• Les plaques acrediten un any més els col·legis de Borriana com a centres compromesos amb l'Educació i l'Esport

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi; el director de l'ONG Esport per a l'Educació i la Salut, Andreu Raya, i el tècnic municipal d'esports, José Socarrades, han lliurat els reconeixements a tots els centres educatius que han format part de el programa impulsat per l’ONG Esport per a l'Educació i la Salut conjuntament amb el Servei Municipal d'Esports (SME) de Borriana.
L'acte, que ha tingut lloc a la piscina municipal de Borriana, ha consistit en el lliurament de plaques acreditatives a cada centre per a, posteriorment, realitzar una foto de família. Aquest reconeixement els acredita un any més com a centres compromesos amb l'Educació i l'Esport.
Segons ha destacat Vicent Aparisi, suposa "un altre èxit més per a la ciutat de Borriana, que encapçala novament la llista de municipis amb més centres amb aquest reconeixement", i ha afegit que "és un fet molt satisfactori saber que els escolars de la nostra ciutat són més actius i més saludables".
Els centres reconeguts han sigut:


RECONEIXEMENTS NIVELL BRONZE

 • Col·legi Nostra Senyora de la Consolació
 • Centre d'Educació infantil Sant Antoni, de Sueca


RECONEIXEMENTS NIVELL PLATA

 • Col·legi Illes Columbretes
 • CEIP José Iturbi
 • CEIP Novenes de Calatrava
 • CEIP Pare Vilallonga
 • Col·legi Salesians
Reapertura de la piscina municipal tras el estado de alarma por el covid 19
 • Les persones majors de seixanta anys i les persones amb diversitat tindran un horari especial per a accedir, de 9h a 10.15h
 • S'han reduït els aforaments de la instal·lació per a garantir la seguretat de totes les persones usuàries
 • Per a assistir és necessari sol·licitar cita prèvia des del web http://sme.burriana.es/ o cridant al telèfon 964 591 400

La piscina municipal de Borriana torna a obrir les portes demà dilluns, 29 de juny, segons ha anunciat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, que ha assegurat que les instal·lacions oferiran “el millor servei, tot garantint totes les mesures sanitàries i de seguretat per a les persones usuàries”.

Sobre aquest tema, ha destacat que la piscina compta ja amb el certificat ce conformitat d'obertura d'instal·lacions esportives de la Càtedra de l'Esport de la Universitat Politècnica de València, que constata que ha implantat les mesures necessàries per a complir amb tots els requisits i recomanacions realitzades per les autoritats pertinents.

Així, ha indicat el regidor, amb l'inici de la temporada d'estiu totes les persones abonades i persones usuàries podran gaudir una altra vegada de les seues instal·lacions amb seguretat, però ha apuntat que per a utilitzar-les, és necessari sol·licitar cita prèvia des de la web http://sme.burriana.es/, o trucant al telèfon 964 591 400.

Entre les novetats, Aparisi ha subratllat que, a més d'haver de realitzar una reserva per a poder accedir a la instal·lació, s'han creat franges horàries d'una hora i quart per a realitzar els exercicis oportuns i per a disminuir el contacte entre les persones treballadors i les usuàries, a més, el pagament es realitzarà amb targeta.

Des de l'Ajuntament, ha manifestat el regidor de l'àrea, “volem garantir la pràctica esportiva de forma segura per a les persones majors de seixanta anys i les persones amb diversitat”, per això s'ha creat un horari exclusiu per a accedir a la instal·lació, de 9h a 10.15h.

Així mateix, Aparisi ha assenyalat que una altra novetat és la reducció dels aforaments de la instal·lació per tal de garantir la seguretat de totes les persones usuàries. D'aquesta forma, per a la zona aquàtica el nou aforament és de 12 persones, i la sala de musculació i la sala de cardio s'ha dividit en dos zones per tal de garantir la distància necessària, amb un aforament de 7 i 12 persones respectivament.

