap de setmana i mentre es dispute la competició tindrà lloc en les mateixes instal·lacions. Es tracta de fins a dues places per a la realització d'un curs intensiu de caiac pol, de cinc dies consecutius de durada durant el mes de juliol, i que se sortejaran entre les persones assistents al Torneig i que s'inscriguen en la carpa del club que podran trobar al costat del lloc on es disputen les diferents trobades. Finalment, des del club borrianenc s'ha volgut detallar que “els horaris d'inici dels partits seran a les huit i mitja del matí del dissabte, i s'allargaran fins pràcticament les huit de la vesprada, mentre que per al diumenge es començarà a la mateixa hora durant el matí i s'espera que les finals puguen disputar-se abans de les 13.30 hores, per la qual cosa totes les persones que vulguen assistir el podran fer durant moltes hores diferents, per a gaudir del més alt nivell de caiac pol a nivell estatal”.