D'altra banda, s'ha canviat el sistema d'entrada i ja no s'accedirà amb l'empremta dactilar, sinó que tan sols es podrà accedir a la instal·lació amb una targeta de proximitat que s'haurà d'arreplegar demanant cita prèvia en el web http://sme.burriana.es/.

El Ayuntamiento oferta el campus muliesportiu d'estiu 2020
 • Les inscripcions poden realitzar-se des del pròxim dilluns 15 fins al 22 de juny i únicament online

 • Es realitzaran dos torns, del 13 al 24 de juliol i de 27 de juliol al 14 d'agost, amb 12 grups per edats en cada torn amb un màxim de 9 participants per grup

Més de 200 xiquets i xiquetes de Primària i de l'ESO de Borriana podran participar en el VII Campus Multiesportiu i d’hàbits saludables d’Estiu del 13 de juliol al 14 d'agost, organitzat pel Servei Municipal d’Esports (SME). Enguany estarà adaptat amb mesures de seguretat i de prevenció contra la covid-19, segons ha destacat el regidor d'Esports, Vicent Aparisi.

Així, ha indicat, la gran majoria de les activitats esportives es realitzaran a l'aire lliure i totes en grups reduïts de no més de 9 participants, en horari de 9h a 13h. Aparisi ha agraït l'esforç de l’SME en l'organització d'aquesta edició de 2020, en la qual ha treballat “amb tenacitat, tot tenint en compte com a principal objectiu la seguretat de totes les persones que integren el Campus, tant participants com personal i col·laboradors”.

Per a Aparisi, aquesta nova edició adquireix un “sentit especial” perquè, davant la crisi sanitària de pandèmia, es tracta d'una de les alternatives d'oci educatiu “segur contra la covid-19” que promou l'Ajuntament per a les famílies i que es complementarà amb altres ofertes d'oci cultural, com ara, l'Escola Artística del CMARMV, o activitats estivals alternatives promogudes des de la Regidoria de Joventut.

El tècnic de l’SME, José Socarrades, ha destacat entre les mesures adoptades per al Campus d'aquest estiu les encaminades a “garantir les distàncies de seguretat, promoure grups reduïts, disseny d'activitats sense contacte i un pla de desinfecció de material i espais”.

En aquesta edició del Campus, Socarrades ha indicat que es realitzaran dos torns amb poc més de 100 places cadascun, el primer des del 13 fins al 24 de juliol i el segon des del 27 de juliol fins al 14 d'agost. Cadascun dels dos torns comptarà amb 12 grups de fins a 9 participants cadascun, concretament 3 grups de xiquets i xiquetes de 1r i 2n de Primària, 3 de 3r i 4t de Primària, 3 de 5è i 6è de Primària i 3 de l'ESO.

La setena edició del Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables pretén un estiu més “conjugar la pràctica esportiva amb l'adquisició de valors i conductes que milloren i mantinguen la salut dels xiquets i joves del municipi”, ha assegurat Vicent Aparisi.

Les inscripcions per a participar en el Campus poden realitzar-se des de dilluns que ve 15 al 22 de juny i únicament online. Es podran practicar més d'una vintena de diferents jocs, esports i activitats, i també comptaran amb esmorzars saludables i tallers de cura de l'esquena, de salut bucodental i de salut podològica.

Sobre aquest tema, José Socarrades ha assenyalat que el Campus Multiesportiu i d'Hàbits Saludables, “s'engloba dins del Pla PATI de promoció de la pràctica esportiva entre els escolars i joves de Borriana”, i no es limita a promocionar els esports que habitualment més practiquen els xiquets i xiquetes, sinó que “intentem aportar una oferta més variada aprofitant l'estiu”.

En aquesta edició del Campus es podran practicar al voltant d'una vintena d'activitats tan diferents, com ara, jocs recreatius, el caiac polo, el futbol sala, l'hoquei, patinatge, balls moderns, rutes urbanes, bàdminton o el tir amb arc, sense oblidar-se dels esports característics de l'estiu, com la natació o el surf de vela, jocs de platja, vela i eixides amb bici. Les activitats estan acompanyades de recomanacions i consells per a fer que el dia a dia dels xiquets, xiquetes i joves siga més saludable.

Perquè el Campus Multiesportiu siga possible, el Servei Municipal d'Esports compta també amb el suport dels clubs esportius de la ciutat, així com amb el patrocini o la col·laboració de fins a 12 empreses que fan possible tant l'assortiment de material, com les revisions físiques o l'ajuda logística per a la realització de les activitats.

Més informació: https://youtu.be/pcofhv9mt6i

 

El Ayuntamiento promueve la participación en el Día Internacional sin Ascensor

El Servei Municipal d’Esport de Borriana (SME) i sis col·legis del municipi, que estan realitzant el programa de formació ‘Col·legis compromesos amb l'esport i la salut’, se sumen a la celebració del Dia Internacional sense Ascensors, dimecres que ve, dia 29 d'abril.

Es tracta d'un esdeveniment que se celebra a tot el món i anima a fer ús habitual de les escales. A Espanya No Elevators Day és una iniciativa d'Esport per a l'Educació i la Salut (EES).

L’SME ha animat la població a participar en aquesta iniciativa, per a complir amb les recomanacions d'activitat diària de l'OMS que s'ha convertit en tot un repte, quan s'han cancel·lat els principals esdeveniments esportius i l'activitat física s'ha complicat per les circumstàncies i mesures provocades per la pandèmia de la Covid19.

A més, l’SME ha indicat que participant es comparteix inspiració amb persones de tot el món, ajuda a crear hàbits més saludables, es forma part d'un esdeveniment global, un moviment, en el qual es continuarà avançant junts en benefici de la nostra salut física i mental, i permet divertir-se mentre ens quedem a casa.

A Borriana, els col·legis que estan realitzant el programa de formació “Col·legis compromesos amb l'esport i la salut” que, juntament amb el Servei Municipal d'Esports, s'han unit a aquesta iniciativa són els col·legis Illes Columbretes, Consolació, Josep Iturbi, Novenes de Calatrava, Salesians i Pare Vilallonga.

Per a aquesta iniciativa, des de l’SME es farà arribar a tot l'alumnat un cartell que podran imprimir i penjar en els seus habitatges per a incitar a tothom a participar en la iniciativa, i deixar de costat els ascensors per a fomentar l'ús de les escales.

L'alumnat que no tinga la possibilitat d'imprimir-lo també podrà participar. En aquest cas, hauran de dissenyar els seus propis cartells i un eslògan que reflectisca la importància d'aquesta iniciativa. Entre tots els cartells, cada centre realitzarà un concurs en què se’n valorarà l'originalitat i el disseny.

Per a participar, el primer que cal fer és baixar i pujar utilitzant les escales com un mitjà per a realitzar exercici físic, imprimir o posar un pòster, aprofitar el passeig diari per a penjar el pòster al costat de l'ascensor en la planta baixa i fer-se una foto i animar als progenitors a penjar-la en xarxes socials i enviar-la al col·legi o al Servei Municipal d'Esports.

Les persones que vulguen pujar fotos a les xarxes i contribuir a la promoció de la salut i la lluita contra la Covid19 poden etiquetar i esmentar el seu col·legi, si té perfil en Facebook, Twitter o Instagram, Esport per a l'Educació i la Salut (@educacondeporte, ISCA @ISCA_tuit, Comissió Europea @EUSport i @hepaeurope, OMS (@who i @fiona_bull. També @sanidadgob, @deportegob i @educacCNIIE. Les etiquetes seran #UseTheStairs i #COVID19

L’SME recorda que les recomanacions del Ministeri de Sanitat sobre la Covid19 inclouen l'ús de les escales com una alternativa saludable a l'ascensor, i també els consells de l'OMS i del Ministeri de Sanitat són fer ús de les escales habitualment en compte de recórrer a l'ascensor.

En aquest sentit l’SME indica la conveniència de fer ús de les escales com un mitjà per a realitzar exercici físic, perquè pujar les escales és una activitat física fàcil d'implementar en la vida diària de totes les persones, a més no requereix molt de temps. Dos minuts de pujar les escales ja tenen un efecte positiu en el consum de calories.

Beneficis i avantatges

Pujar i baixar escales és una activitat aeròbica molt eficaç que permet treballar els músculs de les cames, cremar greixos i gastar energia, i aconsegueix una millora en la freqüència cardíaca i la capacitat pulmonar.

L'hàbit de pujar escales pot resultar especialment fàcil ja que no es necessita habilitats especials ni destreses esportives, només tindre una miqueta de força de voluntat. Es recomana realitzar aquesta activitat entre tres i cinc dies per setmana.

Així, pujar escales regularment, tindrà un gran efecte en el control del pes corporal, colesterol i glucosa en la sang, també disminueix el risc de mort en un 15% i es cremen aproximadament 10 calories en pujar les escales durant 1 minut, això són 560 calories en una hora.

64 niños y niñas participan en las Jornadas Multideportivas virtuales de Pascua 2020

Un total de 64 xiquets i xiquetes han participat durant els passats dies 14, 15, 16 i 17 d'abril en les Jornades Multiesportives i d'Hàbits Saludables de Pasqua 2020, virtuals i gratuïtes, organitzades pel Servei Municipal d’Esports (SME) de Borriana, que combinen la pràctica esportiva amb els desdejunis saludables, xarrades sobre nutrició, revisions de l'esquena, peus i salut bucodental.

L'SME, a pesar del confinament de l'estat d'alarma provocat pel virus Covid-19, ha tornat a apostar per la iniciativa i ha organitzat les Jornades de forma virtual per a donar una opció als xiquets i a les xiquetes de continuar practicant esport i hàbits saludables durant la setmana de Pasqua.

Les Jornades estaven dirigides a l'alumnat de Primària i d'ESO, d'edats entre els 7 i els 15 anys, tot i que, a diferència d'altres jornades d'edicions anteriors, en aquestes virtuals des de les seues cases, van participar tots els xiquets i xiquetes juntament amb les seues famílies.

Durant els quatre dies, els i les participants es van dividir en tres grups en funció de les edats, i tots els grups van realitzar activitats de ioga, pilates, zumba, exercicis d'activitat física, jocs, tallers creatius, esmorzars saludables, i xarrades amb professionals i especialistes de diverses àrees de salut.

Així, en les xarrades es van abordar aspectes sobre nutrició amb la participació de la farmàcia Lloris González, també es van abordar qüestions sobre la cura bucodental a càrrec del grup clínic Javier Cabrera. En matèria de podologia, va ser el centre podològic Gustavo Agustí l'encarregat de la xarrada i sobre salut de l'esquena, la clínica Granell.

Després de realitzar les activitats, la forma de comunicació amb els organitzadors era mitjançant el servei gratuït classroom de Google al qual les persones participants pujaven les fotos i els vídeos de les activitats realitzades.

L'últim dia es va realitzar la clausura amb una videoconferència en la qual totes les famílies presents van rebre la felicitació de l'alcaldessa i un diploma commemoratiu.

La platja de l'Arenal de Borriana acollirà aquest diumenge 8 de març, per tercer any consecutiu, el III Open Sup Race de Paddle Surf, organitzat conjuntament pel Servei Municipal d’Esports (SME) de l'Ajuntament de Borriana i el Club Pàdel Surf Borriana, i patrocinat per la Marina Burriananova.

En la presentació de l'esdeveniment esportiu han participat l'alcaldessa, Maria Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, juntament amb el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana, Vicente Enrique, el gerent de Tecninau, Juan Antonio Cinto, i el director de la Marina Burriananova, Pepe Guillén, els quals han explicat les principals característiques de la competició.

L'alcaldessa en la presentació ha assegurat que aquesta competició suposa “una gran oportunitat per a continuar promocionant les nostres platges a nivell turístic amb la celebració d’aquest tipus d'esdeveniments esportius que cada vegada compten amb més seguidors i participants, perquè el pàdel surf és un esport que ha crescut tremendament en els últims anys”.

Així mateix, Safont ha expressat els seus millors desitjos als esportistes “en la consecució dels diferents objectius i en la tasca d'oferir al públic borrianenc un autèntic espectacle”. A més, ha anunciat que des del Consistori “es continuarà apostant per aquest campionat. Ho hem fet en totes les edicions, perquè considerem important la presència d'aquest campionat en el nostre municipi".

Aquesta prova reunirà a més de 120 riders, entre ells, una nodrida representació de l'equip amb el qual la selecció espanyola es va proclamar el mes de desembre passat Subcampiona del món a El Salvador i que compta entre els seus membres amb el borrianenc Pablo Ania.

Entre altres singularitats l'Open, en coincidir la celebració amb el Dia Internacional de les Dones, totes les persones participants lluiran unes samarretes commemoratives especials. La prova s'emmarca alhora en els calendaris de competició tant del Circuit Mediterrani de Sup Race com del Circuit Provincial de SUP, patrocinat per la Diputació Provincial de Castelló.

Sobre aquest tema, el vicepresident del Club Pàdel Surf Borriana ha assenyalat que es consolida així com “un referent en els calendaris autonòmic i provincial d'aquesta disciplina esportiva, que cada any suma nous adeptes, a més de posicionar la Marina Burriananova com una de les principals entitats vinculades a la pràctica d'esports nàutics a la província”.

Per part seua, Vicent Aparisi ha mostrat el seu agraïment a totes les persones que fan possible esdeveniments així, i ha indicat que entre els objectius de l'àrea municipal de l'Esport figura, precisament, “el suport i l’impuls d'esports minoritaris i facilitar la seua visibilització i el seu acostament al major nombre de persones possible”.

 

HORARI DE LES PROVES

08.15h Obertura oficina de regates

09.00h Reunió de patrons Sub 8, Sub 10, Sub 12

09.30h Passeig Sub 8 i Sub 10 (1.000m)

10.00h Eixida Sub 12 (1.500m)

10.05h Reunió de patrons Sub 18 i Elit

10.20h Reunió de patrons Sub 14, Sub 16 i Amateur

10.45h Eixida Sub 18 i Elit (10.000m)

10.55h Eixida Sub 14, Sub 16 i Amateur (4.700m)

13.45h Lliurament trofeus

Cursa Sant Blai 2020

La jornada de la Cursa de Sant Blai 2020 s'ha celebrat avui des de les 10h a la plaça del Pla y ha reunit més de 1.800 xiquets i xiquetes del municipi. Un esdeveniment popular i multitudinari que recorre els carrers més cèntrics de la ciutat, que combina l'esport amb la diversió, i que està organitzat pel Servei Municipal d’Esports i les AMPA dels centres educatius de Borriana, amb el patrocini de l'Ajuntament.

El centre de Borriana s'ha convertit en una pista d'atletisme on els xiquets, les xiquetes i joves de la ciutat s'ho han passat d'allò més bé i s'han emportat la seua medalla per participar, a més de diferents regals que també s'han lliurat als i les participants al llarg de tot el matí.

L'alcaldessa, M. Josep Safont, i el regidor d'Esports, Vicent Aparisi, y el d’Educació, J. Ramon Monferrer, han assistit a la Cursa i han mostrat la seua satisfacció i agraïment al Servei Municipal d’Esports, “tant per la preparació i organització com per la celebració de la Cursa de Sant Blai, ja que fa setmanes que s'estan gestionant les inscripcions per a poder organitzar les fins a vint carreres diferents que avui hem pogut gaudir al cor de la ciutat”.

“És un gran treball organitzatiu que cal agrair als diferents serveis municipals, des de l'SME i la seua perfecta organització, als operaris de Via Pública pel muntatge, o la Policia Local pels seus dispositius de control i tall del trànsit rodat”, ha precisat Safont.

També han agraït la col·laboració de les AMPA i dels centres educatius de Borriana, i a les marques i empreses col·laboradores que han fet possible que haja sigut “una nova edició multitudinària”.

Al llarg del matí, s'han disputat les 20 proves de diferents categories que han finalitzat amb la carrera absoluta dels xiquets i xiquetes corredors inscrits.

A migdia, després que l'últim participant ha arribat a la meta, l'alcaldessa, i els el regidors d'Esports, i d’Educació, han fet el lliurament dels diferents trofeus als guanyadors i les guanyadores de cada categoria.

Encara que, com manifestava Safont al final l'acte, en la cursa de Sant Blai “el més important no és la competició, i no és un tòpic, sinó la participació massiva dels xiquets, xiquetes i joves de Borriana any rere any, que la converteix en la més popular de totes les que se celebren al llarg de l'any, i el foment de la pràctica esportiva que cada any promou i aconsegueix la Cursa de Sant Blai”.

A més, tots i totes les participants s'enduen la seua medalla per participar, conjuntament amb diferents regals i obsequis que també es lliuren als xiquets i a les xiquetes que hi participen.

Presentación del campeonato mundial de pádel que se celebrará en Burriana

Borriana es convertirà entre els pròxims dies 20 i 26 de gener en seu internacional del campionat mundial de pàdel ‘FIP Star Or 24’, en el qual es repartiran 13.000 euros en premis. Organitzat pel Club Espadel Borriana amb la col·laboració de l'Ajuntament i la Federació de Pàdel de la Comunitat Valenciana.

Concretament, durant la propera setmana, les instal·lacions del club Espadel Borriana acullen la primera de les proves internacionals del torneig, que juntament amb la que se celebrarà a Elx a l'octubre, seran les úniques seus a Espanya del campionat del món de pàdel.

El regidor d'Esports, Vicent Aparisi, i el gerent del club Espadel, David Olivas, han presentat el torneig per parelles internacional que reunirà al voltant de 600 jugadors i jugadores de la categoria de 1a Masculina i Femenina, de 8 països diferents.

Aparisi ha agraït al club l'organització del torneig per “portar a Borriana un esdeveniment esportiu d'envergadura internacional, perquè sens dubte comporta un benefici per al municipi en diferents àmbits, com a nivell de comerç i turisme i, al mateix temps, contribueix a donar visibilitat a la ciutat”.

A més, el regidor ha mostrat la seua pretensió que aquest campionat tinga retorn en forma de “campions o campiones mundials de Borriana” i posat en valor el rèdit que comporta la celebració del circuit internacional en l'àrea de l'esport perquè “afavoreix els objectius del Servei Municipal d'Esports (SME) quant al foment de l'esport base municipal en disciplines més minoritàries que el futbol”.

Per part seua, David Olivas ha destacat la “alta participació de les millors parelles amb moltes visites estrangeres del Japó, Xile, l'Argentina, etc”, a més ha assenyalat que durant tres anys consecutius Borriana serà seu del torneig internacional.

També ha animat a “les persones aficionades al pàdel, i també a les que encara no ho són, a acostar-se a gaudir del gran nivell de joc de les partides que es disputaran durant el torneig”, les finals del qual, ha precisat, se celebraran el diumenge 26.

Calendari

- Dilluns 20 de gener, a les 19h, comencen les primeres partides

- Dijous 23 de gener, al matí, començaran les primeres eliminatòries amb els equips internacional.

- Diumenge 26 de gener es jugaran la resta d'eliminatòries i semifinals i, a les 17h es jugarà la partida final. A les 18.30h, aproximadament, tindrà lloc l'acte oficial de Lliurament de Trofeus.